Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy alakult a viszonyotok a...

Hogy alakult a viszonyotok a szülőkkel életetek során? Lehetőleg olyanok válaszoljanak, akik legalább 30 körüliek, hogy legyen rálátásuk valamiféle élethosszra.

Figyelt kérdés
A lenti 2 válaszban nagyon leegyszerűsítem, pedig sokkal árnyaltabb, bonyolultabb, tudom. Csak nem árt valami szavazás is.
nov. 11. 00:45
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Mindent olvastam.

Némelyik szülőről szóló sztoriból olyan súlyos, beteg, negatív energia árad, még így neten keresztül is, még úgy is, hogy azon szülők némelyike már nem is él... Éreztem olvasás közben, ahogy megy ki belőlem az életerő.

Néha van, hogy az ember mellé leül egy idősebb, nagyon beteg, lepusztult, mélyszegénységben lévő ember, és már a puszta jelenlététől érzed, ahogy "lopja az energiádat, életerődet", rossz mellette lenni. Na ugyanezt éreztem a történetekben szereplő szülők többjéről is.

nov. 11. 13:53
 22/25 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen eltávolodtunk. Felnőttem és más ember lettem miközben anyám is megöregedett és teljesen más ember lett. Ha beszélek is vele akkor is egyszerűen egy idegennel beszélek és néha bennem van egy "add vissza az anyámat" érzés, de az a személy már nem létezik.
nov. 11. 16:15
 23/25 anonim ***** válasza:
77%
Apámmal sose volt jó a viszonyom. Anyámmal azt hittem oké vagyok, de mióta felnőttem és elköltöztem már más szemmel nézem. Kritus lettem vele, eszembe jutottak olyan emlékek, amik eddig valahol az agyam hátuljában voltak, de nagyon kihatottak a rossz gyerekkoromra.
nov. 12. 10:03
 24/25 anonim ***** válasza:
59%
Távolodtunk, de ez javított a kapcsolatunkon, (arányaiban) sokkal kevesebbet veszekszünk mióta csak pár hetente beszélünk.
nov. 12. 13:28
 25/25 anonim ***** válasza:

Könnyen összeveszek anyámmal.

Mindig mások voltuk, és mindig lenézett akármit csináltam. Az én munkám nem volt munka, csak az övé. Csak ő tudott hivatalos ügyeket intézni. Rendetlen, én viszont rendszerető vagyok- "te semmit se csinálsz, ráérsz takarítani"...

Amíg vele laktam még a bankkártyámat is elszedte és nem adta oda. Főszereplő minden téren.

Semmit nem javult, mindig minden körlötte forog. Nem dolgozik, elmegy minden nap vagy 5 boltba és előadja milyen elfoglalt. A csomagjait hozzám rendeli (én ráérek csomagot várni), ráadásul utánvétellel. Írjam már meg neki xy helyre a leveleit, telefonáljak már helyette ennek meg annak, meg hirdessem a cuccait neten. Nem lehet lebeszélni átvételi időpontot se, mert sosincs otthon/nem képes kimászni. Telefonon pont nem lehet elérni, amukor tudja hogy mennek hozzá, mert pofázik valami barátnőjével messengeren. Csodálkozik hogy utána úgy beszélek vele mint a kutyával, mert felbaxxxa az agyam.

Legjobb időszakom az volt, amikor vagy fél évig nem beszéltünk. Látványosan kisimult az arcom, megjegyezték az ismerőseim.

nov. 13. 07:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!