Elolvasnátok a huszonéves fiatok/lányotok naplóját, ha váratlanul meghalna?
Úgy, hogy viharos volt a kapcsolatotok, soha nem is volt túl bizalmas. A naplóról azt tudjátok, hogy 10 éve ugyanabba a rohadt vastag füzetbe vezette, időnként naponta, néha több hónap kihagyással.
Máshogy állnátok a kérdéshez, ha jó lett volna a kapcsolatotok? Illetve befolyásolná-e a döntéseteket a naplóval kapcsolatban az, hogy mi volt a halál oka? (Értem ezalatt, hogy baleset, vagy öngyilkosság)
Ez amúgy szigorúan elméleti kérdés, nincs gyerekem, én vagyok huszonéves. És nem, megölni se tervezem magam, szimplán túl sok olyan közúti balesetről hallottam mostanában, aminek a végén valaki meghalt, és elgondolkodtam, hogy mi lenne a személyes tárgyaim sorsa, ha velem történne ilyesmi.
(nekem sincs gyerekem)
Őszintén fogalmam sincs. Valószínűleg igen, már csak azért is, hogy tudjam, miért történt, mit és hol rontottam el, egyáltalán elrontottam e valamit. Azaz egy szóval kíváncsiság.
De fogalmam sincs, hogy egy ilyen helyzetben, jobb e tudni a valóságot, vagy sem.
Valószínűleg elég tüzetesen kibeszélném a pszichológusommal, aztán vagy elolvasnám, vagy elégetném, hogy ne piszkálja az agyamat a kíváncsiság.
Szerintem nincs ember, aki nem olvasná el.
Aki mást állít, az vagy hazudik, vagy álszent, vagy esetleg nem gondolja magáról hogy megtenné, de tuti megtenné.
Elolvasnám.
Ha már nem él, akkor nem érzem visszaélésnek, hogy belelátok olyan dolgaiba, amit életében nem akart megosztani velem. Ha öngyilkos lenne, akkor meg különösen megtenném, hátha választ kapok arra, miért tette.
Mindenképp elolvasnám,hogy tudjam hányadàn állt velem, az élettel.
Ugyérzem nekem is sok titkom van amit nem akarok elmondani de a halálom után mindegy lenne.
Ha elolvasnám, az egy életre megnyomorítana, így inkább gyorsan bedobnám a tűzbe.
Olvastam már el búcsúlevelet, megbántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!