Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Édesanyám rendszeresen figyelmen kívül hagy engem, 20 éves vagyok, pénzt hozok a házhoz, és állandóan megaláz, kb 2 négyzetméteren élem az életem. Ha kérdezek valamit van hogy csak úgy csinál mint aki nem hall engem. Folyamatosan bánt érzelmileg. Nem tudom hogy mi az ami zavarja, de elköltözni nincs egyenlőre lehetőségem.

Volt már néhány munkahelyem, és nem rég jöttem vissza külföldi munkából. Édesapám nincsen, szóval nincs egy férfi aki őt “megnevelhetné”.

Mindig segítek itthon, a házimunkából kiveszem a részem de ő ezeket sem veszi észre.

Mindig abba visz hogy velem van a gond, lehet hogy így van. Nem tudom mit hibázhatok el

dec. 15. 20:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%

"Édesapám nincsen, szóval nincs egy férfi aki őt “megnevelhetné”."

Ha ennyire primitív gondolkodásmódod van, akkor meg is érdemled.

És mielőtt vki lepontoz. Azt is írhatta volna, h aki törődik vagy foglalkozik vele!

dec. 15. 21:39
 2/14 anonim ***** válasza:
65%

Nem érdemes ellhallgatn ezeket az érzéseket, a megalázott, bántalmazott ember igenis inkább legyen dühös, mint hogy magába forduljon. Meg rendreutasítani igenis jogos lehet bántalmazót, még ha családtag is.

Hogy telt az elmúlt 2 év? Előtte is volt bántalmazás? A középiskolát még nyugalomban, bántások nélkül lehetett töltened? Utána tudtál válasaztásod szerint tanulni, vagy ki lettél lökve? Voltak suli után nagyobb terveid?

dec. 15. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Ebben igazad van, de itt megint csak egy oldalt látunk.
dec. 15. 22:02
 4/14 anonim ***** válasza:
36%

#1 senki nem érdemel egy ilyen anyát. Gondolom a privát szféra nem is létezik itt. Az anyuka vajon törődik a gyerekkel? Mert szerintem nem. Cserébe se várja el, és igen, kéne egy férfi, vagy akárki aki megmondja neki, hogy szar ember. Az ilyen fajták a gyerekre nem hallgatnak, azt gondolják, hogy más hülye, csak ők a normálisak. Ha annyira kéne neki egy ember, aki"tiszteli" rég kerített volna magának. De az ilyen mellett senki nem fog merülni. Kérdezoʻ, ha teheted költözz el. Jobb lesz neked.

Én tényleg azon az oldalon állok, hogy a gyerek teljesen ne hanyagolja el a szülőt és hasonlók. De az ilyen helyzetekben, amikor a folyamatos lelki/testi bántászok folynak, szerintem nem szabad sokat velük időzni. Egyedül kell hagyni, majd tanulnak belőle, ha elkezdenek beszélni a tyúkokkal. De ezt is csak akkor, ha nincs igaza q szülőnek, és q gyerek tényleg megteszi amit megtud.

dec. 15. 22:05
 5/14 sellolany ***** válasza:
55%
#1 mekkora paraszt vagy, szegény srácnak van egy ilyen érzelmileg éretlen, önző anyja, igenis enyhíthetne a helyzetén egy férfi hatása az anyára.
dec. 16. 01:04
 6/14 A kérdező kommentje:

13 éves koromban, édesapám eltűnt. Igazából a középsuli első éve még elviselhető volt, hármas-négyes átlaggal vittem is. De nem érdekelt akkoriban a szakma amit tanultam. Iskola váltás szóba sem jöhetett, így 18 évesen 11. osztály végén otthagytam az iskolát hogy munkába tudjak állni.

Fizettem anyámnak hogy itthon lakhassak az első pillanattól fogva hogy volt fizetésem. Volt anyámnak egy párja akivel külön élve egy várossal arrébb “lakott” (kétlaki életet élt).

Az esetek 80%-ában mirelit kaját ettünk a testvéreimmel itthon, akiket nyilván nevelni is kellett.

Engem a zene érdekelt mindig is, jó ének hangom van, bár azért is megszól hogy mit depressziózok amikor éneklek.:D

dec. 16. 06:29
 7/14 A kérdező kommentje:
#2 Nekem mindig 200% kellett nyújtani, ha attól kevesebb akkor én egy semmit érő mihaszna szar vagyok
dec. 16. 06:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem igazán találom a helyem a világban. Mindenhova megpróbálok beilleszkedni, részben mert abban reménykedek valahol azért szeressenek aki én vagyok, de túlságosan benne ragadtam a múltban. Egyik szülőmről sem tudok mit mesélni ha kérdeznek. Anyám minden idejét munkával tölti hogy ne kelljen itthon lennie. Szóval nem túl sok a közös emlékünk.
dec. 16. 06:38
 9/14 Manó11 ***** válasza:
kedves kérdező,sajnálom hogy ilyen az otthoni háttered. barátkozni próbálsz? barátnő esetleg?
dec. 16. 08:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Én is sokban a múltban élek, részben a régi tarkabarka sokszínű középkori világ érdekel, részben az őskor meg a természeti népek még sokfélébb társadalmai. A középiskolát elvégeztem akkoriban - a 80-as évek végén, de nehezen tudtam választani, széttagolt érdeklődésem volt, természettudományok is, humán dolgok is érdekeltek. Sok autisztikus személyiségzavarom is volt. A matematikát szerettem. Tanultam cigányul is, jártam ilyen régibb fajta archaikusabb cigánycsaládokhoz is, az egyetemről tudós néprajzosok segítettek nekem abban, milyen családokhoz érdemes járni, szóval biztonságos környezetben volt.

Most tudnál-e továbbtanulni, van-e valamilyen sejthető érdeklődési köröd. Az tud valamelyest védelmet adni a mai elfajult világban. Nekem nehéz volt szakmát választnom, sőt, még

a továbbtanulásban is nehéz volt választanom, mert nem alakult ki elég önismeretem, valószínűleg pszichológusi segítségre lett volna leginkább szükségem akkoriban. Végül matematikai dolgokat tanultam igaz elég hosszan elhúzódott, minden lassan ment, aztán fokozatosan beletanultam valahogy, és a programozásban találtam szakmát.

Anyukád nem értem miért bánt, egyelőre még járna Neked sok minden, legalább tanulmányok terén, az ad valamennyi segítséget, és még így is elég nehéz ebben az új világban.

dec. 16. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!