Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél abban az esetben,...

Mit tennél abban az esetben, ha a párod az álltalatok gondozott anyjával/apjával nem bánna túl jól, és ezt jogosnak érezné?

Figyelt kérdés
Mondjuk a már rokkant szülőjét gondozná, de teljesen megfelel neki, ha napi egyszer kap enni, hogy azért ne halljon éhen. Persze meg is mondaná: "Ne adj neki annyit enni. Nem érdemel többet, nem volt ő jó szülő. Meg aztán kevesebbet kellesz takarítani utána!" Az olyan sóhajai, hogy vizet akar, kekszet akar, fáj valamije, pont hidegen hagynának, időnkét pedig rajta vezetné le feszültségét, hideg/forró vízzel leöntve. Ezt mind azzal érvelné, hogy nem várja el magától, hogy többet tegyen érte, nem volt ő jó szülő. Te mit kezdenél ebben az esetben a pároddal?

nov. 14. 17:10
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
98%

Az miből derült ki, hogy az öreg lakik a gyereknél? Nem találom.

Ha látnám, hogy a párom ilyen ember, elhagynám. Kínozni csak az tud aki élvezi. Elhanyagolni lehet haragból, kínozni csak élvezetből.

Költözz el és jelentsd a háziorvosánál, hogy miben él az öreg.

nov. 14. 20:33
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

Az elhanyagolás is kínzás. Pl ha órákig fekszik a piszkos pelenkaban, az bőr betegséget is okozhat, ami fájdalommal jár, vagyis kínzás az alanynak, vagy ha az éhség marja a gyomrát.

Az elhanyagolás is a kínzás egyik formája.

nov. 14. 20:37
 33/47 anonim ***** válasza:
88%
Aki ezt műveli az veled se fog szebben bánni az fix. Igazi szadista.
nov. 14. 21:27
 34/47 anonim ***** válasza:
97%
Nem kötelező őket gondoznia. Viszont ha ilyen szadista módra viselkedne, akkor már nem lenne a párom. Sőt, fel is jelenteném.
nov. 15. 00:32
 35/47 anonim ***** válasza:
96%
Ez undorító. Feljelenteném és szakítanék. Előbb-utóbb veled is hasonlóan fog viselkedni.
nov. 15. 06:35
 36/47 anonim ***** válasza:
96%

Ez bűncselekmény!

És ez a párod?

nov. 15. 08:29
 37/47 anonim ***** válasza:
97%

Az ilyen ember a felgyülemlett és fel nem dolgozott traumákat bántalmazás formájában a saját gyerekein meg a nála gyengébbeken is levezetheti... Nem azt mondom hogy le is fogja, hanem hogy nem kis esély lehet rá.

Szülő esetén önigazolásként tud valamit használni: "jajj vele hogy viselkedett", de ez a fel nem dolgozott düh bárki felé megnyilvánulhat.

nov. 15. 08:36
 38/47 anonim ***** válasza:
74%

Feljelenteném.

Nekem sem volt jó apám, ó hogyne, viszont eszem ágában nincs magamhoz venni. A francokat, oldja meg az életét nélkülem, de nem fogom kínozni őt, csak mert "ő idős, rokkant", én meg még viszonylag fiatal. EZ undorító.

nov. 15. 10:35
 39/47 anonim ***** válasza:
94%
Ennyire nem lehet valaki rossz szülő, hogy enni sem ad neki. Viszont nem kell a sok kommentelőnek álszentnek lenni, attól mert idősen valaki elesettnek tűnik, fiatalon még lehet hogy egy genyó, rossz szülő volt. Nem akarja gondozni, fizessen ápolót. Engem is zavarna amúgy ha a párom így viselkedne a szüleivel, szakítanék is vele, mert nem akarok ehhez asszisztálni.
nov. 17. 15:17
 40/47 A kérdező kommentje:
Na de akkor most bevallom, hogy ez egy fiktív kérdés, viszont nem csak úgy a semmiből írtam ki. Nekem pl. otthon van a demens nagyapám, persze én már több mint két éve itt vagyok Mo.-n, érthető módon nem is tudok hazamenni. Vagy két éve történt, hogy lett egy hátfájása, rövid időre anyámnak kellett, hogy gondozza. Na de nem az a bajom vele, hogy most már demens, hanem az, hogy a demencia előtt sem volt normális. Apámékat nem nagyon segítette se a házimunkában, sem az előrehaladásban, na de okoskodni annál jobban tudott. Teljesen elvette apám önbizalmát, ami miatt saját házat sem vette meg végül, de a másik nagyszüleim háza se lett felújtva és berendezve, hogy ott laktunk volna. És igazából van egy két tippem, hogy ha nekem kellene gondoznom, azt hogyan oldanám meg. Akinek kötelessége, joga is van eldönteni hogyan oldja meg, ahogy a szülőnek is joga eldönteni, hogy neveli a gyerekét. Különben pedig az öregek otthona bonyolult procedúre, hogy el legyen rendezve, meghát ott sem feltétlenül bánnak jól az ápolók velük. A munkájukat végzik, nem fognak azzal törődni, hogy most az öregnek ilyen és olyan sóhaja van. És ez nem csak haragból lenne, hanem magamat sem akarnám ilyen esetben azzal kínozni, hogy bejárok hozzá, mindig bevisztem a kaját, és mindig takarítok is utána (igen, kevesebb kaja mellett kevesebbet is kell). Hja és ha mindig segítségért kiálltozik, hogy fáj a háta, vizet akar, arról is leszoktatnám, hogy ne merjen... Ezzel nekem is könnyebb dolgom lenne.
nov. 20. 21:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!