Apám nem akar venni semmit nekem. Mit mondatok?
Kérd meg a munkád árát, jó fizetést apudtól, hogy te is haladhass.
Máshogy gondolkodtok, és egyelőre ő van döntési helyzetben. Ez van.
Először is, apád a saját pénzéből azt vesz, amit akar, akár 10 hajót is vehet, és nem köteles neked egyetlen autót (vagy akár egy biciklit) sem venni.
Másrészt viszont ha neki dolgozol, akkor jogosan kérhetsz ezért fizetést, amiből viszont te veszel azt, amit akarsz.
De azért azt előtte át kell gondolnod, hogy az autót nem csak megvenni kell, a fenntartása is elég sokba kerül, ezt is neked kell(ene) állni.
" Viszont apám fejében határozott vonalak vannak ,ami sokszor nem logikus. Egy külön auto a gyereknek luxus. Hajó nem luxus."
Ez nem logikátlan, a hajó NEKI kell, a saját jövedelméből, ezért nem tartja luxusnak, az autó NEKED nem az övé, neki semmi előnye sincs belőle, ezért ez luxus.
Nem dolgozik az apjának, csak néha ad ötletek, tanácsokat. Ha a haveroknak segítesz összejönni egy csajjal, azért nem dughatod meg a csajt. XD
Az apád cége, az apád pénze. Azt vesz belőle magának, amit akar. Ha kell neked autó, menj el dolgozni.
Undorító, h itt sírsz, h 19 évesen nem kapsz ajándékba egy új autót, amit valószínűleg az első kanyarban ripityára törnél, néhány gyanútlan áldozatot beaprítva a kasztni alá.
Húzd ki a fed a seggedből és néz kicsit körbe a világba, h hány ember van, akinek még tiszta ruha sem jut minden napra, nem hogy étel vagy tiszta víz!!
Kérdező, kocsit akkor veszünk (és ajándékba is akkor fogadjuk el) ha fenn is tudjuk tartani.
És őszintén? Egy 19 évesnek - pláne, ha van már kocsi, amit ő is használhat (extra bónuszként tetszik is neki) -, szóval 19 évesen erre nincs pluszban szükség. Akár hajót akar venni apád, akár kacsalábat a háza alá, ő nem köteles a te kocsidat (és annak a fenntartását) finanszírozni.
Örülj, hogy egyáltalán van beleszólásod abba, mit vesz apád a saját pénzéből és hogy azt használhatod te is. Millió szülő van, aki nem adja oda egy percre sem a családi autót vagy csak felügyelettel.
Azt meg nem tudom, milyen királyi többesben beszélsz te, vállalkozásUNK, bevételÜNK, miközben egy szaros 19 éves vagy, épphogy nagykorú. Nyilvánvaló, hogy ez apád vállalkozása, amibe te belepillantgathatsz, talán még becsomagolt zsebpénzt is kapsz érte. Majd ha egyenrangú társtulajdonos (ha most az vagy, annak is max 1-2 éve, ez semmi) vagy minimum főállású alkalmazott leszel, aki legalább annyit tett az egészbe, mint apád, akkor beszélhetsz róla úgy, mintha a te érdemed is lenne. Addig örülj, hogy el vagy tartva, semmiben sem szenvedsz hiányt (mert ha az a legnagyobb kínod, hogy nincs saját autód, akkor nem szenvedsz) és használhatod apád új kocsiját meg hajóját ingyen.
"Mire én azt feletem neki hogy nem tervezek életem végéig a családi kocsival járkálni mint most"..hanem azt tervezem, hogy Apámmal vetetek magamnak egyet, mert nekem ez jár...".
🤑🚗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!