Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viszonyulnál a fiad/lányo...

Hogy viszonyulnál a fiad/lányod nevelt gyerekeihez?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés csak.

Nem örökbefogadott gyerek, nem a párjának a gyereke, hanem konkrétan a fiad/lányod nevelőszülő.

nov. 14. 12:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%

10-es, ez nem az én problémám, én csak annyit kérnék, hogy ne, ketten is leírtuk fentebb, miért ne.

Meg ismerek olyat a szakmámból kifolyólag, aki másfél év alatt öt gyereket vett nevelésbe (két ikerpár egy egyke) - akkor most a pl. nagyszülőknek hirtelen öt, számukra idegen gyereknek kellene ajándékot vennie?

nov. 16. 08:13
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

#11 És addig hová teszi a nevelt gyerekeit, amíg együtt karácsonyoztok? Ha nálatok vagytok, hagyja otthon őket egyedül? Ha nála, akkor még addig rakja ki őket valahová/zárja be őket egy szobába, hogy ne lásd őket, vagy mi?

Nem hiszem, hogy bele kéne halni egy jelképes kis biszbaszba. Annyi mindennek tud örülni egy gyerek, ami nem több tízezer forint. Pláne, ha rosszabb körülmények közül jött.

Én nem nevelő szülővel éltem, de csórók voltunk. Én rohadtul örültem, amikor kaptam egy új harisnyát a papám új párjától, akihez szintén semmi közöm nincs, ráadásul tök ritkán taliztam, mert nem éltek együtt sokáig.

nov. 16. 08:40
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Aki nevelőszülőséget választ, az bizony szeretet is kell hogy adjon annak a gyereknek. Nem lehet mereven távolságot tartani, ha már egy családban élünk. Itt sokan csak az anyagi részét nézik, pedig az állam rendesen támogatja a befogadó szülőket.

Nem elég annak a szerencsétlen gyereknek, hogy nem a saját szüleik nevelik, hanem nevelőszülők és akkor még egyesek ki is rekesztenék őket az ünnepekből, mert ajándékot kellene venni neki. Mit érezne az a gyerek? Elképesztő önzőség egyesek részéről. Aki így áll hozzá, annak a saját életében is gondok vannak. Ezek a hozzáállások felszínre hozzák egyesek problémáit.

Én igenis szeretném és mindenben segíteném, különösen a tanulásban, hogy jobb élete legyen felnőttként.

nov. 16. 14:42
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

13.

Igen, borzalmas azoknak a gyerekeknek, hogy a szülők eldobták őket.

Értem is az álláspontodat.

Egy gyerek felnevelése viszont hatalmas érzelmi, anyagi teher.

Nem tudnam elképzelni, hogy egy vadidegen gyerekbe ekkora energiát fektessek és lemondást elviseljek , mint a saját gyerekeim eseteben.

Unoka szinten pedig elképzelhetetlen.

nov. 16. 19:11
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
Szépen törölteted a nem tetsző válaszokat
nov. 16. 19:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Mit gondolsz mire kapod az államtól a pénzt?

Nevelőszülői alapdíj + nevelési díj ellátásra + kiegészítő díj+ külön ellátmány → 80 040 + 53 437 + 53 360 + 102 600 = 289 437 forint /hó/ gyermek.

Ez nettóban egy 2 éves egészséges gyerek befogadásáért a nevelőszülő összesen kb. nettó 200 eFt-ot kap havonta, az egyéb ingyenes támogatásokat nem számítva.

Ez 2023-as adat volt.

Ennyi pénzből talán telik karácsonyi ajándékra nekik is. Itt szó sincs lemondásról.

nov. 16. 19:33
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

A covid után sajnos nagyon sok gyerek került nevelőszülőkhöz, mert mindkét szülője belehalt a covidba. Ezek a gyerekek normális családban éltek és egy pillanat alatt egyedül maradtak.

Nem kell minden gyereknél arra gondolni, hogy biztos züllött családból, traumával jött a gyerek.

nov. 16. 20:02
 18/19 anonim ***** válasza:

16.

De itt a nagyszülőség volt a kérdés.

A szülőség, csak összehasonlítás, példa volt.

nov. 17. 15:45
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

18#

Igen, igazad van, elnézést, de nem tudtam elengedni, hogy egyesek csak az anyagi oldalát és a traumás problémát látják a kérdésben.

nov. 20. 19:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!