Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más valaki hasonló helyzetben?

Más valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
A most már férjemmel 6 éve vagyunk együtt, másfél éve született a közös gyerekünk. A férjem előző kapcsolatából van egy 13 éves fiú gyereke, akit az anyja teljesen az apja ellen hangol, amióta a férjem elmondta az exnek, hogy randizgat valakivel. Fontos tényező, hogy ők már cca 13 éve nincsenek együtt, anyuka miután megtudta, hogy terhes lett lelépett, viszont később ugráltatta minden miatt a férjem, ő meg persze segített mindenben (már a meglévő gyerekükre is tekintettel). Azt gondoltuk, hogy az idő segít, majd a gyerek ahogy nagyobb lesz jobban átlátja a dolgokat, de nagyon érezhező, hogy befolyásolja az anyja. Hazugságokat mondd a gyereknek, pl. hogy apa meg anya miattam vannak külön, holott ez nem igaz, a gyerek viszont elhiszi. Bármennyire próbál a férjem közeledni hozzá, nem akar jönni sem láthatásra, sem a férjemmel közös programokra. A féltesóját csak egyszer látta, szemmel láthatólag jól elvoltak, csodálkoztunk is, hogy meg akarja ismerni, de utána már nem akarta többet látni, így nem is erőltetjük. Telefonon beszélnek vagy messengeren, de ennyi a kapcsolattartás évek óta. Aki volt már hasonló helyzetben, hogy látja, változhat a gyerek apjához való viszonya? Az anyukának tudtunkkal párkapcsalata nincs, ha ez számít.

nov. 3. 07:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen könnyen lemondott a férjed az előző gyerekről?
nov. 3. 07:37
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem tud sajnos mit kezdeni vele. A gyereke közölte, hogy mivel biztos miattam vannak külön, felejtse el, hogy időt szakít rá és üvöltözött már vele, hogy így meg úgy gyűlöli stb. A férjem kezdeményezi ígyis szinte mindig a kapcsolatot. Sokszor pedig hallja, hogy az anyuka duruzsol a háttérben. A férjem meg nem erőlteti, ha nem találkoznak kész, legalább pár szót beszélnek.
nov. 3. 07:41
 3/18 A kérdező kommentje:
A bíróságot is megjárta már, nem kívánjuk senkinek. Akkor pedig azt mondta a gyerek, hogy anyával hogy merte ezt csinálni, hogy azért mert ő nem akar menni láthatásra, ezért feljelentette anyát.
nov. 3. 07:43
 4/18 anonim ***** válasza:
47%

Nalam detto.

Az apa eroszakosan kozeledik a gyerekhez aki egyre jobban utalja az apjat.

Birosag rendorseg stb.

Pedig en egy szot sem szoltam a gyerekhez. Megis en idegeniten el. Nem az apja aki a rendort hiovja rank... Meg feljelentget. Aaa nem o az eroszakos.. sajat maga alatt vagja a fat.

nov. 3. 08:02
 5/18 anonim ***** válasza:
40%

"Az apa eroszakosan kozeledik a gyerekhez..."

Ha meg le se sz@rná, akkor az lenne a baj.

nov. 3. 08:03
 6/18 A kérdező kommentje:
4-es válaszoló, nálatok hány éves a gyerek?
nov. 3. 08:05
 7/18 anonim ***** válasza:
53%

4es vagyok

13 eves a lanyom

5os

4 evig fele sem bagozott...most meg azt varja h ugorjon a nyakaba?

nov. 3. 08:22
 8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nyilván más a helyzet, nálunk az apja végig próbálta valamennyire tartani a kapcsolatot, de mivel a gyerek ilyen vele, így nem erőlteti. Csak bízik benne, hogy esetleg változik még és belátja, hogy nem minden úgy volt, ahogy anya mondta.
nov. 3. 08:26
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Nalam nem latja be sajna..

De nektek sok sikert 🙂

nov. 3. 08:33
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Leírom az én sztorimat, hátha hozzáad valami hasznos gondolatot a tiétekhez.

Meg hát gyerek szemszögéből úgy sincs itt komment, most majd lesz. Jövőre leszek 32 éves, apám 70, tehát cirka 30 év távlatát és tapasztalatát írom le, hogy ilyen is van.

Az én szüleim születésemkor mentek szét elég pitiáner okokból, most ezt nem részletezném.

Anyával maradtam, apám kb 30 percre lakott tőlünk az édesanyjával egy háztartásban (mamám) és pár évre rá lett egy élettársa.

Nem akart elfogadni, gyerektartást sem akart fizetni, ebből lett egy csúnya pereskedés, amit elvesztett.

Az egész gyerekkorom úgy telt, hogy ő maga egyszer sem jött el hozzánk (nem is kellett volna, csak jött volna el és csinált volna velem közös programokat vagy bármi), mindig a mama jött csak, amég élt.

Leélt így 30 évet, hogy elvárta hogy én menjek, de ő maga egy lépést nem tett soha értem... annyira nem érdekeltem, hogy rám szánjon egy fél délelőttöt...így ki sem alakult a kötődés.... számítani sose számíthattam rá ezáltal.

Az ő érve az hogy sosem ért rá, mert a ház körüli munkákat kellett csinálni, utána meg az h a mama idős már, nem lehet egyedül hagyni.

Ja és persze az hogy Anya ellene nevelt...

Az élettárssal annyi a kapcsolatom, hogy egyszer hallottam hogy arról beszélgetnek hogy én a pénzért járok oda (voltam vagy 10éves)... valószínűleg egész végig ellenem áskálódott gyerekként.

Itt meg is szakadt pár évre a kapcsolat, majd utána volt valami minimális, a kérdésben is említett hasonló...néha egy-egy messenger hivás, sms stb.

De normális kapcsolat nem.

Most hogy a mama már nincs és ő maga is egyre öregszik, kellene neki a segítség a ház körül, pénzt kér tőlem (legyek a kezese hitelbe, fizessem ki az új tető árának egy részét), csodálkozik hogy nem teszem, hiszen egy fűszálat nem tett keresztbe értem egész életébe és még neki áll feljebb, hogy én milyen gyerek vagyok.

Na, ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nagyon fura emberek élnek e földön és nem mindig olyan egyértelmű. Esetemben ő próbálja mindenkire kenni a dolgokat, holott egész életében leszart és nem csinált semmit, uszítani meg senki nem uszította. Pont fordítva, egész életében tömte a fejét az élettárs ellenem.

Mindenki vonja le a megfelelő következtetést...

nov. 3. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!