Kiakadnál, ha a fiad/lányod nem ott és azzal a tevékenységgel töltené a hétvégét, mint amit mondott?
Egyetemista, de te tartod el. Azt mondta, hogy bent marad a kollégiuman még azon a hétvégén is (így egy hónap távollét után megy haza végül a következő hétvége előtt). Azt mondta, hogy azért, hogy több ideje legyen beadandót írni, sok dolga van.
Ehhez képest baráti összejövetelre ment, 170 kilométerrel arrébbi településre, szombat reggel indult, és vasárnap késődélután/koraeste ért vissza a koliba. Tehát fixen nem tanult a hétvégén, mint amire hivatkozott.
Mit szólnál ehhez?
"22 éves a gyerekem, itthon él a párjával, oda megy, ahova akar, nem kell engedélyt kérnie. Ennek ellenére ő is, ahogy a család többi tagja is képes elmondani, hogy x helyre megyek, ekkor még ekkor érek haza és ha mégsem, akkor ír egy üzenetet"
Azon van a hangsúly nálad, hogy otthon él. Akiről meg a kérdésben van szó, az nem igazán. Megírja, hogy a hétvégén nem megy haza, ez ennyi, azt megírta.
A barátnőhöz a koliból megy, ha végez, akkor a koliba megy vissza. Ha annak "kell" szólni, akivel él, akkor a szobatársának szóljon, mert az fogja észrevenni, ha nem ér vissza.
30
Van gyerekem, már írtam fentebb is. Nem, még mindig nem magamról és a ygerekmerol írtam a példát. Nem mellesleg azért ahhoz igen khm butuskanak kell lenni, hogy ez ne tűnjön fel. Igen, van oylan szülő, aki feltételhez köti a NAGYKORÚ GYEREK eltartást, merthogy itt arról van szó. Hogy ez x átlag az egyetemen, otthon a fürdőszoba takaritasa vagy a nagymama apolasa, az már egyéni kérdés.
Megint leirom, az én gyerekem elmehet bulizni, már 16 évesen is mehetett, emiatt aztán soha nem hazudott arról, hogy hol van. Ennyi.
31
Konkrétan annak irtam azt a választ, aki komtrollmaniasnak gondolt.
Ahogy írtam kedves 30-as.
A szülőnek a gyereke eltartását nincs joga feltételhez kötni. És ezt khm nem felfogni elég gáz.
Kedves kérdező, akár a szülő, akár a gyerek vagy. :)
A 20-as válaszoló nagyon jót írt. Szerintem sem kell megindokolni, és attól mert eltartja még nincs joga kontroll alatt tartani a gyerekét.
Örülök 20-as, hogy vannak ilyen szülők mint te.
"Ahogy írtam kedves 30-as.
A szülőnek a gyereke eltartását nincs joga feltételhez kötni. És ezt khm nem felfogni elég gáz."
De, bizony joga van feltételekhez kötnie, ha NAGYKORU GYEREKROL van szó. És ezt khm nem felfogni valóban elég gáz
Ilyen kontrollmániás szüleim voltak, ma már nem is beszélünk.
Ha neked 37-es megéri az, hogy az igazad miatt megromoljon a gyerekkel a viszony, gratulálni tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!