Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagyják a szüleim...

Miért nem hagyják a szüleim hogy a saját életem éljem?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, van saját családom, de a szüleim folyton bele szólnak mindenbe. Jelenleg albérletben élünk a párommal és a gyerekekkel, mellette volt egy házunk amit újítottunk, de ezt eladva vettünk egy lakást egy másik városban kb 20 kilométerre. Szüleim szerint nagyon felelőtlen döntést hoztam mert ilyen “messzire” megyek, úgy hogy eladtam egy meglévő ingatlant egy kicsi lakásért. (A lakás 4 szobás egyébként)

Mit tehetnék hogy levakarjam őket magamról? Teljesen úgy érzem hogy a fejemre nőttek és folyton nyomást gyakorolnak rám ahelyett hogy támogatnák a döntéseim, gyerekesnek, felelőtlennek és makacsnak neveznek. Már azon gondolkozok hogy pszichológushoz kéne mennem mert igazából én hagyom nekik ezt.

Aki hasonló helyzetben van az írja le a tapasztalatait. És légyszi ne szapuljatok tudom hogy béna vagyok..

nov. 18. 09:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Fogod magad és abbahagyod a beszélgetést, amint elkezdi a piszkálásodat. Ha telefonon, akkor kinyomod mindig. Ha élőszóban, akkor kimész a szobából.

Ja éd marha gyorsan keresel egy baromi messze lévő ingatlant meg munkát..

nov. 20. 07:04
 22/27 A kérdező kommentje:
Most jutottam el arra a szintre hogy abba hagytam velük a kommunikációt. Szerintük lefelé haladunk a lejtőn, nincs semmink amit a gyerekeinknek tudnánk majd adni ha meghalunk és semmirekellő, lusta emberek vagyunk mind a ketten a férjemmel. Szóval úgy döntöttem hogy eddig tűrtem.
nov. 20. 09:51
 23/27 A kérdező kommentje:
De most már hallom a fejemben ahogy azt mondják rólam hogy elbújok a problémák elől mert nem hallgatom meg őket és nem adok a véleményükre.
nov. 20. 09:57
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Jól teszed, hogy nem beszélsz velük. Ezekért nem kár.

Olvass utána a mérgező/toxikus szülőknek. Az egyik tulajdonság pont ez: irányítani akarják a gyereket.

17-es vagyok, nekem sokat segít az elfogadásban, hogy utánanézek, olvasok a dolgoknak. Látom, hogy más szülő, aki tényleg szereti a gyerekét, mennyire önzetlen és nem magát helyezi előtérbe, ez is segít a tisztánlátásban.

Persze készülj fel, hogy fogsz lelki terrort kapni rendesen, olyanokat pl: Hálátlan vagy velük, kínzod őket, milyen gyerek vagy, nem érdekel a véleményük. Valószínű előbb utóbb az unokákat is felhozzák, hogy milyen szülők vagytok, hogy nem engeditek, hogy találkozzanak velük. De ezeknek a zsarolásoknak ne engedj, mert ezt sem szeretetből teszik.

Szülő vagy te is, gondolj bele, hogy te nem lennél képes ilyeneket mondani a gyerekeidnek hisz szereted őket. Sőt egyáltalán senkinek se lennék képes én sem ilyet mondani akit szeretek.

nov. 20. 10:22
 25/27 anonim ***** válasza:
70%
Én is javaslom a pszichológust! Segít magadban is rendbetenni a dolgokat, őket kezelni is tud adni tanácsot, és ha összejön, még a gyerekeidet is jobban fogod tudni nevelni.
nov. 20. 11:18
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

27 évesen gyerekekkel? Mégis mit kellene tudni felmutatni?

Mekkora egy hülye dumájuk van.

Majd ha 47 évesen sem lesz semmitek akkor ráérnek aggódni.

27 évesen bővel elég ha jó a házasságotok és jól neveled a gyerekeket.

Ne hallgass rájuk. Ennyi idősen, gyerek nélkül sem tudtunk nagy dolgot felmutatni.

nov. 20. 14:33
 27/27 anonim ***** válasza:
56%

A felnőtt gyerekemet a széltől is akartam óvni, holott már külön lakott és házastársa volt.

Sokáig nem szólt, úgy nézett ki,mintha ez a magatartás jó lenne neki.

Aztán egyszer beolvasott. (Szebben is mondhatta volna, abból is megértem). Azóta megváltoztattam a viselkedésemet, felnőttnek tekintem, kéretlen tanácsot nem adok.

Kell a visszajelzés, különben honnan tudná az ember, hogy a másiknak nem tetszik a viselkedésem. Bár nem olyan nyersen, ahogyan történt, mert akkor legszívesebben elástam volna magamat.

dec. 16. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!