Mit tennél abban az esetben, ha a párod az álltalatok gondozott anyjával/apjával nem bánna túl jól, és ezt jogosnak érezné?
Igen kedves válaszolók... És ha a kérdező párja írna valamit ki, hogy toxikusak a szülei egyből az lenne a tuti tipp, hogy hagyja megrohadni a sz@rjukban, egy pohár vizet se adni, mert mérgező... ennyit rólatok.
Amúgy meg annyi biztos, nem bánhat így velük. Én is elhagynám, mert kitudja mi lesz majd ha téged kéne isten őrizz gondozzon. Csak a szüleit sajnálnám ilyen szempontból, de biztos van valami megoldás erre, hogy megoldódjon. Otthonba nem tudnátok adni őket?
Azért ha egy bántalmazott végre hatalmat gyakorolhat a bántalmazója felett, nem hallatlan, hogy ő maga is bántalmazóvá válik.
Nem mindenki tud felülemelkedni a gyermekkori traumákon, főleg ha a trauma forrása nap mint nap jelen van az életében.
Nyilván nem helyes, hogy valaki így bánik bárkivel is, de nincs meg mindenkiben az önkontroll ahoz hogy elengedje a múltat, főleg ha a hatásai miatt mai napig tart.
Valós hogy a szülő önállóan nem tud gondoskodni magáról, idősek otthonára nincs pénz, így marad a gyereke nyakán tehetnek.
De párod nem rossz ember alapjában véve nem? Ha valaki más lenne rá bízva akkor azzal nem bánna így?
Itt ez a fajta bánásmód a szülő felé irányul mert úgy érzi hogy így tudja vissza adni amit gyerekként kapott. Jogosnak érzi, oka van rá.
Viszont veled, akit szeret és tisztel, téged aki nem ártott neki nem lenne oka bántani ha gondoskodna rólad.
"ennyit rólatok"
Valakit szándékosan kínozni, és valakit magára hagyni, hogy gondozza más, két különböző dolog.
Ennyit rólad.
#15: először is nincs pofám. Arcom van.
Másrészt veled ellentétben nem olvasok el minden kérdést.
És mindig van más megoldás, mint fizikailag bántani a másikat.
Ja, és emlékeztetnélek, hogy a Kérdező sehol nem írt toxikus szülőről.
Ha nagyon zavarna, de nem szeretnék szakítani a párommal, akkor én gondoskodnék róla.
Etettném, ittatnám, fürdetném, pelenkáznám, vinném orvoshoz, vásárolnék be neki stb.
Vagy meggyőzném a párom, hogy rakjuk be egy idősek otthonába és ha kell bepótolni az összegbe akkor azt én fizetem.
Vagy ha egyiket sem vagyok hajlandó megtenni, akkor nem látnám meg hogy ő hogy bánik a szülejével.
#18 valóban nem. De sok ember összemossa, és egy gyermeknek ha a szülei "nem jók", akkor egyből toxikusak. Minden szülőnek rá lehet aggatni ezt nem gondolod?
Amúgy meg honnan tudod minden kérdést elolvasok? Itt ülsz mellettem s nézed?
Maradjunk annyiban, a story nagyon utos. Necces.
Normalis esetben nincs az az ember, aki igy banna nem, hogy massal, de foleg a sajat szulojevel! Itt valami van a hatterben. Es nem az, hogy Odonkent vagy Malvinkat nem engedtek le egyedul a jatszoterre vadulni. ;-) Ez hosszu evek kitarto akar verbalis, akar fizikai, de lehet mind a ketto egyutt, bantalmazasanak a kovetkezmenye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!