Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagyják a szüleim...

Miért nem hagyják a szüleim hogy a saját életem éljem?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, van saját családom, de a szüleim folyton bele szólnak mindenbe. Jelenleg albérletben élünk a párommal és a gyerekekkel, mellette volt egy házunk amit újítottunk, de ezt eladva vettünk egy lakást egy másik városban kb 20 kilométerre. Szüleim szerint nagyon felelőtlen döntést hoztam mert ilyen “messzire” megyek, úgy hogy eladtam egy meglévő ingatlant egy kicsi lakásért. (A lakás 4 szobás egyébként)

Mit tehetnék hogy levakarjam őket magamról? Teljesen úgy érzem hogy a fejemre nőttek és folyton nyomást gyakorolnak rám ahelyett hogy támogatnák a döntéseim, gyerekesnek, felelőtlennek és makacsnak neveznek. Már azon gondolkozok hogy pszichológushoz kéne mennem mert igazából én hagyom nekik ezt.

Aki hasonló helyzetben van az írja le a tapasztalatait. És légyszi ne szapuljatok tudom hogy béna vagyok..

ma 09:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem vagy egy elveszett ember, ha albérletben meg tudsz élni 2 gyerekkel.

Valamint a lakasvásárlást is lebonyolítottátok.

Itt abban kell erősödni, hogy ne vedd fel a faßságaikat.

Ha másképp nem megy, akkor kapcsolat szüneteltetes vagy megszakítás.

Az ilyen életerő elszívók hosszú távon megbetegítenek.

ma 11:02
 12/16 anonim ***** válasza:
22%

Egyébként ők hol tartanak az életben?

Vagyontárgyak? Végzettség?

ma 11:04
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

Én sem érte, mit lehet ennyit agonizálni azon, hogy megsertődnek. Én a mergező, rossz anyammal a kapcsolatot is megszakítottam teljesen, nemhogy ilyeneken forogjak, hogy jaj, beszól és akkor nem merem visszamondani, hogy "ez az én dolgom, nekem így jó, ne beszéljünk erről többet".

Nőjjetek már fel.

ma 11:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem hagyják a szüleid, hogy saját életet élj, mert valszínűleg Ők úgy szocializálódtak, hogy a szülőknek beleszólási joguk van akár a felnőtt gyerekeik életébe is, ha szerintük nem jó úton járnak, de Neked ezt nem kell elfogadni. Állj ki magadért, a családodért, vállald fel a konfliktusokat is, máskülönben folyamatosan a fejeden fognak táncolni a szülők.
ma 11:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, hogy nekik már volt egy lehetőségük felépíteni az életüket, most te jössz.
ma 11:36
 16/16 anonim válasza:
100%

Tényleg felelőtlen vagy, ha ilyen kullancs szülőkre hallgattál, és eladtad a biztos távolban lévő ingatlanodat, hogy a közelükbe költözz! Szerintem ezt minél előbb csináld vissza! Költözz oda, ahogy Te szeretnél!

Egyébként meg azt javaslom, hogy őszintén mondd el nekik, hogy zavar, ahogy beleszólnak az életedbe! Ne gyűlölködve, ne durván, de határozottan.

Az ilyen típusú szülők persze akkor is szeretnek megsértődni, ha objektíve semmi sértőt nem mondasz, csak húzol egy egészséges határt, de ha belegondolsz, ezzel is csak előrébb vagy: legalább békén hagynak egy darabig. Ha egyébként normálisan, tisztelettel, szeretettel beszélsz velük, remélhetőleg idővel beáll egy normális, felnőtt gyerek-szülő viszony.

ma 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!