Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a lányod...

Mit szólnál, ha a lányod huszonéves korára vallásos lenne?

Figyelt kérdés

Azért szülő-gyerek témakör és nem vallás, mert a kapcsolatotok változása érdekel, nem kifejezetten a vallás része.

Konkrétan római katolikus vallásról van szó. Az a helyzet, hogy a család soha nem volt vallásos, ti, szülők gyerekként járatok református templomba, még konfirmáltatok is, "mert mit szól a falu" elven elvittek a szüleitek, elvárás volt.

Igazából a lányotokat sose neveltétek vallásosságra, néha el is hangzott olyan, hogy kb bolond, aki hisz.

Aztán egyszercsak a lányotok fiatal felnőttként csatlakozik egy közösséghez, aminek nem a vallás a középpontja, egészen mások a fő prioritások, de sok a hívő közöttük. Ezzel semmi bajotok nem volt, mert a fő céllal egyet értetek, a vallásosság olyan kis mértékben meg lenyelhető volt, meg végülis a lányotok jár oda, nem ti. Aztán egyszercsak arra eszméltek, hogy a lányotok katolikus templomba jár, imádkozik.

tegnap 09:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%
Amíg nem lesz valláskárosult és nem próbálna téríteni, nem zavarna, az ő élete.
tegnap 11:07
 12/21 anonim ***** válasza:
46%
Semmit. Örülnék, hogy nem valami szekta híve lett.
tegnap 11:10
 13/21 anonim ***** válasza:
35%
Szomorú lennék, hogy nem sikeeült okos, értelmes embert nevelnem belőle, hogy ilyen buta és átverhető lett.
tegnap 11:23
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
Te milyen okos lehetsz!
tegnap 11:42
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

Vallásos vagyok. Képzeld el, nem barlangban élünk hanem családi házban, ahová be vannak vezetve a közművek. Nyáron nyaralni járunk, télen pedif wellness, főként Szoboszlón. Nem szoktunk áldozatokat bemutatni oltáron. Van tévénk, több is, előfizetünk streaming csatornákra, amiket szívesen nézünk. Mindannyian egyetemet végeztünk, ki jogot, ki közgázt, mellette pedig teológiát. Mindannyiunknak van legalább egy középfokú nyelvvizsgája, és aktívan használjuk is a nyelvet utazásaink során.

Belőletek jórészt az ostobaság és a rosszindulat beszél, amit nem csodálok, hiszen egy olyan online álomvilágban éltek, amiben ez dívik: a gyűlölet és a kirekesztés. Sajnálom,

hogy ilyen keveset tudtok a világról, rossz lehet ilyen igénytelenül élni.

tegnap 11:57
 16/21 Metionin ***** válasza:
89%
Semmit. Felnőtt ember, abban hisz, amiben akar. Azt az egyet nem tűrném, ha téríteni próbálna.
tegnap 12:06
 17/21 anonim ***** válasza:
89%
Nem azt mondom, hogy örülnék, de felnőtt ember, az ő élete, úgy éli, ahogy akarja. Ne akarja persze másokra erőltetni.
tegnap 13:55
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon vallásos közegben nőttem fel, és hát láttam, amit láttam… Ha gyerekem lesz, sokkal szabadabban fogom nevelni, de ebbe a szabadságba az is beletartozik, hogy megismerheti a vallást, és ha úgy érzi, akkor követheti is.

Vannak extrém esetek, vannak félelmetes szekták, de pusztán egy vallásos közösség még nem ördögtől való - hogy stílszerű legyek.

Van szép oldala a hitnek és a hívő közösségeknek. Amíg azt látnám, hogy boldog, és a javára válik ez a társaság, addig örülnék neki. Még akkor is, ha én nem tudnék már ilyesminek részese lenni.

tegnap 14:11
 19/21 anonim ***** válasza:
23%
Ne aggódj, ezt is ki fogja nőni. Az én gyerekeimnek is volt egy ilyen időszaka, aztán lecsengett.
tegnap 14:26
 20/21 anonim ***** válasza:
29%
Nagyot csalódnék ha bármilyen vallásban hinne
tegnap 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!