Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám igénytelen magára, főleg...

Apám igénytelen magára, főleg fogaira. Ezt mondjam el előre a páromnak, mielőtt találkoznak?

Figyelt kérdés

Apámnak rengeteg foga hiányzik. 10-15 lehet meg. Elől is hiányzik néhány, főleg ínysorvadás miatt. Nem csináltatja meg őket, mert “minek”.

Én nagyon szégyellem ezt. Nekem is kihúzták már hátul 3 fogamat, de az összeset pótoltattam implantátummal. Nem vagyok igénytelen, mindhárom elrontott gyökérkezelés eredménye volt.

Szóval… apám nem csináltatja meg a fogait. Mindig kellemetlenül érzem magamat, amikor új emberekkel találkozik, akiket ismerek és be kell mutatnom, hogy ő az apám.

Lett egy új párom, aki egy igényes férfi. Én is igényes nő vagyok. Mint mondtam, az én fogaim szépek, ha kellett megcsináltattam őket. Igényes a hajam, az öltözködésem, tiszta vagyok és a szellemi fejlődésre is hangsúlyt fektetek. Ergo azt gondolják az emberek, hogy a szüleim is igényesek. Anyukámra igaz is, őt is zavarja, hogy az apám nem csináltatja meg a fogait, de nem fogja kifizetni neki.

Az apám viszont fogatlan, ez az ami legjobban zavar. Ezt csak tetézi azzal, hogy szinte szétrohadt cipőben jár, mert sajnálja az újra a pénzt, el van hízva, sokszor nem zuhanyozik rendesen.

Elmondjam előre a páromnak, hogy mi a helyzet? Annyira kellemetlen ez nekem. De azt sem szeretném, hogy csak elviszem hozzánk és szembesül ezzel. Azt akarom, hogy lássa, hogy ez engem is zavar.

dec. 8. 19:24
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Szólnék róla, de te ne érezd maggad kellemetlenül, nem a te hibád.
dec. 9. 12:42
 32/38 anonim ***** válasza:

Bocs, nem olvastam végig a kommenteket.

Szerintem mondd el neki, így felkészíted rá. Ha nem szólsz, és ő veszi majd észre, többször is rá fog nézni, hogy milyen a foga, szája. Jó, lehet, hogy amúgy is. De mégis más, ha tudja.

Na, remélem érted 🙂

dec. 9. 12:52
 33/38 anonim ***** válasza:
36%

30, a genetika egy dolog, de a kérdezőben volt annyi, hogy elmenjen és megcsináltassa. Nagyon nem mindegy, hogy rossz a genetika és nem csinálok semmit, hagyom szétrohadni a számat vagy rossz a genetika, de elmegyek az orvoshoz és mindent megteszek az egészségem érdekében.

Ugyanis ha itt valaki nem tudná, a rossz fogazat vezethet többféle emésztőrendszeri megbetegedéshez is… Hacsak nem bébikaján él az ember.

dec. 9. 13:17
 34/38 anonim ***** válasza:
49%
33-asnak! "a kérdezőben volt annyi, hogy elmenjen és megcsináltassa" Mert a kérdezőnek volt rá pénze! Ugyanis egy fogpótlás pénzbe kerül! És ha a kérdező apja azért nem csináltatja meg a fogát mert nincs rá pénze? Akkor mi van? És is egy év tizedik egy szakat kabáátban jártam télen. Most is az öcsém vett rám egy kabátot. Mert annyira nics rá pénzem. És ne mond hogy ez nem pénz kérdése! Mert vannak dolgok amik igen is pénz kérdése is. Nem csak az igényeség vagy igénytelenség jele.
dec. 9. 14:00
 35/38 anonim ***** válasza:

34, piálni volt pénz? Meg cigizni?

Jaj te meg a szakadt kabátod. Turiban találtál volna rendeset, ha akarsz. Annyira hisztizni akartok, hogy minden pénzbe kerül. Dolgozni büdös? Mert azt is lehet, biztosan elképeszt titeket. Sőt, ha szar a munkád, akkor rakhatsz le másik szakmát, a munkaügyiben eligazítanak, ingyen szakképzést kapsz. Hagyjuk már ezt a nyavalygást a pénzzel, annyira senki nem szegény, hogy 10 év alatt ne spóroljon össze egy turis kabátra.

Kifogás van, meg baromságokra költeni a pénzt.

Annak idején nagyanyámék is úgy voltak, mint a templom egere, de szakadt holmiban sosem jártak… Pláne büdösen, koszosan.

dec. 9. 19:06
 36/38 anonim ***** válasza:
9%
Akinek 3 foga is kirohadt, az ne papoljon az igényességről, mert nem az, akkor sem, ha berakatja helyette a protkót. Igényes ember nem jut el idáig.
dec. 9. 19:31
 37/38 anonim ***** válasza:

27 80-ért már van kivehetős...az is jobb, mindha nem lenne. Nekem is az volt 2 évig, nekem balesetbe estek ki. Aztán lett koronám és műtöttek, akkor meg a csővel verték ki 😆.

De sztm se kell emiatt szégyenkezni...tényleg iszonyat drágák a fogpótlások.

Ha a csávód ezért lelép, annyit is ér.

N 32

dec. 9. 20:17
 38/38 anonim ***** válasza:
91%

36, értsd már meg, hogy nem kirohadt a kérdező foga. Simán van olyan eset, mint pl az enyém is, letörik, menthetetlen, ment a cementállomány genetikailag egy nagy nulla. Hiába gyökérkezelik, tömögetik, sámándoboznak felette, nem lehet megmenteni. Nekem is ki kellett szedni, miután 5 hónapon át háromhetente jártam az orvoshoz és konkrétan kínzott a gyökérkezeléssel meg a tömögetéssel. Sajnos van, akinek egyszerűen ilyen az állomány, hiába nem cigizik, kávézik, piál, stb. Húzós volt, de már akkor elkezdtem egészségpénztárat fizetni, amikor meglett az első fizum, mert tudtam, hogy a fogaim enyhén szólva rosszak lesznek, hiszen a családban mindenkinek rosszak. Hiába a napi 2x30 perc ápolás, a szájvíz, fogköztisztítás, selyem, stb.

Viszont az, hogy apukának úgy rohadnak szét a fogai, hogy szarik rá, igénytelenség. Emellett piál is, mint a gödény, tehát nem a genetikára fogjuk nála…

dec. 9. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!