Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék ha szeretném...

Mit tehetnék ha szeretném anyagilag támogatni az anyámat, de nem akarom, hogy a férje és a gyerekei is részesüljenek belőle?

Figyelt kérdés

Az anyám nagyon rossz anyagi körülmények között él, és ez egyre csak rosszabb. Már így is olyan munkát végez,amit nem lenne szabad végeznie; korábbi trombózisa és visszérműtétje miatt nem lenne szabad állva dolgoznia. A férje ugyan dolgozik, de egyrészt keveset keres, másrészt a nem törlesztett tartozásai miatt hónapok óta vonják a jövedelme 50%-át. Az idősebbik fiuk napi bejelentéssel dolgozik, de ott lakik a barátnője és a csecsemő gyerekük, aki így alap gyest és 1 családi pótlékot kap.

Tehát nagyon rosszul élnek és az egészet az anyám sínyli meg: halálra dolgozza magát, otthon is robotol, mert semmibe sem segítenek neki, plusz még a kisgyereket is körbeugrálja. A gyógyszereire nem nsgyon telik, kezelésekre,kontroll vizsgálatokra nem jár,a diabetológus által előírt étrendet nem tudja tartani.

Én szeretném támogatni az anyámat, de a távolság miatt a pénzküldés az egyetlen opció (ha megtehetem akkor természetesen kiváltom a gyógyszereit stb). Viszont ha pénzt küldök neki, azt jellemzően nem magára költi, hanem az egész háztartásra vagy az unokára. Olyan is volt, hogy új ruhákat vettem neki, amiket aztán a menyén láttam viszont.

És mivel nagyon rossz a kapcsokatom a férjével és a féltestvéreimmel is, nem szeretném őket is pénzelni.

Mit tehetnék ebben a helyzetben az anyámért? Hogyan tudnék a legjobban segíteni neki?

nov. 2. 12:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
47%

20

Lehet szidni a pasit, de megegyszer: Ő A KERDEZO ANYJANAK A FERJE. A nő döntése, hogy ebben a kapcsolatban él. Neki így jó. Figyelj nagyon, mert ez a lenyeg: NEKI IGY JO.

nov. 2. 14:56
 22/29 anonim ***** válasza:
75%
Nem jó ez neki, csak túl hülye, gyáva ahhoz, hogy változtasson. Igen, nem lehet rajta segíteni. Ettől viszont még a faszi nem kerül felmentésre a lusta kihasználós here pozícióból.
nov. 2. 15:02
 23/29 Cuki manó 2 ***** válasza:
84%
Tudsz rá magan egészségügyi biztosítást kötni, rendelhetsz neki házhozszállítással olyan kaját ami a dietajaba beleillik (csak tudni kell mikor van otthon).
nov. 2. 15:12
 24/29 anonim ***** válasza:
68%

"...rendelhetsz neki házhozszállítással olyan kaját ami a dietajaba beleillik (csak tudni kell mikor van otthon)."

Mert az ugye nem evidens, hogy azt is megosztja a csaladtagjaival... Vagy nálatok te pl simán megennél valamit, amikor tudod, hkgy a másik x főnek nincs étele?

nov. 2. 15:15
 25/29 anonim ***** válasza:
87%
#21, biztos nem jó a nőnek ez így. De gondolom kötelességének érzi azt, hogy gondoskodjon a családjáról. Én csak azt nem értem meg, hogy gondolom a kérdező testvére egészséges. Az miért nem dolgozik és miért az anyja látja el a pulyájával meg a kis csajszival együtt? Én a helyében kiraknám az utcára őket, ha még annyira sem képesek hogy magukat ellássák, nemhogy a purdit.
nov. 2. 15:48
 26/29 anonim ***** válasza:
73%
Elvileg a Te egészségpéztári számládról csak az anyád gyógyszereit lehet kiváltani, a popsikrémet nem, tehát egy EP-kártya segíthet, ha a férje és a család többi tagja megérti, hogy ezzel az ő gyógyszertári fogyasztásukat nem lehet fedezni.
nov. 2. 17:58
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz szelektív támogatást adni. A legtöbbet ebben a helyzetben magadnak tudnál segíteni: be kellene látni, hogy nem mentheted meg anyádat saját magától. Felnőtt ember, minden, ami körülveszi az ő akarata és döntése következménye, és mint ilyebe, neked nincs beleszólásod. Ha ő halálra akarja magát dolgozni arra a lusta here társaságra, az az ő akarata. Ha ő megtűri, hogy semmiben se segítenek, és körbedolgozza valamennyiüket, az szintén.

Hívd el néha magadhoz, ahol kipihenheti magát. Minden más kapcsán nem saját magára fogja fordítani a támogatásodat.

nov. 3. 05:51
 28/29 anonim ***** válasza:
76%

Sehogy nem tudsz.

Anyád felnőtt ember, joga van eldönteni, hogy mire költi a nála lévő pénzt. Ha nem magára akarja, hanem másra, akkor másra fogja.

Te annyit tudsz eldönteni, hogy akarsz-e adni neki, (amit szabadon elkölthet, ) vagy sem.

nov. 3. 13:15
 29/29 anonim ***** válasza:
Sehogy nem tudod csak őt támogatni. Legfeljebb ha magadhoz költöztetted. Más esetben a többiekkel meg fogja osztani amit a boltban vesz az általad küldött pénzen.
nov. 10. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!