Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anyádon egyértelműen...

Ha az anyádon egyértelműen látszik, hogy zsigerből nem kedvel valamiért és kibeszél, amiért te már utálatot érzel iránta, azon lehet bárhogyan enyhíteni? Nagyon megijeszt az érzés.

Figyelt kérdés

Látom hogy nagyon sokszor Mónika show szerű itt a hangulat, úgyhogy félve írok ide, meg sosem tettem eddig, de most vagyok a legrosszabb állapotomban, úgyhogy szeretném kibeszélni.

Több éve xanaxot kell szednem, aminek az az egyik mellékhatása hogy extrém düh érzést érzek és képtelen vagyok csillapítani.

A legfőbb gond, hogy pár éve arra kényszerűltem hogy hazaköltözzek az anyámhoz, amúgy mehetnék az utcára.

De olyan dolgok derültek ki az elmúlt években, amik miatt már sokszor meg tudnám ütni… (nyilván nem teszem)

Hozzáteszem kizárólag kényszerből vagyok itt, ha nem szedálna le a xanax több éve, kb. Ausztráliáig menekülnék.

A legfőbb gond az hogy az anyám gyerekkorom óta gyűlöl, erre kamaszkoromban jöttem rá, azóta beszólogat, kibeszél, főleg mikor totálkárosan részeg.

Gúnyt űz abból ha vmi bajom van, majd az összes faék egyszerűségű barátnőjének kibeszél. Ezt az egyet kertem tőle, hogy ne tegye, mert mióta szedem a xanaxot, ettől kikészülök idegileg.

Mivel nem tudom másképp levezetni a dühöt, magam ellen szoktam fordulni, tépem a hajam és véresre csikarom a karom és a mellkasom…

Most azért írok mert attól szakadt el végleg a cérna, amikor ezért kinevetett. Illetve előtte egyszer pánikrohamot kaptam(súlyos pánikbeteg vagyok, arra kaptam végső megoldásként a xanaxot) aminek hallucináció lett egyszer a vége, mikor itthon részeg volt, ilyenkor gyerekkori traumák jönnek vissza, általában az amikor az apám megverte őt engem meg leordított, illetve horrorfilmekből jelenetek. Azt hallucináltam hogy újra itt az apám és kiabáltam rá, erre ő a konyhából kiröhögött.

Én akkor elküldtem a kva anyjába bőgve, azóta nem csillapodik a dühöm…

Illetve a fő gond még, hogy a covid utáni 2 év nekem nagyon bekavart munka és továbbtanulás ügyében és többször meghallottam, illetve olvastam az üzeneteit(beléptem a fiókjába) hogy ezen röhög és cinikusan mondja szintén mindenkinek akit elér…

Őszintén ha nem lennék ilyen gyenge már lehet hogy nekimentem volna.

Képtelen vagyok tovább feldolgozni amiket csinált az elmúlt pár évben, főleg a kibeszélés részét és annyi düh van bennem, hogy vannak napok amikor már 5-6 szem xanaxot veszek be. Nem csak miatta, de ő most a fő ok.

Azt még hozzáteszem hogy az anyám sajnos ilyen tipikus egyszerű paraszt beszédű nő és a barátnői is ilyenek… meg az aktuális pasija is. Most van egy viszonylag új.

Az is rátett egy lapáttal hogy az egyik barátnője nemrég áthozta a gyerekét és amíg engem kiröhög, addig erre a gyerekre többször elmondta hogy “hát te egy gyönyörű csoda vagy” az anyukád is az, csodák vagytok édeseim, hozom nektek a sütit, mit kérsz picinyem stb….

A lényeg hogy a kibeszélés részét nem bírom elviselni, illetve azt hogy élvezkedik azon hogy a covid mennyire betett mert mindig is utálta hogy tovább tudtam tanulni, illetve hogy jobb munkám volt mint neki. Ő leginkább konyhai kisegítő volt mindig….

Szóval ez a helyzet, mit javasoltok erre?

Amúgy nem beszélünk és nem is látjuk egymást. Van hogy hónapokig miközben itthon kell laknom.

tegnapelőtt 16:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Miért kell xanaxot szedned? Mire szeded és ki írta fel? Magában szeded vagy mellé mást is?

Ezt jó lenne tudni mielőtt véleményt írunk.

tegnapelőtt 17:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Itt valami befekvős komoly pszichoterápia kell (pl Thalassa Ház), nem a gyakori kérdések. Első feladat a megfelelő gyógyszerezés, hogy munkaképes legyél, és ki tudjál lépni a mérgező környezetből.
tegnapelőtt 17:28
 3/18 anonim ***** válasza:

"kizárólag kényszerből vagyok itt"

Ha nem is találkoztok, ne foglalkozz vele. Örülhetsz, hogy ott lakhatsz, amíg nem találsz jobb megoldást.

Amint tudsz, költözz el.

tegnapelőtt 17:48
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkozz vele hogy faék egyszerűségű emberek kibeszélnek. Majd ha olyan beszél ki, akire te felnézel, akkor kezdhetsz aggódni. Ezzel nem is vagy egyedül hogy ilyen környezetben vagy mert nagyon sok az ilyen ember mint ők, mindenhonnan hallani.
tegnapelőtt 18:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Állíttasd be a gyógyszeredet, mielőbb, amint ez megvan, azonnal vállalj valami lahatást biztosító szar melót, akár külföldön és többet ne nézz efelé a boszorkány felé! Más megoldás nincs.
tegnapelőtt 19:16
 6/18 anonim ***** válasza:
68%

Neki kéne gyogyszer. Neked meg elköltöznöd

Nekem is hasonlo az anyám csak jozanul és értelmiségi. De bantalmazó gyűlölködő felnotten se állt le. Ma mar le van tiltva is. De más rokonoknál rágalmaz tovabb.

Nem értem miért élnek az ilyenek?

tegnapelőtt 19:32
 7/18 anonim ***** válasza:
70%
A xanaxtol bolond leszel. Ismerosom attol lett öngyilkos. Az méreg..
tegnapelőtt 19:33
 8/18 anonim válasza:

Hány éves vagy?

Lenne lehetőséged valamilyen módon elkerülni az otthoni környezetből?

tegnapelőtt 20:09
 9/18 anonim ***** válasza:
El kell költöznöd. Utána pedig pszichológus/ pszichiáter, mert a leírtak alapján nagyon rossz mentális állapotban lehetsz. Viszont a terápia megkezdése előtt az lenne a jó, ha elköltötnél.
tegnapelőtt 21:48
 10/18 A kérdező kommentje:

1 leírtam hogy pánikbeteg vagyok nagyon súlyosan.

Amikor már nem tudtam aludni, elkezdtem beszedni amit találtam itthon és aztán már kapartam érte.

Nem fogjak tudni beállítani a gyogyszerem mert mindenre allergiás/érzékeny vagyok.

8 nagyon sok vagyok már sajnos.

Ha lenne lehetőségem akkor már nem lennék itt

Munka nélkül, kevés pénzzel, xanaxtol leszedalva hova menjek? Sehova

Igazából már szinte érzem hogy itt a vég de valamiért nem adja fel a szervezetem

Az ha más egyszerű és hülye az nem érdekel, de az anyám iszonyatosan felcseszi az agyam.

Már sokszor gyűlölöm, de itt kell lennem…

A kibeszélés része az amitől magam ellen fordulok és csapkodok, de képtelen vele leállni főleg ha be van piálva

De azt is rám fogja hogy miattam alkoholista.

Egész eleteben pletykalt, nem bírta befogni soha.

Segítségem abszolút nulla, rokon barát semmi…

tegnap 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!