Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van, aki úgy érzi, az anyaságb...

Van, aki úgy érzi, az anyaságban tudott kiteljesedni? Ez változott valamikor?

Figyelt kérdés

4 éves

A lányunk előtt sem volt eseménytelen az életem, éltem és tanultam külföldön is, dolgoztam 2 évet a születése előtt. Voltak/vannak barátaim, a legjobb barátnőimmel elválaszthatatlanok vagyunk a mai napig. Egyetem után is mindig tanultam valamit, képeztem magam, vannak hobbijaim, tehát nem arról van szó, hogy a gyerek az egyetlen, amit felmutathatok.

Viszont, mióta megszületett, azt érzem, hogy tőle lett teljes az életem és ő a középpont, miatta, érte élünk. És 1-1 időszaknál is azt érzem, hogy csak ő legyen boldog. Például most, hogy jön a december, karácsonyi időszak, rengeteg mindent szervezünk neki, azért, hogy jól érezze magát, hogy egy kis csodának élje meg a karácsonyt.

Az tény, hogy babaként is nagyon könnyű volt vele, nem volt nagyon olyasmi, amiről a "régi életünkből" le kellett volna mondani. Most, hogy már nagyobb, tiszta "mini én", imádja azokat a dolgokat, amiket én is. És ebben semmi erőltetés nem volt részünkről soha, akinek van gyereke, tudja, hogy ha egy gyerek nem akar nyugton ülni és sütizni, akkor nem fog. :D

Aki hasonlóan volt és imádta az anyaságot, ez változott később? Például a kamaszkor beköszöntével, mikor a gyerek már inkább barátaival menne erre-arra, velük szervez programokat, nem a szülőkkel? Ezt hogyan éltétek meg?

nov. 20. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Fokozatosan fog beköszönteni az a kamaszkor. Nem feltétlen fogja azt jelenteni, hogy gyakorlatilag elveszted a gyerekedet, csak enni jön elő:)

Sok boldogságot Nektek együtt addig is!

nov. 20. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Nekem 3 gyerekem van. Már felnőttek, de hasonlóan éltem meg a létüket, mint te. Kicsi a korkülönbség, lehet ez is oka annak, hogy mai napig jó barátok , jó testvérek.Szeretik/szeretjük egymást. Barátnőim ijesztgettek a kamaszkorral, de egyiknél sem volt különösebb probléma, hiába hiszik, hogy az a normális, hogy teátrális módon válnak le a gyerekek a szülőkről. Nem igaz. Lehet ezt normálisan is csinálni. Soha nem kezeltem kis hülyeként őket, partnerek voltak mindig.
nov. 20. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Pont így voltam én is, ahogy írod, kérdező. Műszaki diplomát szereztem, de amikor megszülettek a gyerekek, úgy éreztem, semmi nem olyan fontos, mint ők. Hogy semmi nem ér annyit, hogy miatta a legkisebb mértékben is háttérbe szoruljanak. Hogy mindig ott legyek, amikor szükségük van rám. Most már felnőttek, haladnak az életben, párkapcsolatuk van. Nekem pedig el kellett őket engedni és leküzdeni azt az érzést, hogy projekt nélkül maradtam.🙂
nov. 20. 15:48
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

A kérdésedet tök jó volt olvasni.

Nekem még nincs gyermekem, bár ahogy mondják az idősebbek már “korban” vagyok a 29 évemmel.

Viszont engem a gondolat is ijeszt, hogy legyen. Nyilván nincs tapasztalatom és lehet megváltozna, de egyenlőre azt érzem, hogyha lenne az lekorlátozna és eltérítene a céljaimtól. Annyira szeretném bejárni a világot, utazni, megismerni más országokat, ami gyerek mellett sokkal nehezebb. Imádok aludni és így is nyűgös vagyok, ha nem tudok valamilyen oknál fogva. Szeretem a rendet, ha valamit egy bizonyos helyre teszek, akkor maradjon is ott. 😅 Főleg a kiadások, inkább költeném egy útra. És látva a barátainkat, hogy könyörögnek anyósnak apósnak rokonoknak, hogy valaki tudjon vigyázni a gyerekre, hogy szabaddá tegyék magukat pár órára lehangoló, ha meg nem találnak senkit, akkor marad a lemondás. A hisztiket meg különösen nem tudnám elviselni. De hát nem mindenkinek való a gyerek. 😁😁

nov. 20. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Neked mázlid van, az a nagy helyzet, de sokan messze nem ilyen mázlisták.

Én ismerek ilyent olyant is, és őszintén sajnálom azt, akinek szenvedés az egész gyerek-dolog, mert mindenről le kellett mondania. És nem azért, mert beteg gyereke született, hanem mert a gyerek személyisége olyan.

Pl az idősebb öcsémmel minden teljesen oké volt, nyugis baba, nyugis kisgyerek, könnyen kijött bárkivel, alkalmazkodó, érdeklődő volt.

A fiatalabb öcsém meg tizenhárom éves koráig egy rémálom volt szó szerint. Hisztis, szófogadatlan, állandóan feszegette a határokat, gyakorlatilag nem tudtunk vele sehová kimozdulni, mert csinálta a fesztivált. Vele elindulni, na sok sikert.

nov. 21. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!