Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van, aki úgy érzi, az anyaságb...

Van, aki úgy érzi, az anyaságban tudott kiteljesedni? Ez változott valamikor?

Figyelt kérdés

4 éves

A lányunk előtt sem volt eseménytelen az életem, éltem és tanultam külföldön is, dolgoztam 2 évet a születése előtt. Voltak/vannak barátaim, a legjobb barátnőimmel elválaszthatatlanok vagyunk a mai napig. Egyetem után is mindig tanultam valamit, képeztem magam, vannak hobbijaim, tehát nem arról van szó, hogy a gyerek az egyetlen, amit felmutathatok.

Viszont, mióta megszületett, azt érzem, hogy tőle lett teljes az életem és ő a középpont, miatta, érte élünk. És 1-1 időszaknál is azt érzem, hogy csak ő legyen boldog. Például most, hogy jön a december, karácsonyi időszak, rengeteg mindent szervezünk neki, azért, hogy jól érezze magát, hogy egy kis csodának élje meg a karácsonyt.

Az tény, hogy babaként is nagyon könnyű volt vele, nem volt nagyon olyasmi, amiről a "régi életünkből" le kellett volna mondani. Most, hogy már nagyobb, tiszta "mini én", imádja azokat a dolgokat, amiket én is. És ebben semmi erőltetés nem volt részünkről soha, akinek van gyereke, tudja, hogy ha egy gyerek nem akar nyugton ülni és sütizni, akkor nem fog. :D

Aki hasonlóan volt és imádta az anyaságot, ez változott később? Például a kamaszkor beköszöntével, mikor a gyerek már inkább barátaival menne erre-arra, velük szervez programokat, nem a szülőkkel? Ezt hogyan éltétek meg?

ma 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:
86%

Fokozatosan fog beköszönteni az a kamaszkor. Nem feltétlen fogja azt jelenteni, hogy gyakorlatilag elveszted a gyerekedet, csak enni jön elő:)

Sok boldogságot Nektek együtt addig is!

ma 13:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyerekem van. Már felnőttek, de hasonlóan éltem meg a létüket, mint te. Kicsi a korkülönbség, lehet ez is oka annak, hogy mai napig jó barátok , jó testvérek.Szeretik/szeretjük egymást. Barátnőim ijesztgettek a kamaszkorral, de egyiknél sem volt különösebb probléma, hiába hiszik, hogy az a normális, hogy teátrális módon válnak le a gyerekek a szülőkről. Nem igaz. Lehet ezt normálisan is csinálni. Soha nem kezeltem kis hülyeként őket, partnerek voltak mindig.
ma 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!