Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék ha szeretném...

Mit tehetnék ha szeretném anyagilag támogatni az anyámat, de nem akarom, hogy a férje és a gyerekei is részesüljenek belőle?

Figyelt kérdés

Az anyám nagyon rossz anyagi körülmények között él, és ez egyre csak rosszabb. Már így is olyan munkát végez,amit nem lenne szabad végeznie; korábbi trombózisa és visszérműtétje miatt nem lenne szabad állva dolgoznia. A férje ugyan dolgozik, de egyrészt keveset keres, másrészt a nem törlesztett tartozásai miatt hónapok óta vonják a jövedelme 50%-át. Az idősebbik fiuk napi bejelentéssel dolgozik, de ott lakik a barátnője és a csecsemő gyerekük, aki így alap gyest és 1 családi pótlékot kap.

Tehát nagyon rosszul élnek és az egészet az anyám sínyli meg: halálra dolgozza magát, otthon is robotol, mert semmibe sem segítenek neki, plusz még a kisgyereket is körbeugrálja. A gyógyszereire nem nsgyon telik, kezelésekre,kontroll vizsgálatokra nem jár,a diabetológus által előírt étrendet nem tudja tartani.

Én szeretném támogatni az anyámat, de a távolság miatt a pénzküldés az egyetlen opció (ha megtehetem akkor természetesen kiváltom a gyógyszereit stb). Viszont ha pénzt küldök neki, azt jellemzően nem magára költi, hanem az egész háztartásra vagy az unokára. Olyan is volt, hogy új ruhákat vettem neki, amiket aztán a menyén láttam viszont.

És mivel nagyon rossz a kapcsokatom a férjével és a féltestvéreimmel is, nem szeretném őket is pénzelni.

Mit tehetnék ebben a helyzetben az anyámért? Hogyan tudnék a legjobban segíteni neki?

nov. 2. 12:56
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
23%

"Viszont ha pénzt küldök neki, azt jellemzően nem magára költi,"

Lehet, de minél több pénze van, annál nagyobb az esélye, hogy magára is jut belőle.

Úgyhogy ha nem tudod "dedikáltan" támogatni, akkor csak ez marad.

nov. 2. 13:06
 2/29 anonim ***** válasza:
97%
Nézd, anyádat egyedul nem tudod segíteni, evidens, hogy nem magának fog diétás akármit venni, hanem olyasmit vesz, amiből mindenkinek jut. Ha neked ez nem tetszik, akkor vagy nem támogatod sehogy, vagy küldesz neki olyasmit, amire neki van szüksége.
nov. 2. 13:08
 3/29 anonim ***** válasza:
77%

A pasassal közösek a "féltesód", vagy a pasasé csak?

Nem tudom, hogy hogy tudnád támogatni csak őt. Az a baj mindenről le fog mondani amit oda tud adni ezeknek. Legjobb szerintem az, ha békén hagyod, ha annyira nem akarod támogatni a pereputtyot. Vagy támogatod, és abból anyud semmit nem kap.

nov. 2. 13:12
 4/29 anonim ***** válasza:
90%
Amíg anyád ott él velük, addig a pénzt nem magára fogja költeni, hanem a lusta herére és annak a porontyaira.
nov. 2. 13:13
 5/29 A kérdező kommentje:
Közösek a féltestvérek, de velük is rossz a kapcsolatom.
nov. 2. 13:18
 6/29 anonim ***** válasza:
98%
Csináltass neki egpénztári számlát, az jó a gyógyszereire.
nov. 2. 13:20
 7/29 anonim ***** válasza:
84%
Vagy ha tudod milyen gyógyszerek kellenek neki, vedd meg te azokat. Remélem azt más nem szedi be.😅
nov. 2. 13:30
 8/29 anonim ***** válasza:
89%
Ha van a közelben olyan rokon vagy szomszéd, aki tényleg megbízható, annak utalj, ő pedig kérje el anyád receptjeit vagy táj szám alapon váltsa ki. Diétás dolgokat vegyen, pl édesítő, amit nem használ a család. Olyan gyógyászati ruhákat, eszközöket vegyél és küldj neki, amit a család nem tud használni, pl kompressziós harisnya. Fizesd a telefonszámláját, kitárólag az övét. Kb ennyi jutott eszembe.
nov. 2. 13:33
 9/29 anonim ***** válasza:
18%
De az azért meg van azoknak, akik heréznek meg porontyoznak, hogy a here az a nő férje, a porontyok meg a közös gyerekeik? Tehát a nő a férjére és a gyerekeire költi amilye van.
nov. 2. 13:48
 10/29 anonim ***** válasza:
97%
9, persze, megvan. De aki elnézi, és elfogadja, hogy a diabéteszes, trombózisos anyja, felesége a gyakorlatilag életmentő gyógyszerek HELYETT a kiscsaládnak vesz ezt-azt, az nem ember, szerintem. Hab a tortán, hogy a munkahelyi gürizés után még ugráltatják otthon, meg a nyakára nyomják a gyereket. Abszolút megértem a kérdezőt, hogy elege van ebből a bandából.
nov. 2. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!