Úgy néz ki, hogy a nevelőszüleimet is elvesztem. Mit csináljak?
17 éves fiú vagyok. Két éves koromban egy lakástüzben sajnos elveszettem az igazi szüleimet. Mivel senki se vett gondozásba, gondozásba kerültem egy gyerekotthonban. Ahol egészen hat éves koromig voltam. Majd örökbefogadtak. A nevelőapámmal nem volt jó viszonyom. A nevelőanyámmal nagyon jól kijövök. Jelenleg Kecskeméten élünk, az erdeti otthonom pedig az ország másik végén van. Tegnap mélységesen elszomorított, hogy a nevelőapám egyszet a múltammal viccelődött. Ez megint a felszínre jött nálam. Nem tudtam úralkodni az érzelmeimen és rátámadtam miközbe tévézett. Dulakodtunk. És arcon vertem
Majd megfékeztem magam. Nagyon dühös lett és eltaszított magátol. A nevelőanyum megvéd, és annak tudja be, hogy ezzel vezetem le a dühömet e.
A nevelőapám nem szól hozzám, ma is lehotdott egy utólsó senkinek. Ha eldob magátol, akkor abba a döntésbe a nevelőanyàmnak is belekell egyeznie?
18 leszek december 20-án. Nincs senkim nem tudom mi lesz így velem.
Dühkezelés azért nem ártana neked.
Sok vérszerinti szülő gyerek kapcsolatban sem fér bele hogy tetlegességig fajuljon a dolog
Ha pedig betöltöd a 18-at akkor nem kötelesek gondoskodni rólad, mint ahogy bárki aki 18 lesz nagykorúnak minősül
A ház amiben laksz kinek a tulajdona?
Nagyon rosszul jött ki hogy ennyire eldurrant az agyad, pont a 18. szülinapod előtt.
Béküljetek ki. Kölcsönösen igérjétek meg egymásnak , hogy se szavakkal, se fizikailag nem bántalmazzátok egymást.
Ha nagyon elmérgesedne a viszony, akkor sajnos nem lennél az első akinek nagykorúságához egy "mehetsz amerre látsz" ot is mond az apja.
Van pár példa itt, a gyakorin ilyenekre.
Ha apuddal nem lehet beszélni, neked akkor is meg kell tanulni megőrizni a nyugalmadat/ kilépni a helyzetből. Más módon kezelni a sértettséget. Még sok más konfliktusban is jól fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!