Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anyádon egyértelműen...

Ha az anyádon egyértelműen látszik, hogy zsigerből nem kedvel valamiért és kibeszél, amiért te már utálatot érzel iránta, azon lehet bárhogyan enyhíteni? Nagyon megijeszt az érzés.

Figyelt kérdés

Látom hogy nagyon sokszor Mónika show szerű itt a hangulat, úgyhogy félve írok ide, meg sosem tettem eddig, de most vagyok a legrosszabb állapotomban, úgyhogy szeretném kibeszélni.

Több éve xanaxot kell szednem, aminek az az egyik mellékhatása hogy extrém düh érzést érzek és képtelen vagyok csillapítani.

A legfőbb gond, hogy pár éve arra kényszerűltem hogy hazaköltözzek az anyámhoz, amúgy mehetnék az utcára.

De olyan dolgok derültek ki az elmúlt években, amik miatt már sokszor meg tudnám ütni… (nyilván nem teszem)

Hozzáteszem kizárólag kényszerből vagyok itt, ha nem szedálna le a xanax több éve, kb. Ausztráliáig menekülnék.

A legfőbb gond az hogy az anyám gyerekkorom óta gyűlöl, erre kamaszkoromban jöttem rá, azóta beszólogat, kibeszél, főleg mikor totálkárosan részeg.

Gúnyt űz abból ha vmi bajom van, majd az összes faék egyszerűségű barátnőjének kibeszél. Ezt az egyet kertem tőle, hogy ne tegye, mert mióta szedem a xanaxot, ettől kikészülök idegileg.

Mivel nem tudom másképp levezetni a dühöt, magam ellen szoktam fordulni, tépem a hajam és véresre csikarom a karom és a mellkasom…

Most azért írok mert attól szakadt el végleg a cérna, amikor ezért kinevetett. Illetve előtte egyszer pánikrohamot kaptam(súlyos pánikbeteg vagyok, arra kaptam végső megoldásként a xanaxot) aminek hallucináció lett egyszer a vége, mikor itthon részeg volt, ilyenkor gyerekkori traumák jönnek vissza, általában az amikor az apám megverte őt engem meg leordított, illetve horrorfilmekből jelenetek. Azt hallucináltam hogy újra itt az apám és kiabáltam rá, erre ő a konyhából kiröhögött.

Én akkor elküldtem a kva anyjába bőgve, azóta nem csillapodik a dühöm…

Illetve a fő gond még, hogy a covid utáni 2 év nekem nagyon bekavart munka és továbbtanulás ügyében és többször meghallottam, illetve olvastam az üzeneteit(beléptem a fiókjába) hogy ezen röhög és cinikusan mondja szintén mindenkinek akit elér…

Őszintén ha nem lennék ilyen gyenge már lehet hogy nekimentem volna.

Képtelen vagyok tovább feldolgozni amiket csinált az elmúlt pár évben, főleg a kibeszélés részét és annyi düh van bennem, hogy vannak napok amikor már 5-6 szem xanaxot veszek be. Nem csak miatta, de ő most a fő ok.

Azt még hozzáteszem hogy az anyám sajnos ilyen tipikus egyszerű paraszt beszédű nő és a barátnői is ilyenek… meg az aktuális pasija is. Most van egy viszonylag új.

Az is rátett egy lapáttal hogy az egyik barátnője nemrég áthozta a gyerekét és amíg engem kiröhög, addig erre a gyerekre többször elmondta hogy “hát te egy gyönyörű csoda vagy” az anyukád is az, csodák vagytok édeseim, hozom nektek a sütit, mit kérsz picinyem stb….

A lényeg hogy a kibeszélés részét nem bírom elviselni, illetve azt hogy élvezkedik azon hogy a covid mennyire betett mert mindig is utálta hogy tovább tudtam tanulni, illetve hogy jobb munkám volt mint neki. Ő leginkább konyhai kisegítő volt mindig….

Szóval ez a helyzet, mit javasoltok erre?

Amúgy nem beszélünk és nem is látjuk egymást. Van hogy hónapokig miközben itthon kell laknom.

nov. 2. 16:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Sajnos az én szüleimmel is nagyon komoly gondok voltak, még óvodás koromban rájöttem, hogy teljesen nem okék, naponta veszekedés, verekedés, örjöngés nagyon gáz volt és egész gyerekkoromban arra vártam, hogy végre tőlük független legyek. Konkrét terveim voltak az elmenésre, már 6 évesen pénzt gyűjtöttem, hogy világgá menjek, csak sajnos akkor még nem ment volna, nagyon hamar 16 évesen

elköltöztem otthonról. Ettől függetlenül úgy döntöttem, a szüleim nem fognak belőlem áldozatot csinálni, és most normális életet élek, több diplomám van.

Ezt azért írom le neked, hogy mindenkinek van választása, nem kötelező rossz életet élni, mert a szülők alkalmatlanok.

És lehet, hogy most gyógyszerfüggő vagy és akadályoz téged a választásban, hogy normális életet élj, de ez most egy komoly lépés, hogy segítséget tanácsot kérsz, és most erőfeszítést teszel azért, hogy tisztán láss és hogy kikerülj ebből a helyzetből.

Valószínűleg anyukád komoly pszichés problémákkal küszködik, de ez nem ok arra, hogy a Te egész életed tönkremenjen. Most sajnos az a helyzet, hogy együtt éltek, de ezen lehet változtatni, nem lesz mindig így.

Van olyan személy akihez fordulhatnál a családodból, testvér, apukád, nagyszülők, rokonok, barát, tanár a korábbi suliból legalább egy beszélgetés erejéig?

Van valaki a közeledben?

nov. 5. 10:30
 22/32 A kérdező kommentje:

21 sajnos nekem nincsenek olyan képességeim hogy diplomám legyen

Bár diplomás emberek is mennek ki Londonba mosogatni, úgyhogy végül is minek is?

Az anyám alapvetően nem mentális beteg csak extra sérült és az összes nyomorát rajtam vezeti le, mivel én nem tudom összeverni ahogy az apám.

Aki mentális beteg az én vagyok

Nem sorolom hogy mik, csoda hogy idáig eljutottam az életben

Abszolút senkim nincs, egyke vagyok, de ha lennének is barátaim, nyilván nem mondanám el senkinek hogy mi van velem.

Az apámtól hányok es a halálát kívánom, szóval az kiesik.

Nyilván az lenne a legjobb ha lenne munkám es el tudnám tartani magam, de ha ez még így is lenne(most lehetetlen) akkor is csak egy szobát tudnék kivenni valahol, majd onnan bejárni vmi mekis munkára.

Nekem ehhez viszont nincs kedvem, ezért is szeretnék már véget vetni mindennek, de egyelőre nem sikerült még.

Sajnos ennyire toxikus családból nem lesz normális élet sosem.

Csak ezzel az érzéssel nem tudok mar mit kezdeni hogy az anyám sajnos ez a tipikus egyszerű tanulatlan paraszt, IQ szintje nagyjából 90 körül van és képtelen leállni azzal hogy rólam pofázik mindekinek. Főleg menszesz előtt, mint most ettől olyan idegbajt kapok hogy jön a hajtépés meg a karmolás.

nov. 5. 10:54
 23/32 anonim ***** válasza:

Nekem az segített a ,,zavart" szüleimmel kapcsolatban, hogy próbáltam már kiskoromban is pár lépés távolságból figyelni, hogy

ők bizony betegek, nem normálisak, szinte diagnosztikusan szemléltem őket.

És találtam a suliból környezetemből pozitív példákat, és rájöttem, hogy nem frankók.

Lassan megpróbáltam függetleníteni tőlük magam, először csak mentálisan később fizikailag is.

Megkülónböztettem magam tőlük és nem azonosultam azzal amit mondtak vagy tettek. Ugy éreztem ők nagyon nem okék.

Így küzdöttem meg a helyzettel és már nem tudtam haragudni sem, mert rájöttek mentálisan nem okék, ők ennyit tudnak.

Te azonban mentálisan rendben vagy csak a megküzdésre a gyógyszereket választottad, és a gyogyszerek miatt vannak a zavarok nálad.

nov. 5. 10:55
 24/32 anonim ***** válasza:

22/23:

,,Nyilván az lenne a legjobb ha lenne munkám es el tudnám tartani magam, de ha ez még így is lenne(most lehetetlen) akkor is csak egy szobát tudnék kivenni valahol, majd onnan bejárni vmi mekis munkára."

-oké, hogy ez nem lenne ideális állapot szobabérlés+mekis munka, de lehetne jelenleg átmenetileg megoldás?

Egy elindulás és távolodás az otthoni helyzetből, nem kéne találkoznod az otthoniakkal és kikerülnél a toxikus környezetből?

Csökkenne a stressz körülötted, mert attól vagy ilyen lelki

állapotban, nyugodt környezetre lenne szükséged.

Ha csökken a stressz, jobban leszel.

Én is és sokan mások is dolgoztak mekiben. Azt is lehetne, hogy egyelőre elkezdesz ott dolgozni,nem mindent egyszerre megváltoztatni.

nov. 5. 12:45
 25/32 A kérdező kommentje:

Hogy lenne az átmeneti megoldás?

Sajnos munkás családból jövök, nem ügyvéd meg orvosiból

Az üzleti ügyekhez, papírokhoz kb analfabéta vagyok

Az elektronikai dolgokhoz is.

Az anyám vagy 40 éve undorítóbbnál undorítóbb munkahelyen dolgozik…

Nincs belőle kilépés. De őt nem érdekli mert ő ilyen

Ebbe született bele ezt tanulta

Én viszont a takarítás helyett inkább meg szeretnék halni, csak sajnos mivel nő vagyok nem tudom felakasztani magam mint egy férfi

Mi motiválja azt aki felkel, bemegy a gyárba aztán hazamegy a bérelt szobájába és ott rohad? Mi?

Barátok, testvér, pár, család nèlkül?

Miközben ha nem lennék beteg lehetne minden sokkal jobb.

Egy normális világban nekem járna az eutanázia

nov. 6. 08:49
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Én nem fogok kertelni. Már sajnálom hogy időt fecséreltem a valaszokra. Tanácsot kértél, mi leirtuk mit kellene tenned. Minden megoldást elutasítasz és tovább panaszkodsz. Úgy látszik te se vagy külömb anyádnál. Ő kibeszel téged, de te agresszív vagy. Ő legalább dolgozik. Te nem is akarsz.
nov. 6. 16:45
 27/32 anonim ***** válasza:

Én már több esetet is láttam, hogy valaki munkás családba született vagy egy árvaházba és diplomát szerzett.

Sőt sok olyan embereket is ismerek aki érettségi és diploma nélkül is jól boldogulnak.

Olyanokat is ismerek sokat, akik nem különösebben okosak (sőt) mégis jól boldogulnak vagy legalább boldogulnak.

Az a közös bennük, hogy vállalták a felelősséget a sorsukért és a kényelmetlenséget és lépésről-lépésre elkezdtek fejlődni és nem adták fel.

Ezek közül bármelyik út a tied is lehet.

nov. 6. 19:24
 28/32 A kérdező kommentje:

27 és mennyi ilyet ismersz? Egyet kettőt?

Én meg látok napi 1000 munkást.

“Ő legalább dolgozik”

A munkások mind ezzel védekeznek

És mire mennek vele? Hogy rabszolgák legyenek életük végéig

Egyébként jelen pillanatban az is nehezemre esik hogy egy pudingot megcsináljak magamnak itthon

És nem is szoktam, csak ha már nem látok az éhségtől.

Sajnos nem minden éppen nem dolgozó azért nem teszi mert amúgy nagyon jól van és életerős fiatal, van aki kb félig halott már régóta mint én.

Még ide is nehéz írnom, ezért is nem válaszolok gyorsan.

Pms szindróma alatt, amiben most is vagyok, meg jön vissza a sok kihallgatott telefonbeszélgetés amiket lefolytatott rólam és amikor még nem is volt biztos hogy mi lesz a jövőmmel, akkor is pofázta minden hozza hasonló értelmi képességű barátjának hogy “oh az már nem jön össze”

“Azzal már semmi nincs hahaha”

A legrosszabb hogy néha már valóban olyan gondolataim vannak hogy van egy nagy kés a konyhában, ami húsokhoz való…..

csak így állunk most

Képtelen vagyok felfogni hogy hogy lehet valaki ilyen

Az biztos hogy nem az a legveszélyesebb ha valaki okos és gonosz egyben, hanem ha valaki gonosz és hülye mint a föld.

nov. 6. 21:48
 29/32 anonim ***** válasza:

Sok pozitív példát ismerek.

Azt látom, hogy mint -sokan mások is és én is - Te is önismereti területen tudnál sokat fejlődni:

1. az első terület a kérdésed feltevéséből ered, hogy nem tudod mit kezdj a haragoddal.

Ezzel sokan vagyunk így, az emberek 99,999 százaléka érez haragot és ezzel az emberek

általában úgy küzdenek meg, hogy

fizikailag és földrajzilag

eltávolítják magukat attól/azoktól

akikre haragszanak.

Ez éppen most ebben a pillanatban nem nagyon lehetséges nálad, de ez csak most van így.

Vannak akik a haragjukat kiadják, kiabálás, ajtórugdodás stb. vagy sporttal levezetik,

vannak, akik letagadják és vannak sokan, akik nem tudnak mit kezdeni a haragjukkal és sokan a mások iránt érzett haragot maguk ellen fordítjàk, pl. hajtépés, önmaguk

bántása stb. és ezek mellett haragudnak magukra és a másikra.

Te nagyon jól felismerted magadban, hogyan próbálsz megküzdeni a haragoddal és ezek nem túl jó módszerek, de biztató, hogy ezeket a jeleket felismerted.

2. ,,Akinek nem inge ne vegye

magára" igaz csak könnyű mondani.

Szerintem az is egy nagy fejlődési lehetőség lenne számodra, hogy legalább magadban elkezded kijelölni a határaidat. Ha valaki sérteget Téged az róla szól. Ezt elméletben jól tudatosítod saját Magadban, már csak a gyakorlati rész elsajátítására kell

koncentrálnod.

3. Szerintem attól, hogy valami nem ideális, nagyon jó, attól még az nem rossz vagy értéktelen.

Szerintem ez a nulla vagy 100% gondolkodás is nagyon megnehezíti az életedet.

Mindenkinek vannak hibái, sőt vannak időszakok amikor az ember sok hibát elkövet, de ez nem jelenti azt, hogy a hibázó tökéletlen ember értéktelen.

Rendben, hogy az életed most igen távol van a 100 százaléktól, de azért nem értéktelen.

Igen is értékes ember vagy, a toxikus környezeted ellenére is felnőttél, megértetted, hogy a dolgok veled és a kornyezeteddel nincsenek rendben, itt tanácsot kértél.

Próbáltad gyógyszerekkel megoldani a problémákat, és az a tény, hogy a gyógyszerek nem fenntartható megoldások, attól még létezik megoldás a helyzetedre és van választásod.

Most megértelek, hogy nehéz ez a helyzet számodra, de megtalálhatod rá a megoldást. Kitartás!

Este munka után még visszanézek.

nov. 7. 09:47
 30/32 anonim ***** válasza:
Szerintem ez gyógyszer mellékhatás! Veszélyes nagyon. Ön es közveszélyes lehetsz így
dec. 16. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!