Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elvárná, hogy szálljak...

Anyám elvárná, hogy szálljak be az otthoni kiadásokba, de én nem gondolom ezt reálisnak. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Felsőoktatásban tanulok, albérletben élek(lakótársakkal), magamat tartom el teljesmértékben, nem támogatnak. Havi egyszer járok haza.

Anyám kijelentette, hogy mivel még otthon élek(mert szerinte az nem rendes különélés, hogy lakótársakkal lakok, és nem mondjuk a párommal, ami nincs), és annyi idős vagyok, amennyi, ideje lenne beszállnom az otthoni költségekbe, ráadásul anyagi gondok is vannak. És hogy ő úgy gondolta, hogy fizessem a rezsi harmadát, meg a kaja harmadát, mert szoktam otthon lenni. Én meg erre megmondtam, hogy nem, max havi két napot vagyok otthon, biztos, hogy nem fizetem mindennek a harmadát egész hónapra, max bevásárolok, ha hazamegyek, de ennyi. Erre kiakadt, hogy de akkor ne is menjek haza. Mondom jó, akkor ha talizni akar, akkor félúton a két város között, oda még simán el tud menni a bérletével. Ő meg kiakadt, hogy de az neki sok idő. És azóta üzenetben se kommunikálunk.

Én egyébként megértem, hogy amióta apám nem tud dolgozni(fizikai munkára az egészsége miatt alkalmatlan, eddig segédmunkás volt, használható végzettsége meg nincs), százezerrel kevesebb a havi bevételük és ez gond, nem nem hiszem, hogy ezt köteles vagyok megoldani. Pláne, hogy mind a kettő láncdohányos. Simán le lehetne tenni, és akkor több marad hónap végére (elmondásuk alapján így sem éheznek, meg ilyenek, csak nincs pénz lecserélni pl a tűzhelyet, aminek a sütő része kicsit egyenletlenül süt).

Nem érzem reálisnak, hogy tőlem várják a csodát, miközben nappali tagozat mellett ösztöndíjból meg diákmelóból élek. Ha akarnék se tudnék segíteni, nincs káros szenvedélyem, de 20 ezernél többet soha nem tudok félretenni egy hónapban, max akkor lehetséges, ha nem megyek soha sehová, és mindig a legolcsóbb dolgokat eszem.

nov. 14. 09:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, de igazán fizethetnéd a rezsijüket az ösztöndíjadból, meg ha már itt tartunk, fizesd ki a szomszédét is, mert pont annyi közöd van ahhoz is, mint a szüleidéhez!
nov. 15. 09:31
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell semmit adnod anyádéknak. Ezzel a te még otthon laksz dumával csak rá akart venni. De ez undorító ebben a formában. Menjen el ő dolgozni, vagy ha dolgozik keressen olyan melót amivel többet keres. Nem vagy köteles megoldani az ő problémáikat.

Az is undorító, hogy te rohangálj haza, de neki sok idő ha félúton találkoztok. Hát akkor maradjon ahol akar, ha ennyire se képes a gyerekéért.

Borzasztó az ilyen szülő.

nov. 15. 14:27
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van. És annak is aki azt írta ajanld fel, hogy kiszámolod mennyit spórolhatnának a cigivel. Nekem a szüleim azt sem tudják hogy adjanak. Úgy kell velük veszekedni hogy ne akarjanak adni semmit mert van miből élnem és tőlem nem fogadnak el semmit. Mindig ki akarják fizetni ha viszek valami finomságot. Nemhogy tőlem kérnének.

Gyerekkoromban is a legfinomabb falatokat mindig nekem hagyták.

nov. 28. 19:06
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen az nem is igazi szülő. Több előző hozzászólóval egyetértve ezek után ennyiszer sem járnék haza, ha nem változnak jobb irányba.

De előtte a maradék cuccokért még hazamennék, és ebédre se maradnék ott.

nov. 29. 13:20
 25/29 anonim ***** válasza:

Megmondanám, hogy nem támogatom, hogy megbetegedjenek. Nem fizetek azért, hogy még több cigit tudjanak szívni. Ha át is mennék látogatóba nem aludnék ott, és semmit nem ennék, nem fogadnék el, még egy pohár vizet sem, ha muszáj lenne használnom a mosdót pedig letennék egy százast az asztalra utána, nehogy költséget okozzak nekik. ;)

Egyébként szerintem a leírtak alapján kész csoda, hogy meg tudsz élni. Ebből még mást is támogatni aki nincs rászorulva elég banális ötlet.

nov. 29. 17:50
 26/29 anonim ***** válasza:
Nappali tagozatos egyetemistaként már önfenntartás is egy kihívás. Elégedjenek meg annyival, hogy egy fillért nem kell neked adniuk. Én biztos hogy végleg lelépnék otthonról.
nov. 29. 19:43
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ennyire kevés a pénzed, és ők meg eldohányozzák, ezért így tényleg nem kötelességed. Egyébként se lenne az szerintem, de ha mondjuk neked (relatíve) lenne "felesleges" pénzed, ők meg minden fillérüket kicentizve vegetálnának (dohányzás nélkül) akkor illene segítened azért, mert felneveltek, vagy legalább "jófejségből", de egy ilyet, hogy akkor ne is menj haza, ez most engem sokkolt. Én jelenleg "csak" a féltestvéremmel vagyok úgy összeveszve (objektív tények alapján is az ő hibája miatt, csak nem képes belátni, pedig szájbarágósan leírtam neki, mint egy listát), hogy nem állunk szóba, de akinek az anyja ilyen, annak még rosszabb lehet a helyzete, nagyon sajnálom. Remélem, majd jól fogsz keresni, ha dolgozni fogsz, és ők meg majd úgy fognak viselkedni, hogy "megérdemeljék", hogy segíts majd nekik.
nov. 29. 20:41
 28/29 anonim ***** válasza:
Nem jutott az eszedbe megkérdezni, hogy most ők azt szeretnék, hogy hagyd ott a sulit és menj el helyette rendes állásba dolgozni? Mert jelen helyzetben pontosan tudhatják, hogy nincs sok pénzed. Sok tanulatlan szülő irígy sajnos a gyerekére.
nov. 29. 21:43
 29/29 anonim ***** válasza:

A cigipénzük harmadába nem kell beszállnod? Végülis ingyen szívod a füstjüket.

Kb ilyen az ötlet amit anyád kitalált.

Szép dolog, hogy felajánlottad a bevásárárlást, szerintem azt sem kellett volna. De ez egy korrekt és anyagilag is reális megoldás lett volna.

Az hogy nem fogadták el azt jelzi, hogy nem rászorulva vannak hanem veled akarnak szándékosan kiszúrni.

Sajnálom, hogy ilyen szüleid vannak.

nov. 29. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!