Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elolvasnátok a huszonéves...

Elolvasnátok a huszonéves fiatok/lányotok naplóját, ha váratlanul meghalna?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy viharos volt a kapcsolatotok, soha nem is volt túl bizalmas. A naplóról azt tudjátok, hogy 10 éve ugyanabba a rohadt vastag füzetbe vezette, időnként naponta, néha több hónap kihagyással.

Máshogy állnátok a kérdéshez, ha jó lett volna a kapcsolatotok? Illetve befolyásolná-e a döntéseteket a naplóval kapcsolatban az, hogy mi volt a halál oka? (Értem ezalatt, hogy baleset, vagy öngyilkosság)

Ez amúgy szigorúan elméleti kérdés, nincs gyerekem, én vagyok huszonéves. És nem, megölni se tervezem magam, szimplán túl sok olyan közúti balesetről hallottam mostanában, aminek a végén valaki meghalt, és elgondolkodtam, hogy mi lenne a személyes tárgyaim sorsa, ha velem történne ilyesmi.

márc. 23. 19:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
79%
Igen.
márc. 24. 12:42
 22/29 anonim ***** válasza:
91%
Én azt nem tudom, hogy egyáltalán lelki erőm lenne-e elolvasni.
márc. 24. 15:10
 23/29 anonim ***** válasza:
40%

Ha öngyilkos lenne, és lenne elég lelki erőm akkor igen.

Habár, ha öngyilkosságot követ el, akkor valamit nagyon nem veszek észre.

márc. 24. 17:49
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

#15 csak annyit H mi van a bizalommal vagy mi lenne ha kiderülne hogy elolvastad és emiatt elhidegülne tőled és mondjuk ez vezetne egy öngyilkossághoz mivel még a saját anyjába/apjában sem bízhat

Tudom hogy elméleti a kérdés csak kiváncsi vagyok erről mi a valeményed

márc. 24. 18:01
 25/29 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom mit tennék. Nincs olyan gondolatom, hogy meghal a gyerekem...
márc. 24. 21:16
 26/29 anonim ***** válasza:
65%

Annyi biztos hogy 15nek nagyon fura hozzáállás van.szerintem a titok nagyon fontos dolog. Ez is egy olyan dolog ami miatt emberek vagyunk és nem állatok.

Szerintem elolvasnám,de nálam is a lekierő a kérdéses.

márc. 25. 01:18
 27/29 anonim ***** válasza:
75%
15-ös a mérgező szülő tökéletes mintapéldánya. Majd ne lepődj meg, ha a gyerekeid megszakítanak veled minden kapcsolatot - ha ugyan eddig nem tették meg - és eszükbe nem jut még valaha az életben rád nyitni az ajtót.
márc. 25. 13:39
 28/29 anonim ***** válasza:
75%

15-ös vagyok. Olyan könnyű ítélkezni meg egyféleképpen látni a világot!

De a világ sokszínű. Én magamról tudom, hogy annakidején mennyivel könnyebb volt írásban kommunikálnom, mint szóban, és mennyire vágytam rá, hogy a szüleim elolvassák, de nem tették.

Szóban nem voltam olyan ügyes, úgyhogy sokszor 3 szó után nem volt esélyem tovább fejtegetni a dolgot, mert le lettem intve.

Nálam a törődés jele lett volna.

Illetve volt, hogy tényleg nem mondtam el valamit, aztán baj lett belőle, amiért irgalmatlanul le lettem cseszve, hogy miért kell szülő elől titkolózni, lám, ez a vége, magamnak kerestem a bajt, mert így segíteni se tudnak, ha nem mondod el. És ez azért igaz.

Úgyhogy én már ettől akarom őket megóvni.

Főleg nem magasabb rendű a naplótitok, mint az élete, ha az információk birtokában megelőzhetek egy öngyilkosságot.

márc. 25. 17:11
 29/29 anonim ***** válasza:
71%

"Úgyhogy én már ettől akarom őket megóvni."

Nem, ezzel pont hogy csak olyan leszel te is, mint a saját szüleid, csak pepitában. Ha a gyereknek igénye van rá, hogy legyenek titkai meg magánélete, akkor azt tartsd tiszteletben, különben csak elidegeníted őket magadtól.

márc. 25. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!