Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nyaggat azzal,...

Anyám miért nyaggat azzal, hogy még nem végeztem az egyetemen, ha még nem is aktuális, hogy végezzek?

Figyelt kérdés

Értelmes(vagy úgy bármilyen) magyarázatot nem ad arra, hogy miért

Harmadéves vagyok egy öt éves képzésen. Ezt anyám is tudja.

Ennek ellenére mindig azzal jön, hogy bezzeg a munkatársa fia már végzett az előző tanévben jogon, már dolgozik, pedig ugyanabban az évben érettségiztünk, ugyanabban az évben kezdtünk. Aztán hiába mondom neki, hogy vagy a munkatársa kamuzik, vagy kiiratkozott a munkatársának a fia, vagy felsőoktatási szakképzésen volt, ami két éves, de semmi. Hallgatom tőle, hogy én miért nem végzek már egyetemen... :D

tegnapelőtt 11:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%
Harmadéves joghallgatóként ha ezzel ide kell jönni, elég nagy a baj.
tegnapelőtt 12:00
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Mondd, hogy a srác zseni, kettesével végezte az évfolyamokat. Sajnos, te nem ilyen géneket örököltél.
tegnapelőtt 12:05
 3/16 anonim ***** válasza:
8%
Csak nem csúszol?
tegnapelőtt 12:13
 4/16 anonim válasza:
93%

Amúgy a kérdező nem írta, hogy milyen szakon van, csak azt, hogy öt éves a képzés. Azt írta, hogy az anyjának a munkatársának a fia volt jogon.

Amúgy, ha valaki harmadéves egyetemista, akár jogon, akár nem, akkor a szülei biztos okos emberek...? Nem hiszem, hogy ez így működik.

Amúgy valószínűleg itt kettő baj van, amik egymásból következnek.

1. Anyuka nem végzett egyetemet és nem is érti, hogy hogy működik.

2. Anyuka dicsekedni szeretne, de saját jogon nem tud, így ő is villogna az utóddal. De azzal se tud, mert még nem végzett.

tegnapelőtt 12:16
 5/16 A kérdező kommentje:

#1 Nem jogon vagyok, bár nem tudom, hogy ez miért releváns abból a szempontból, hogy anyám nem hajlandó felfogni a tényeket, ha elmagyaráztam neki ezerszer, hogy mi van.

#3 Nem.

Mondjuk lényegtelen a kérdés szempontjából, nem azért nem végeztem még, mert csúszásban vagyok, hanem mert 3 éve tanulok, a szak meg 5 éves csúszás nélkül is.

tegnapelőtt 12:20
 6/16 anonim ***** válasza:
72%

5, nyugodj bele, ez a szokásos joghallgatós kérdés.

ÉS senki nem mondta, hogy a szülei okos emberek, de a kérdező huszonéve a gyereke, ismeri, és nincs szüksége vaidegenek megerősítésére jó esetben. Ha erre van szüksége, nagy a baj.

tegnapelőtt 12:21
 7/16 anonim ***** válasza:
27%
Igen, 4, és pont egy zsír új nick védi. :D
tegnapelőtt 12:22
 8/16 anonim ***** válasza:
10%

#5: Azért érdekes, mert ha együtt érettségiztetek, és kezdtétek a képzést, ő már végzett, te meg még nem, akkor ez lehet az egyik ok. De köszi a lepontozást...

Azt tudod, hogy ő hány féléves képzésre járt? Mondjuk nem hiszem, hogy lenne 6 féléves jogi képzés, de ki tudja ma már.

tegnapelőtt 12:27
 9/16 anonim válasza:
100%

#8 Hát ha egyszerre kezdtek, és elvileg mind a ketten öt éves (10 félév) képzésen vannak(bár a kérdező nem írta, hogy ugyanazon a képzésen voltak), akkor értelemszerű, hogy egyikük se végez 2 év (4 félév) után, akár van csúszás, akár nincs.

Másrészt az anyuka munkatársának a fia nem három év után végzett, hanem kettő év után. Tehát még csak "igazságügyi igazgatási alapszak"-ra járt, ami három éves, hanem maximum "jogi asszisztensi" felsőoktatási szakképzésen volt, mert az tényleg két éves.

tegnapelőtt 12:43
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyes, szövegértelmezés nulla :D
tegnapelőtt 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!