Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiakadnál, ha a fiad/lányod...

Kiakadnál, ha a fiad/lányod nem ott és azzal a tevékenységgel töltené a hétvégét, mint amit mondott?

Figyelt kérdés

Egyetemista, de te tartod el. Azt mondta, hogy bent marad a kollégiuman még azon a hétvégén is (így egy hónap távollét után megy haza végül a következő hétvége előtt). Azt mondta, hogy azért, hogy több ideje legyen beadandót írni, sok dolga van.

Ehhez képest baráti összejövetelre ment, 170 kilométerrel arrébbi településre, szombat reggel indult, és vasárnap késődélután/koraeste ért vissza a koliba. Tehát fixen nem tanult a hétvégén, mint amire hivatkozott.

Mit szólnál ehhez?

nov. 18. 13:36
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
95%
Szomorú lennék, hogy ennyire vaskalaposnak tart, hogy úgy érezte hazudnia kell.
nov. 18. 13:38
 2/43 anonim ***** válasza:
94%

1-es véleményét osztom.

Megkérdezném tőle, miért nem akarta nekem ezt bevallani? Azt mondtam volna, hogy érezze jól magát a barátaival.

Kérdező, gondolom te vagy az anyja/apja annak az egyetemistának. Nézz magadba, miért nem akarta neked elmondani a gyereked ezt a programját.

nov. 18. 13:41
 3/43 anonim ***** válasza:
37%
Igen, kiakadnék, hogy hazudott. Nem az a baj, hogy nem tanulta végig a hétvégét, hanem a hazugság.
nov. 18. 13:44
 4/43 anonim ***** válasza:
62%
Igen. nem szólok bele, nyilván nem is tiltom semmitől, cserébe elvárom, ha elmondja, hova megy, akkor ne hazudjon. Nekem tűnt el volt osztálytársam, talán még élne, ha nem hazudik, mert egészen máshol keresték, mint ahol végül megtalálták, holtan.
nov. 18. 13:45
 5/43 anonim ***** válasza:
89%

"Ehhez képest baráti összejövetelre ment, 170 kilométerrel arrébbi településre, szombat reggel indult, és vasárnap késődélután/koraeste ért vissza a koliba. Tehát fixen nem tanult a hétvégén, mint amire hivatkozott."

ööö...bocsi, de te ezt honnan is tudod? Ráállítottál egy magánnyomozót, vagy hogy a rákba tudtad ezt mind meg? 🤨

nov. 18. 13:47
 6/43 anonim ***** válasza:
63%

#5 Annyira nem agysebészet kitalálni.

Tegyük fel, hogy ismered a gyereked középsulis/általános sulis barátait. (Ha ennyivel arrébb van, akkor valszeg nem egyetemistaként ismerte meg, mert akkor mind a ketten az egyetem városában lesznek)

Dumáltok, mond egy olyat, hogy "szombaton buliztam a Katiékkal, majd másnap társasoztunk". És akkor belegondolsz, hogy Kati 170 kilométerre arrébb lakik, koliba nem/erősen korlátozottan fogadhat vendéget, tehát esélytelen, hogy nála voltak. Simán elszólhatja magát és ki is derült.

Nem kell ehhez magánnyomozó.

nov. 18. 13:59
 7/43 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg a gyerek írta ki, nem a szülő.

Gondolom, előre szeretné tudni, hogy mire számíthat, ha lebukik :)

nov. 18. 14:01
 8/43 anonim ***** válasza:
66%
Igen, kiakadnék. Nálam a hazugság komoly bűnnek számít. Mondjuk nekem elmondaná a gyerekem, hogy bulizni akar menni hazajövetel helyett.
nov. 18. 14:03
 9/43 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem is a gyerek írta ki. Ugyanaz a lány, aki állandóan ki van akadva az anyjára, mert az mindig minden sz.rt kontrollál és semmiségeken is kiakad.
nov. 18. 14:04
 10/43 anonim ***** válasza:
69%

Ha a gyerek írta ki, akkor nem értem, min problémázik. Elmegy és kész. Ha lebukik, akkor végighallgatja az anyja cirkuszát és az élet megy tovább. Legföljebb végiggondolja, az anyja hogyan tudta meg, és legközelebb azt a lehetőséget is megpróbálja kiküszöbölni.

Egyébként saját tapasztalatból mondom, hogy a cirkuszokhoz is hozzá lehet szokni. Azt kell tudatosítanod magadban, hogy akárhogy viselkedik veled a másik, te döntöd el, hogy annak milyen hatása van rád. Ha azt akarod, hogy semmi hatása ne legyen, akkor próbáld az agyadból kizárni az üvöltését és arra gondolni, hogy ez nem fáj neked (mint a fizikai bántalmazás), csak akkor, ha engeded, hogy fájjon. Hát ne engedd.

nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!