Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viszonyulnál a fiad/lányo...

Hogy viszonyulnál a fiad/lányod nevelt gyerekeihez?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés csak.

Nem örökbefogadott gyerek, nem a párjának a gyereke, hanem konkrétan a fiad/lányod nevelőszülő.

nov. 14. 12:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez egy nagyon jó dolog, hogy valaki nevelő szülő lesz, mivel az örökbefogadás nem egyszerű így sokan nevelő szülők lesznek inkább ami sok gyereknek szebbé teszi az életét. Nyilván ennek is van rossz oldala...
nov. 14. 13:05
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Ezt így előre szerinted hogy lehet tudni? Maga a tény, hogy nevelő szülő engem tisztelettel és buszkeseggel töltene el. Hogy adott gyerekhez hogy viszonyulnék az nyilván a gyereken is múlik. Lehet imádnánk egymást, lehet utálnánk. Nem is igazán értem, mit akarsz kérdezni
nov. 14. 13:17
 3/19 anonim ***** válasza:
71%
Ha a fiam/lányom válna nevelőszülővé én büszke lennék rá és amiben tudnám maximálisan segíteném. A gyereket pedig úgy kezelném mint a saját unokámat addig amíg szükség van rá.
nov. 14. 13:51
 4/19 anonim ***** válasza:
64%

#5 És...? Ez nem válasz arra, hogy te hogy viszonyulnál hozzájuk.

Egyébként én nem tudom. Nem vagyok abban a korban, hogy annyi idős gyerekem lehessen, akinél felmerül a nevelőszülőség. Igazából én egyetemista vagyok jelenleg. Viszont önkénteskedtem már nem egyszer állami gondozott gyerekeket fogadó táborban (ide tartozik az is, aki nevelőszülőnél van), és tapasztaltam meredek szitukat is a saját bőrömön. Ennek ellenére minden évben visszamegyek. Azt hiszem ez elmond mindent a hozzáállásomról.

Ha lenne egy nevelt gyereke a gyerekeknek, valszeg vele is igyekeznék jó kapcsolatot kialakítani.

Nem tudom, hogy ilyen esetben helyénvaló-e unokámként kezelni a gyereket, de mindenképp szeretnék jóba lenni vele.

nov. 14. 17:41
 5/19 anonim ***** válasza:
68%

Nem mernék és nem is tudnék mélyebben kötődni a gyerekekhez.

Nem lennék negatív feléjük, vagy sértő még rideg sem, de lenne 3 lépés távolság köztünk.

Mindig ott lenne a tudat hogy lehet holnap már nem lesz a gyerekemnél, áthelyezik.

nov. 14. 22:00
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Udvariasan, de amúgy sehogy. Nem az én családom. Őszintén zavarna, ha karácsonykor idehoznák az ajándékozáskor nekik is kellene valamit vennem.
nov. 15. 07:32
 7/19 anonim ***** válasza:
24%

Nekem nyolc, de nem kötődnék hozzá, épp ezért megkérném, pl ne is hozza karácsonykor, eseményekre - főleg, mivel a nevelt gyerek nem jelenti automatikusan, hogy "normális gyerek", ó, hogyne.

Tudnék mesélni, milyen gyerekek kerülnek nevelőszülőkhöz - általában azok, akikről lemondtak, és ha nem kiskorától kezdve van a családban, hanem már idősebbként, akkor minden traumát hoz magával, szóval úgy is viselkedik.

nov. 15. 10:27
 8/19 anonim ***** válasza:

Respect meg minden, ha valaki ezt bavállalja, de nekem nincs közöm hozzá.

Csodálkoznék is, ha a gyerekeim egy ilyet bevállalnának.

nov. 15. 11:40
 9/19 anonim ***** válasza:
41%
Szeretném ugyan úgy, mindha a sajátja lenne.
nov. 15. 12:25
 10/19 anonim ***** válasza:
20%

"Őszintén zavarna, ha karácsonykor idehoznák az ajándékozáskor nekik is kellene valamit vennem."

"...épp ezért megkérném, pl ne is hozza karácsonykor, eseményekre - "

Az klassz, mert sokan saját gyerek, saját gyerekek mellé vállalják be a nevelőszülőséget

nov. 15. 12:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!