Mi lehet a probléma?
Édesanyám rendszeresen figyelmen kívül hagy engem, 20 éves vagyok, pénzt hozok a házhoz, és állandóan megaláz, kb 2 négyzetméteren élem az életem. Ha kérdezek valamit van hogy csak úgy csinál mint aki nem hall engem. Folyamatosan bánt érzelmileg. Nem tudom hogy mi az ami zavarja, de elköltözni nincs egyenlőre lehetőségem.
Volt már néhány munkahelyem, és nem rég jöttem vissza külföldi munkából. Édesapám nincsen, szóval nincs egy férfi aki őt “megnevelhetné”.
Mindig segítek itthon, a házimunkából kiveszem a részem de ő ezeket sem veszi észre.
Mindig abba visz hogy velem van a gond, lehet hogy így van. Nem tudom mit hibázhatok el
Mindennek van ok-okozata.
Fiatal felnőttnek számítasz, ám sok szülő úgymond nem igazán nől fel veled együtt, mint gyerekével.
Vannak, akik számára nem egy egyenlő fél/ember vagy, hanem a rank létrán lejebb lévő gyerek.
"Megnevelni" te is tudod, de ahhoz meg kell tanulni alapvető emberek működését, kezelését, egészséges manipulációt fokozatosan bevezetni.
Megjegyzem: ez nem mindenkinek való.
Beszéltesd több mindenről, gyerekkorától egészen a jelen életéig. Mutass együttérzést s ezek alapján fokozatosan rájössz, miért olyan amilyen.
Időnként pedig ebből vezesd át az ő történeteit a ti kapcsolatotokra és kérdezz rá dolgokra, ami a ti kapcsolatotokat érinti.
Amennyiben nincsen türelmed, nem tudod hogyan kommunikálj vele, engedd el, törekedj a saját utadra és mielőbbi távozásra.
S amikor már nem leszel, megérzi a legtöbb szülő, hogy ezt-azt nem kellett volna vagy pl hiányzik a gyerek, többet kellett volna beszélgetni stb.
Rengeteg helyen a nem megfelelő kommunikáció miatt kuka minden.
Igaz ez szülő-gyermek kapcsolatoktól egészen a párkapcsolatig.
Érdemes fejleszteni a kommunikációt és problémamegoldó képességeket.
9-es mit szeretnél kihozni a kérdésedből?
Ha valaki nem tud kommunikálni felmenőjével s problémát megoldani, lehet hogy a jelen helyzeten pl egy nem megfelelő kapcsolat nagyobb káoszt eredményezne a kérdezőben.
Akár egyenes út is lehet a nőgyüllölet felé.
Sok huszonéves, de akár idősebb srác/férfi végzi úgy.
Érdemes rendezni az anyával való dolgokat most vagy közel jövőben.
Ennek a folyamatnak szakmai háttere is van.
El kell költözni, hogyha ennyire fos.
Ja, persze, az sohasem opció, tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!