Mit tehetnék ha szeretném anyagilag támogatni az anyámat, de nem akarom, hogy a férje és a gyerekei is részesüljenek belőle?
Az anyám nagyon rossz anyagi körülmények között él, és ez egyre csak rosszabb. Már így is olyan munkát végez,amit nem lenne szabad végeznie; korábbi trombózisa és visszérműtétje miatt nem lenne szabad állva dolgoznia. A férje ugyan dolgozik, de egyrészt keveset keres, másrészt a nem törlesztett tartozásai miatt hónapok óta vonják a jövedelme 50%-át. Az idősebbik fiuk napi bejelentéssel dolgozik, de ott lakik a barátnője és a csecsemő gyerekük, aki így alap gyest és 1 családi pótlékot kap.
Tehát nagyon rosszul élnek és az egészet az anyám sínyli meg: halálra dolgozza magát, otthon is robotol, mert semmibe sem segítenek neki, plusz még a kisgyereket is körbeugrálja. A gyógyszereire nem nsgyon telik, kezelésekre,kontroll vizsgálatokra nem jár,a diabetológus által előírt étrendet nem tudja tartani.
Én szeretném támogatni az anyámat, de a távolság miatt a pénzküldés az egyetlen opció (ha megtehetem akkor természetesen kiváltom a gyógyszereit stb). Viszont ha pénzt küldök neki, azt jellemzően nem magára költi, hanem az egész háztartásra vagy az unokára. Olyan is volt, hogy új ruhákat vettem neki, amiket aztán a menyén láttam viszont.
És mivel nagyon rossz a kapcsokatom a férjével és a féltestvéreimmel is, nem szeretném őket is pénzelni.
Mit tehetnék ebben a helyzetben az anyámért? Hogyan tudnék a legjobban segíteni neki?
20
Lehet szidni a pasit, de megegyszer: Ő A KERDEZO ANYJANAK A FERJE. A nő döntése, hogy ebben a kapcsolatban él. Neki így jó. Figyelj nagyon, mert ez a lenyeg: NEKI IGY JO.
"...rendelhetsz neki házhozszállítással olyan kaját ami a dietajaba beleillik (csak tudni kell mikor van otthon)."
Mert az ugye nem evidens, hogy azt is megosztja a csaladtagjaival... Vagy nálatok te pl simán megennél valamit, amikor tudod, hkgy a másik x főnek nincs étele?
Nem tudsz szelektív támogatást adni. A legtöbbet ebben a helyzetben magadnak tudnál segíteni: be kellene látni, hogy nem mentheted meg anyádat saját magától. Felnőtt ember, minden, ami körülveszi az ő akarata és döntése következménye, és mint ilyebe, neked nincs beleszólásod. Ha ő halálra akarja magát dolgozni arra a lusta here társaságra, az az ő akarata. Ha ő megtűri, hogy semmiben se segítenek, és körbedolgozza valamennyiüket, az szintén.
Hívd el néha magadhoz, ahol kipihenheti magát. Minden más kapcsán nem saját magára fogja fordítani a támogatásodat.
Sehogy nem tudsz.
Anyád felnőtt ember, joga van eldönteni, hogy mire költi a nála lévő pénzt. Ha nem magára akarja, hanem másra, akkor másra fogja.
Te annyit tudsz eldönteni, hogy akarsz-e adni neki, (amit szabadon elkölthet, ) vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!