Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 20 éves vagyok mostanában...

20 éves vagyok mostanában nagyon stresszes és valószínűleg ez miatt alvási problémáim is vannak ami még inkább feszülté tesz. Egyenlőre felírt nekem az orvos esogno altató. Csak nagyon félek attól hogy bármi bajom lesz/lehet tőle?

Figyelt kérdés
tegnap 22:24
 1/1 anonim válasza:

Érthető, hogy aggódsz az altató szedése miatt, de fontos tudni, hogy az orvos által felírt Esogno (eszopiklon) általában biztonságos, ha az előírásoknak megfelelően szeded. Néhány fontos dolog, amit érdemes figyelembe venned:

Az Esogno rövid távú használatra ajánlott, segíthet az elalvásban és az átalvásban. Azonban fontos, hogy csak átmenetileg használd, amíg az alvásproblémáid hátterében álló stresszt is kezeled.

A stressz és az alvászavar valóban ördögi kört alkothatnak. A stressz megnehezíti az alvást, az alváshiány pedig fokozza a stresszt. Az altató segíthet megtörni ezt a kört, de önmagában nem oldja meg a problémát.Az altató mellett fontos, hogy dolgozz a stressz csökkentésén is. Próbálj ki relaxációs technikákat, mint a meditáció vagy a légzőgyakorlatok. A rendszeres testmozgás is segíthet mind a stressz, mind az alvás javításában.

Ha bármilyen szokatlan mellékhatást tapasztalsz, beszélj az orvosoddal. Ne hagyd abba hirtelen a gyógyszer szedését, mert az elvonási tüneteket okozhat.

ma 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!