Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elolvasnátok a huszonéves...

Elolvasnátok a huszonéves fiatok/lányotok naplóját, ha váratlanul meghalna?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy viharos volt a kapcsolatotok, soha nem is volt túl bizalmas. A naplóról azt tudjátok, hogy 10 éve ugyanabba a rohadt vastag füzetbe vezette, időnként naponta, néha több hónap kihagyással.

Máshogy állnátok a kérdéshez, ha jó lett volna a kapcsolatotok? Illetve befolyásolná-e a döntéseteket a naplóval kapcsolatban az, hogy mi volt a halál oka? (Értem ezalatt, hogy baleset, vagy öngyilkosság)

Ez amúgy szigorúan elméleti kérdés, nincs gyerekem, én vagyok huszonéves. És nem, megölni se tervezem magam, szimplán túl sok olyan közúti balesetről hallottam mostanában, aminek a végén valaki meghalt, és elgondolkodtam, hogy mi lenne a személyes tárgyaim sorsa, ha velem történne ilyesmi.

márc. 23. 19:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
96%
Akármennyire is nem szép dolog, én elolvasnám.
márc. 23. 22:17
 12/29 anonim ***** válasza:
96%
Elolvasnám, mert az is egy darabka lenne belőle, és megragadnék minden lehetőséget, hogy közelebb kerüljek hozzá - igen, a halála után is. Szülőként akkor is a legfontosabb a gyerekem, ha nincs épp minta kapcsolatunk, vagy ahogy írod, éppenséggel "viharos". De azzal, hogy ott a naplója, még van egy halvány esély arra, hogy megértsem, miért történt mindez, mi zajlott benne, és ha már közösen nem is tehettük helyre a dolgokat, legalább egy esély, hogy én magamban helyretegyem.
márc. 23. 23:31
 13/29 anonim ***** válasza:
95%

Elolvasnám de biztos sok idő kellene hogy rá vegyem magam és hogy miért?

1.ha baleset volt kíváncsi lennék hogy boldog volt e illetve hogy volt e valami amit nem fejezett be mondjuk bocsánatot akart valakitől kérni vagy ilyesmi ha igen akkor azt meg tenném helyette így talán jobban le tudnám zárni

2 öngyilkos lett

Na ez már húzósabb mert ugye mi van ha miattam történt vagy legalábbis én is hibás vagyok részben,miért nem beszélt róla ha nekem nem volt közöm hozzá

Az is kérdés hogy van e még másik gyerek ha van és öngyilkos lett akkor már csak amiatt is elolvasnám hogy lássam az esetleges jeleket a testvérén

Szóval ha baleset volt 100% öngyilkosság és van testvér akkor olyan 90%felett(hogy adott esetben tudják segíteni vagy felismerni ha baj van)

Ha etyke volt biztos akkor is bele olvasnék ha már kezdem feldolgozni

Vagy csak simán olvasgatnám hogy a közelében érezzem magam

De amúgy nincs gyerekem szóval passz

Tény hogy érdekes kérdés

márc. 23. 23:36
 14/29 anonim ***** válasza:
94%
Egy darabig biztos nem vinne rá a lélek.De ha lelkileg jobban lennék, lehet elovasnám.
márc. 24. 02:09
 15/29 anonim ***** válasza:
7%

Természetesen elolvasnám. Még életében is, nemhogy halálában. Ha természetesen halt meg, akkor is. Ha öngyilkosság, akkor meg főleg.

Életében is. Mindig.

Szülő elől nem titkolózhat.

Természetesen nem élnék vele vissza. Max segítségre használnám.

márc. 24. 04:44
 16/29 anonim ***** válasza:
79%
Nem olvasnám el. Szépen eltenném úgy, ahogy van. A naplót magának vezette, nem nekem, hiszen ha nekem szanra volna, oda adja. Soha senki nem kell hogy ismerje egy másik ember legbensőbb titkait, érzéseit. Annyit kell tudni, amennyiről a másik úgy gondolja rá tartozik.
márc. 24. 06:42
 17/29 anonim ***** válasza:
86%
Biztos hogy elolvasnám. Anyum (50 éves) ír naplót kb 20 éves kora óta, már vagy 6 megtelt. Már régen elhatároztam hogyha egyszer meghal, végig fogom olvasni őket. Neki nem titkos a naplója, a napi szintű dolgokat írja bele. X helyen voltak, y ember meghalt a faluban, vettek új kocsit, ilyesmik. Fel is szokott néha olvasni belőle.
márc. 24. 07:42
 18/29 anonim ***** válasza:
30%
Nem olvasnám el. A tényeken nem változtatna, aztán ha csak a naplóból ismerem meg a gyerekem, azaz én szegenységi bizonyítványom lenne. Félreértéseket szülne, ha nem érteném meg a gondolatmenetét és még csak rá se tudok kérdezni.
márc. 24. 07:51
 19/29 anonim ***** válasza:
37%

Tudom magamról, hogy arra gondolnék hogy engem most életemben rossz érzéssel tölt el, hogy esetleg miket tudhatnak meg rólam ha most meghalok. Ezért nem olvasnám el 1 évig, amikor 1 év várakozás után el akarnám olvasni, akkor az lenne a gondolatom, ha most elolvasom akkor 1 évnyi önmegtartóztatásom ment a kukába, ezért megintcsak várnék vele. De azt mondom kb 60% esély van rá hogy kevesebb mint 10évre rá azért elolvasnám. Ki nem dobnám soha, az biztos.

Szerintem igenis egészséges titkolni dolgokat a szülők előtt, egészséges az, hogy vannak az embernek olyan intím gondolatai, információi amiről csak ő maga tud.

márc. 24. 08:56
 20/29 anonim ***** válasza:
14%
Nem jutnék odáig hogy elolvassam, véget vetnék az életemnek. Egy gyerekem van, nincs tesó, már nem is lesz, szóval nem lenne tovább miért élnem. Túl gyenge vagyok ahhoz, hogy túléljem a gyerekem halálát.
márc. 24. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!