Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám igénytelen magára, főleg...

Apám igénytelen magára, főleg fogaira. Ezt mondjam el előre a páromnak, mielőtt találkoznak?

Figyelt kérdés

Apámnak rengeteg foga hiányzik. 10-15 lehet meg. Elől is hiányzik néhány, főleg ínysorvadás miatt. Nem csináltatja meg őket, mert “minek”.

Én nagyon szégyellem ezt. Nekem is kihúzták már hátul 3 fogamat, de az összeset pótoltattam implantátummal. Nem vagyok igénytelen, mindhárom elrontott gyökérkezelés eredménye volt.

Szóval… apám nem csináltatja meg a fogait. Mindig kellemetlenül érzem magamat, amikor új emberekkel találkozik, akiket ismerek és be kell mutatnom, hogy ő az apám.

Lett egy új párom, aki egy igényes férfi. Én is igényes nő vagyok. Mint mondtam, az én fogaim szépek, ha kellett megcsináltattam őket. Igényes a hajam, az öltözködésem, tiszta vagyok és a szellemi fejlődésre is hangsúlyt fektetek. Ergo azt gondolják az emberek, hogy a szüleim is igényesek. Anyukámra igaz is, őt is zavarja, hogy az apám nem csináltatja meg a fogait, de nem fogja kifizetni neki.

Az apám viszont fogatlan, ez az ami legjobban zavar. Ezt csak tetézi azzal, hogy szinte szétrohadt cipőben jár, mert sajnálja az újra a pénzt, el van hízva, sokszor nem zuhanyozik rendesen.

Elmondjam előre a páromnak, hogy mi a helyzet? Annyira kellemetlen ez nekem. De azt sem szeretném, hogy csak elviszem hozzánk és szembesül ezzel. Azt akarom, hogy lássa, hogy ez engem is zavar.

dec. 8. 19:24
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
94%

Mond el neki.

Neked is jobb lesz, mert egy teherrel kevesebb.

Neki is mert tudja mire számíthat. Illetve a kapcsolatotoknak is, mivel ez egy nagy dolog nkked, ami remélehtőleg jól megtudtok beszélni, felülkerekedni rajta. Párod látja hogy őszinte vagy, és hogy számít a véleménye, te láthatod majd rajta hogy mnnyire ért megbgtéged és mennyire támogat.

Aztán majd tudjátok egymásban tartani a lelket ilyen fronton.

dec. 8. 19:32
 2/38 anonim ***** válasza:
18%

Engem az aggaszt, hogy apád ilyen gyatra mentális állapotba került anyád mellett, hogy már abszolút nem ad magára es sugárzik belőle a reménytelenség.

Hogy nem boldog, az biztos.

Lehet anyád hideg, hűvös, es miért mondja, hogy nem fizeti ki apád fogait? Nála a kincstár kulcsa? Apád dolgozott es a pénzét anyád osztja be vagy mi lehet? Szerintem apádnak a halál már egy megváltás lenne anyád mellől.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, nem hiszem hogy a pasasodnak számít apád fogsora, te se láttad még az ő szüleit.

dec. 8. 19:36
 3/38 A kérdező kommentje:
#2 Tévedsz. Külön kasszán vannak. Apám sosem adott haza pénzt, mindent elszórakozott és teszi a mai napig. Anyám szenved inkább.
dec. 8. 19:38
 4/38 anonim ***** válasza:
55%

2-es neked aztán savanyú a szőlő...

Sajnos van átmenet köztünk kérdező mert hasonló a helyzet apámmal kapcsolatban. Mondjuk már egyéb okok miatt nem beszélünk régebben voltak kellemetlen szituk főleg amikor együtt éltünk. Most sem igazán ad magára inkább az alkohol és igénytelenség (fogak terén is).

Bár gondolom hasonló a helyzet érzelmek terén is még is csak az édesapánk, de ez van. Szokták mondani, hogy a rokonait az ember nem vállogathatja meg.

Egy szó, mint száz a kérdésre válaszolva mond el a párodnak, sőt meg sem kellene fordulnia a fejedben, hogy mást tegyél. Az őszinteség alap dolog egy kapcsolatban. 31/2

dec. 8. 20:01
 5/38 anonim ***** válasza:
61%
*31/f
dec. 8. 20:02
 6/38 anonim ***** válasza:
69%

A kérdező nem gusztustalan

Senki sem szeret egy ápolatlan ember társaságában lenni, ha muszáj, akkor muszáj de azért ha valakinek nincs tisztelete saját maga felé, hogy az alap higénia megvan akkor miért baj az ha más sem tiszteli, akár szégyelli emiatt

dec. 8. 20:13
 7/38 anonim ***** válasza:
30%
Nem kell bemutatni akkor a papát, probléma megoldva. Amúgyis fölösleges, nem vagytok házasság előtt. A kérdező meg szerezzen be egy zongorát, kutyabőröket es adja elő, hogy nemesi család sarja, rajzoljon címert magának.
dec. 8. 20:18
 8/38 anonim ***** válasza:
67%

Gondoltam kérdező,hogy az alkohol szerepet játszott nála is.

Apu a 90-es èvekben volt ilyen 40 évesen kb mint én most én is annyi vagyok és hiányoztak a fogai.

És a durva az volt területi képviselő volt egy nyugati cégnél budapesten,sport Mazdàt kapott 95-ben meg Nokia 2110-es telefont és úgy tárgyalt öltönyben hogy nem volt foga .

Én 12 èvesen mondtam ez így nagyon nem ok,de kocsma napi szinten miután a kocsit lerakta .

Azután rendbe rakatta de gáz volt...

Mondd el igen!!

Semmi gond

dec. 8. 20:19
 9/38 anonim ***** válasza:
90%
Mond el, hogy ne lepődjön meg. Hidd el, mindenkinek van takargatnivalója. És ne te szégyelld magad. Nem te tetted ilyenné apádat.
dec. 8. 20:22
 10/38 anonim válasza:
29%
Ne viccelj! Szégyelled apádat? Ne tedd.
dec. 8. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!