Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiakadnál, ha a fiad/lányod...

Kiakadnál, ha a fiad/lányod nem ott és azzal a tevékenységgel töltené a hétvégét, mint amit mondott?

Figyelt kérdés

Egyetemista, de te tartod el. Azt mondta, hogy bent marad a kollégiuman még azon a hétvégén is (így egy hónap távollét után megy haza végül a következő hétvége előtt). Azt mondta, hogy azért, hogy több ideje legyen beadandót írni, sok dolga van.

Ehhez képest baráti összejövetelre ment, 170 kilométerrel arrébbi településre, szombat reggel indult, és vasárnap késődélután/koraeste ért vissza a koliba. Tehát fixen nem tanult a hétvégén, mint amire hivatkozott.

Mit szólnál ehhez?

nov. 18. 13:36
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
68%

#4 Ez hülyeség.

Ennyi erővel önálló, különélő felnőttként is be kéne jelenteni a szülőknek, ha a barátaihoz megy az ember? Mert ugye mi van, ha pont oda/hazaúton esik baja. A kérdésben leírt szitu annyiban más, hogy eltartottról van szó, de külön él.

Nem a szülő az egyetlen, aki tud szólni, ha eltűnik valaki. Én, ha megyek a barátaimhoz, de nem érkezem meg időben, akkor feltűnik nekik. Volt már olyan, hogy sokat késett a vonatom, és nem értek el engem, mert lemerült a telóm. Ha nem vagyok ott időben, akkor hívnak. Ha nem veszem fel, akkor a kolis szobatársamat hívják (ő is barát) vagy a párom. Ha a barátaimtól megyek, akkor egyrészt megbeszéljük, hogy írok, ha már otthon/koliba vagyok. Ha nem írok, akkor keresnek. Ha nem válaszolok, akkor a szobatársam/párom hívják. És ez kölcsönös.

Ráadásul nagykorúról van szó a kérdésben. Ha aznap tűnik el, akkor a hatóságok nem kezdik el keresni azonnal, csak ilyen 1-3 nap múlva (nem tudom pontosan). Ha baleset érte, akkor még rögtön kiderül.

nov. 18. 14:12
 12/43 anonim ***** válasza:
18%

"Ha a gyerek írta ki, akkor nem értem, min problémázik"

Mondjuk pl azon, hogy anyu úgy felhúzza magát ezen, pláne ha nem az első eset, hogy befejezi a drága hazudozós egyetemista támogatását

nov. 18. 14:12
 13/43 anonim ***** válasza:
29%
11, nem azt írtam, hogy be kell jelenteni. Azt írtam, HA bejelenti, elvárom, hogy akkor ne hazudjon.
nov. 18. 14:15
 14/43 anonim ***** válasza:
17%

Ha aznap tűnik el, akkor a hatóságok nem kezdik el keresni azonnal, csak ilyen 1-3 nap múlva

Nem így van, aput pl azonnal keresték, ott a törvény, nézd meg.

nov. 18. 14:16
 15/43 anonim ***** válasza:
77%

#12 Azért ha hazudik neked a nagykorú lányod, hogy hétvégén találkozik a barátnőjével, akkor szintén biztos, hogy nem a lányoddal van a baj, hanem veled.

Ok nélkül senki nem hazudozik. Ez egyértelműen egy balhé elkerülő hazugság, nem mondjuk egy anyagi lehúzás.

nov. 18. 14:16
 16/43 anonim ***** válasza:
92%
Igen, azt gondolom, hogy nem esne jól. De azt hiszem, azért magamba is néznék, hogy miért nem tud velem őszintén kommunikálni a felnőtt gyerekem. Még ha én is tartom el, azt gondolom, hogy a programjairól neki kell döntenie. Nyilván sajnálnám, hogy nem akar hazajönni és, hogy ritkán látom.
nov. 18. 14:18
 17/43 anonim ***** válasza:
88%

Hát én nagyon magamba szállnék első körben, hogy miért is nem bízik annyira bennem a FELNŐTT gyerekem, hogy egy olyan ártatlan dolgot bevalljon, mint hogy valami buliban volt a haverokkal.

Nekem az az érzésem, hogy "kötelező" vagy elvárt lett volna, hogy menjen haza ezen a hétvégén és nem érezte úgy, hogy jó kifogás az számodra, hogy a haverjaival lesz egy ott alvós bulija.

nov. 18. 14:18
 18/43 anonim ***** válasza:
82%
#12, ez az anyu mindenen IS felhúzza az agyát, ha a gyereke bármi mást mer csinálni, amit ő nem engedélyez. És ő nem engedélyez semmit. Tehát a gyerek hazudni fog. Hazudik, mert függ anyagilag a házsártos anyjától.
nov. 18. 14:21
 19/43 anonim ***** válasza:
80%

#13 Információ szempontjából nem mindegy? Nem mindegy, hogy azért hiszed, hogy a koliba tanul, mert azt mondta, vagy azért hiszed azt, mert a péntek délutáni videóhívásban panaszkodott a következő heti 5 zh-ról, meg a 15 oldalas beadandó határideje? De. Mind a két esetben azt hiszed, hogy a kollégiumban van és tanul. Akkor mi a különbség, ha épp eltűnik? Ugyanaz az infód lenne.

#14 Utána meg odaírtam, hogy nem tudom, hogy ez pontosan hogy van, de ezt nem idézted.

Mindenesetre erősen kétlem, hogy lenne kapacitás arra, hogy minden ilyen bejelentésre azonnal ugorjanak. Gondolj már bele, mennyien mondanák azt, hogy eltűnt xy nagykorú, cselekvőképes hozzátartozója, miközben nem tűnt el, csak nem tetszik neki, hogy mondjuk elköltözött otthonról a 18 szülinapja utáni másnapon. Van, aki a segélyhívót is azért hívja, mert öreg, magányos és unatkozik, kell a figyelem. Ne gondold, hogy puszta bosszúból ne lenne olyan, aki ráküldi másra a hatóságokat eltűnés címszó alatt.

Biztos, hogy lennie kell prioritásnak, már csak a kapacitás miatt. Törvény ide vagy oda. Lefogadom, hogy egy gyerek, vagy egy beteg ember nagyobb prioritást élvez az eltűnése bejelentésekor, mint egy random huszonéves.

nov. 18. 14:26
 20/43 anonim ***** válasza:
88%

Szülö vagyok, egyetemista gyerekekkel. Ha megkérdezem valamelyiket, jön-e a hét végén, arra igennel vagy nemmel válaszolnak, nem kell "megmagyarázniuk", mi az oka, ez csak rájuk tartozik. Ha akarnak erröl beszélni, rendben van, ha meg nem, akkor is, mert már nem gyerekek.

Aki olyan, mint a kérdésben szereplö szülö, az valahol nagyon el van tévedve, attól, hogy támogatja a gyerekét a tanulmányai során, nem szerzett jogot arra, hogy a felnött gyerekét kontroll alatt tarthassa

nov. 18. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!