Az ilyen szülőkkel jobb megszakítani egy életre a kapcsolatot?
Figyelt kérdés
Sajnos abba a helyzetbe kerültem, hogy elvesztettem a munkámat, és ki kell fizetnem az albérletet természetesen, csak ha kifizetem nagyon kevés pénzem marad. A szüleim azt kérdezgetik egyfolytában ki fogom tudni -e fizetni? Amire azt válaszolom, hogy igen, mert amúgy sem tudnának segíteni, ha meg segìtenének, akkor is csak felhántorgatnák majd a későbbiekben. Aki felhántorgathatna az én vagyok, mert amikor még fiatalabb voltam, és még velük laktam, mindig csak kölcsön kértek, én meg jóhiszemű gyerekként oda adtam a pénzem, annak ellenére, hogy sikerült rá beszélniük egy személyi kölcsönre is. Abban voltunk megállapodva 2 évig nem kell pénzt adnom nekik, de hát sajnos ők mindig meg voltak szorulva, és ha nem akartam adni, vagy valamit beszóltam, még nekik állt feljebb és mindennek el voltam hordva olyankor. A szomorú az, hogy más családtagoknak, idegeneknek is elhordtak, hogy én egy semmire kellő vagyok, mindig otthon ülök, ami persze nem volt igaz. Amikor albérletbe kellett elmennem, azt sem engedték meg, hogy normálisan össze gyűjtsem a pénzt, inkább adtak bele, de ezt is mai napig a szememre hányják, ők segítettek albérletbe. Kár, hogy nem előbb tudtam elköltözni tőlük, de hát hogy is sikerült volna, ha mindig kölcsön kértek?! Azt is igazából ők akarták húzzak már el otthonról, amikor 25 körül voltam. Most is nem ám felajánlanák költözzek haza, amíg helyre nem jövök, persze nem is fogadnám el, mert én tisztában vagyok vele azért is kérdezik, hogy ki -e tudom fizetni az albérletet, hogy ne hogy a nyakukra menjek.dec. 7. 14:02
2/5 anonim válasza:
A kapcsolatot ne szakítsd meg velük, csak tartsd tőlük a távolságot. Ki tudja mit hoz még a jövő. Persze ez az én személyes véleményem.
3/5 A kérdező kommentje:
Hát megszakítani fájdalmas is lenne, de nagyon neheztelek rájuk
dec. 7. 17:05
4/5 anonim válasza:
Újabban már heti kétszer írod ki ugyanazt? Könyörgöm, 30 éves vagy, egész életedben ezen fogsz sírni? Vagy vállalj pluszmunkát vagy képezd magad és lesz pénzed. Ha egymagadat sem tudod fenntartani akkor többet kell keresned.
5/5 anonim válasza:
Figyelj, te nem unod még, hogy harminc éves létedre minimum heti egyszer a szüleidre hisztizel? :(
A képemről lesülne a bőr, ha ilyen nyafogós lennék, mint te, ráadásul férfi vagy, nem egy kislány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!