Mit tehetnék ha szeretném anyagilag támogatni az anyámat, de nem akarom, hogy a férje és a gyerekei is részesüljenek belőle?
Az anyám nagyon rossz anyagi körülmények között él, és ez egyre csak rosszabb. Már így is olyan munkát végez,amit nem lenne szabad végeznie; korábbi trombózisa és visszérműtétje miatt nem lenne szabad állva dolgoznia. A férje ugyan dolgozik, de egyrészt keveset keres, másrészt a nem törlesztett tartozásai miatt hónapok óta vonják a jövedelme 50%-át. Az idősebbik fiuk napi bejelentéssel dolgozik, de ott lakik a barátnője és a csecsemő gyerekük, aki így alap gyest és 1 családi pótlékot kap.
Tehát nagyon rosszul élnek és az egészet az anyám sínyli meg: halálra dolgozza magát, otthon is robotol, mert semmibe sem segítenek neki, plusz még a kisgyereket is körbeugrálja. A gyógyszereire nem nsgyon telik, kezelésekre,kontroll vizsgálatokra nem jár,a diabetológus által előírt étrendet nem tudja tartani.
Én szeretném támogatni az anyámat, de a távolság miatt a pénzküldés az egyetlen opció (ha megtehetem akkor természetesen kiváltom a gyógyszereit stb). Viszont ha pénzt küldök neki, azt jellemzően nem magára költi, hanem az egész háztartásra vagy az unokára. Olyan is volt, hogy új ruhákat vettem neki, amiket aztán a menyén láttam viszont.
És mivel nagyon rossz a kapcsokatom a férjével és a féltestvéreimmel is, nem szeretném őket is pénzelni.
Mit tehetnék ebben a helyzetben az anyámért? Hogyan tudnék a legjobban segíteni neki?
"Viszont ha pénzt küldök neki, azt jellemzően nem magára költi,"
Lehet, de minél több pénze van, annál nagyobb az esélye, hogy magára is jut belőle.
Úgyhogy ha nem tudod "dedikáltan" támogatni, akkor csak ez marad.
A pasassal közösek a "féltesód", vagy a pasasé csak?
Nem tudom, hogy hogy tudnád támogatni csak őt. Az a baj mindenről le fog mondani amit oda tud adni ezeknek. Legjobb szerintem az, ha békén hagyod, ha annyira nem akarod támogatni a pereputtyot. Vagy támogatod, és abból anyud semmit nem kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!