Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Skizofrén édesanyával érdemes...

Skizofrén édesanyával érdemes tartani a kapcsolatot? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves leszek, jelenleg egyetemista vagyok, emellett dolgozom. Gyermekkorom nagyon rossz volt, testvérem állandóan bajba keverte az egzisztenciális biztonságunkat az életstílusával. Anyám skizofrén. 13 éves korom óta (kb 2017) nem dolgozik, belőlem tartotta fenn magát, és azt a szociális önkormányzati lakást is, amit kapott, nem tartotta fenn, állandóan balhét váltott ki a szomszédokkal, tévképzetei voltak. Az egyik testvérem tartja fenn vele a kapcsolatot, többi mind elfordult tőle/tőlünk.

Amikor érettségiztem, akkor volt a legrosszabb vele. Mivel már védelembe voltam véve édesrég, hiszen a hatóságoknak feltűnt, hogy milyen anya ő, és akkor már 2 éve, hogy együttműködtem a családsegítőkkel, én is ellenségé váltam. 16-17 évesen éheztettek a bátyámnak együtt, egyszer bűncselekményt is elkövettek ellenem, anyám állandóan éreztette velem, hogy utál, és bárcsak nem szült volna meg engem.

Elmentem tőle, másik városban kezdtem új életet. Egy éve megszántam, hiszen azóta hajléktalan lett, a tévképzeteivel, így elmentem hozzá, de a pontos lakcímem nem tudja. Mostanság hiába tiltom le, állandóan rám ír számtalan facebookról, hogy ez meg az üti a hajléktalanszállón, és, nem érdeklődik felőlem, tévképzeteivel áraszt el telefonon, ezt nem bírom. Többször tett utalást, hogy fogadjam be, de szerintem ő is tudja, hogy amilyen rossz anya volt ő, tőle ez pofátlanság lenne.

Jártam pszichológushoz, és kb mindenki azt mondja/mondta, hogy ne engedjem közel magamhoz.

Viszont nekem nincs családom. Nincs egyetlen egy barátom se aki szeret, magányos vagyok. Karácsony is borzalmas lesz. Ez az érzés felemészt és elpusztítja a belsőm.

tegnapelőtt 13:16
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Félreértés elkerülése végett: a bátyám egy 30 éves felnőtt ember, és ő is részt vett abban, hogy én nekem rossz legyen. Nem velünk élt, de rengetegszer felhívott minket, ahol kivoltam semmizve, le lettem szégyenítve, és nem kaptam kaját. Anyám minden pénzem elvette, azt is, amit dolgoztam.
tegnapelőtt 13:17
 2/29 anonim ***** válasza:
95%
A magad érdekében tartsd távol magadtól (tedd ugyanezt a bátyáddal is), éld a saját életedet!
tegnapelőtt 13:24
 3/29 anonim ***** válasza:
90%
Biztos nem fogadnám be, menjen a tesódhoz könyörögni. Face oldalad állítsd be úgy, hogy csak az ismerőseid láthassák és akkor nem talál meg ;)
tegnapelőtt 13:31
 4/29 anonim ***** válasza:
56%

"...belőlem tartotta fenn magát, és azt a szociális önkormányzati lakást is, amit kapott, nem tartotta fenn..."

Tehát belőled tartotta fel magát. Hogy csinalta? Érdekelne. A mondatod második része egymasnak ellentmond: fenntartotta-nem tartotta fenn

Amúgy meg nem kell tartani senkivel a kapcsolatot, ha nem akarod

tegnapelőtt 13:35
 5/29 anonim ***** válasza:
20%
(Egyetemista ilyen fogalmazassal és helyesírással????)
tegnapelőtt 13:36
 6/29 A kérdező kommentje:
Látom nagy értelme volt kiírni ezt a kérdést. :D Eleve rossz passzban vagyok, és öngyilkossági gondolataim vannak, köszönöm , hogy itt is csak rosszat kapom. Nekem kajak nincs értelme az életemnek.
tegnapelőtt 13:38
 7/29 anonim ***** válasza:
18%

édesrég??? :D

Egyetemista a francokat.

tegnapelőtt 14:00
 8/29 A kérdező kommentje:

#7 Nem nyelvész szakra mentem valóban, amúgy nyelvi kifejezés mindig is nehézség volt számomra, hiszen reál beállítottságú vagyok. Feltettem egy konkrét kérdést, miért esik neked jól, hogy egy eleve nehéz sorsú embert bullyzol a neten? :D

Elhiszem, hogy szarul esik valami multicég biorobotja lenni.

tegnapelőtt 14:04
 9/29 anonim ***** válasza:
21%
Anyád nem pénzért vette a betegségét. Egy egyetemista tisztában lehetne azzal, mit jelent, hogy beteg. Nem kérte, kapta. igen, tényleg, fordulj el tőle... neked mi a mentséged arra, hogy ilyen vagy? Mert neki legalább a betegsége...
tegnapelőtt 14:05
 10/29 A kérdező kommentje:

#10 Tudatában volt szerintem annak, hogy amikor engem bántott, mit is tesz. Egy anya legyen bármilyen beteg, nem tesz ilyet a fiával, hiszen az ösztön fontosabb mint barmilyen betegség.

És, hogy én milyen vagyok? Rengeteg embernek segítettem életem során.

Neked viszont mi a mentségéd, ismétlem; itt kötekedsz egy eleve rossz passzban lévő emberrel? Mert anyámnak legalább a betegsége... :) (te gondolatmeneted szerint)

tegnapelőtt 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!