Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elvárná, hogy szálljak...

Anyám elvárná, hogy szálljak be az otthoni kiadásokba, de én nem gondolom ezt reálisnak. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Felsőoktatásban tanulok, albérletben élek(lakótársakkal), magamat tartom el teljesmértékben, nem támogatnak. Havi egyszer járok haza.

Anyám kijelentette, hogy mivel még otthon élek(mert szerinte az nem rendes különélés, hogy lakótársakkal lakok, és nem mondjuk a párommal, ami nincs), és annyi idős vagyok, amennyi, ideje lenne beszállnom az otthoni költségekbe, ráadásul anyagi gondok is vannak. És hogy ő úgy gondolta, hogy fizessem a rezsi harmadát, meg a kaja harmadát, mert szoktam otthon lenni. Én meg erre megmondtam, hogy nem, max havi két napot vagyok otthon, biztos, hogy nem fizetem mindennek a harmadát egész hónapra, max bevásárolok, ha hazamegyek, de ennyi. Erre kiakadt, hogy de akkor ne is menjek haza. Mondom jó, akkor ha talizni akar, akkor félúton a két város között, oda még simán el tud menni a bérletével. Ő meg kiakadt, hogy de az neki sok idő. És azóta üzenetben se kommunikálunk.

Én egyébként megértem, hogy amióta apám nem tud dolgozni(fizikai munkára az egészsége miatt alkalmatlan, eddig segédmunkás volt, használható végzettsége meg nincs), százezerrel kevesebb a havi bevételük és ez gond, nem nem hiszem, hogy ezt köteles vagyok megoldani. Pláne, hogy mind a kettő láncdohányos. Simán le lehetne tenni, és akkor több marad hónap végére (elmondásuk alapján így sem éheznek, meg ilyenek, csak nincs pénz lecserélni pl a tűzhelyet, aminek a sütő része kicsit egyenletlenül süt).

Nem érzem reálisnak, hogy tőlem várják a csodát, miközben nappali tagozat mellett ösztöndíjból meg diákmelóból élek. Ha akarnék se tudnék segíteni, nincs káros szenvedélyem, de 20 ezernél többet soha nem tudok félretenni egy hónapban, max akkor lehetséges, ha nem megyek soha sehová, és mindig a legolcsóbb dolgokat eszem.

ma 09:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmi dolgod ezzel. Nem kell fizetned és jobb is ha nem találkoztok. Nyugodtabban tudsz élni és tanulni.
ma 09:43
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az 1-essel.
ma 09:47
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Jól érzed, egyáltalán nem reális az elvárása, mi több, szerintem felháborító, főleg az a kijelentés, hogy akkor ne menj haza egyáltalán. Aki a saját gyerekétől sajnál egy tál ételt, az nem szülő.

Mi sem élünk már együtt a szülőkkel nagyon sok éve, de soha egyikünk édesanyja sem ejtette ki a száján, hogy adjunk pénzt, sőt, alig várják, hogy menjünk hozzájuk és többfogásos ebéddel várnak, amit mi nem várunk el, de nekik ez a mindenük, hogy odamegyünk és látják, hogy jóízűen esszük, amit ők szívvel-lélekkel csináltak. És bár pénzt nem várnak el cserébe, mindig igyekszünk őket máshogyan meglepni, egy-egy közös kirándulással, programokkal, amik nagyon sokat jelentenek nekik.

El nem bírom képzelni, mi játszódik le egy olyan szülő agyában, aki havi egyszeri étkezésért cserébe pénzt vár el a gyerekétől.

ma 09:47
 4/17 anonim ***** válasza:
94%

Igazad van.

Én max akkor segítenék be anyagilag, akár saját kényelmetlenségek árán, ha

1) Éheznek hó végén/kilakoltatás veszély van.

2) NEM DOHÁNYOZNAK.

Azért biztos, hogy nem élnék szrabbul, mert valaki adja a rászorulót, de közbe napi szinten elszív 2000 forintot.

ma 09:48
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi a fæsz?

Ha otthon laknál még megérteném, hogy valamennyit haza kellene adj a diákmelós fizetésből, de nem otthon laksz.

Havi 1 helyett menj ezentúl évi 1x 2 órára és kész

ma 10:16
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Jól látod! Örülniük kellene inkább, hogy eltartod magad, tanulsz és dolgozol, nem kell még rád is költeniük.
ma 10:17
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
"Sajnos nem tudok fizetni, de szívesen segítek kiszámolni, hogy mennyit költötök el dohányzásra. Kb. annyit, ami pénzt szeretnétek rólam lenyúzni. Puszi"
ma 10:29
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után nem járnék haza, az is fix.
ma 10:35
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. Dohányzás ide vagy oda, akinek cigire telik, annak ne sírjon a szája.
ma 10:42
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindig a dohanyosok vagy alkoholistak sirnak, hogy nincs penzuk. Anyosom mindketto, erre meg gyogyszert is szed, de a szamlait nem tudja befizetni..
ma 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!