Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Több éve frontin függő vagyok,...

Több éve frontin függő vagyok,ez helyes megközelítés?

Figyelt kérdés

Több évig a szüleimmel éltem ilyen állapotban,mindenhova eljöttek velem,a nagy dózisú frontin szedés teljesen kifordítottt magamból és szó szerint nem lehetett velem bírni,a kezelések után javulás nem történt.Már külön élek tőlük 5 éve.Volt 2 tiszta évem,amúgy kórház kórház után.A függőségem,mint szer által megváltozott viselkedés mind a 4-ünkre (nővérem,Anyu,Apu)hatással volt és van.Nővérem meg sem kérdezi,hogy vagyok?én mindig szoktam.Felszínes a kapcsolatunk de nagyon féltenek,hogy itthon nehogy sokkal több gyógyszert vegyek be,nehogy valami bajom legyen!A legjobb kapcsolatom eddig Anyuval volt,vele beszéltünk meg megint,de ő szereti megmondani,hogy mit kell csinálni plusz agyonféltés még mindig!egyik nap azt mondja,hogy ettől,hogy megint visszaestem teljesen tönkreteszem idegileg!Nagyon félek,hogy valami bajod lesz!

Tudni kell róla,hogy mindig is túlféltő anya volt.Ez ott alakult nála ki amikor egy volt kolléganőjének a kisfiát egy teherautó halálosan elütötte és ezt el is mesélte hogy miért ilyen féltő és hogy ez nem jó ő is tudja de mégis félt minket bármi van!Tudok valamit kezdeni az ő túlzott féltésével?Pl.Voltam Londonban és tiszta ideg volt hogy nehogy bajom legyen a gépen mert többféle mentális bajom van.

Én értem és tudom,hogy a frontin mit tesz és mit tett!Egyelőre képtelen vagyok letenni mert nélküle nem tudok működni(koncentrálni,higgadtnak maradni,kórosan ideges és fruszrált vagyok,társas helyzetekben zavarban vagyok).

Nagyon érdekel és keresem a függőség mint betegség kezelését szairodalmakból,pszichológiai írásokból tehát szeretnék végleg talpra állni és áldásnak érzem,hogy egyedül élek mert fejlődésnek és előrehaladásnak élem meg.Egyszer olvastam,hogy egy család nem helytelenül ítél meg egy függőt vagy ha azt teszi elkezdődik a viselkedésminták,el-megítélések,félelem,aggódás veszi át a helyet egyre inkább(haragudás,szedjél már kevesebbet,elutazunk majd ott biztos kevesebbet fogsz szedni,szedd össze magad)formák,amikor ezeket elmondom,hogy a függőség nem így működik,ők a mérgesek és legyek kitartóbb.Ami megérintett az a családmodell miszerint a családtagok is részesei a függő állapotának,azaz függőségének.

Az én családom fele pl.viselkedéses és szer függő.És én vagyok a feketebárány,már megint visszaestem,tönkreteszem a szüleimet megint.Ez helyes nyomásráhatás a másikra,azaz rám?Nyomásként és rossz érzésnek érzem hogy épüljél fel mert az a tét hogy mi bele ne rokkanjunk a függőségedbe.

Harag van bennem anyu miatt mert azt érzem,hogy azt akarja,hogy irányítson,önvádat alakítson ki.

A túlzott aggódása meg engem tesz tönkre csak én máshogy gondolkozok ebben a témában,csak úgy hogy zavaró.

Köszönöm,ha elolvastad,tudsz véleményt írni?

tegnapelőtt 20:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9-es, 10-es

43 éves férfi vagyok,16 mg-ot szedek naponta,ha nem veszek be ennyit ideges,feszült,koncentráció zavaros,nagyon ingerült,ember kerülő leszek.

tegnap 10:22
 12/19 A kérdező kommentje:

de viszont a lakásomat rendben tartom,sokat olvasok,mindennap foglalkozom az angollal mert a kedvencem.

Udvarias és tisztelettudó vagyok az emberekkel,de ha váratlan,számomra stressznek megélt helyzet jön,kifordulok magamból és elkezdek kiabálni a másikkal.pl elém állnak a sorban miközben látja hogy előtte vagyok,látja hogy körülnézek és lassan haladok a zebra felé,gyorsan jön és átmegy a zebrán,a zebrán fékez le miközben lassan,szétnézve haladok,ha úgy érzem,hogy nekem van igazam (pedig nem biztos és nem is fontos,kinek van igaza)és ellentmondanak,felhúzom magam.40 munkahelyem volt ez idáig,soha nem szerettem a főnököket,hogy nekem mondják meg,mit csináljak és még be is szóltak,kiabáltak,vagy én mentem el vagy engem rúgtak ki.Utálom az olyan embereket akik fölényeskedni,vagánykodni akarnak velem,akkor jön megint,hogy fogjam vissza magam(egyébként mivel ahogy írtam,udvarias vagyok mindenkivel,nem szoktak belém kötni de ki tudja milyen helyzet jöhet)sok az elfolytott érzelmem amit csak fejben élek meg de nem merem kimondani vagy megtenni.(persze nem a vagy kiabálás)

Éppen olyan vagyok hogy igyekszem úgy beszélni az emberekkel,hogy jó benyomást keltsek,ne bántsak meg senkit,de a bunkó embert mindig leteremtem.

tegnap 10:46
 13/19 anonim ***** válasza:
Ezt pszichiáter írja fel? Brutális adag. Mást nem is szedsz?
tegnap 12:02
 14/19 A kérdező kommentje:

olwexya,lamolep,ketilept vannak még.

ketileptől este jól tudok aludni 400 mg-al,az alatt nem.

Ez egy antipszichotikum.

Bipoláris depresszió:szomorúnak érzi magát. Lehangoltságot érez,bűntudata van,erőtlennek érzi magát, étvágytalan.

Mánia: nagyon izgatott,emelkedett hangulatban van, lelkes, túlzottan aktív vagy rossz az ítélőképessége, azaz indokolatlanul agresszív vagy indulatkitörései vannak.Ezek jellemzőek rám.

Fontos leírnom,hogy miközben tudom,hogy az egész szervezetre káros,tudom,hogy csak ezzel vagyok "jól" higgadt és nyugodt mert ideges és feszült vagyok minden miatt pedig legtöbb esetben nincs rá okom.

Ha a frontint 4 fél részre elosztva veszem be az általam megélt stressz nem érdekel.

A lamolepet hangulatstabilizátornak kapom,amindek szép nevet adtak mint oly soknak.

Hangulatom letargikus,rossz az életkedvem,mivel le vagyok százalékolva és ezért semmire nem vagyok jó,érzésem szerint.Hs felkelek nincsen célom pedig önkéntes segítés már eszembe jutott.

Mások elmondása szerint nagyon jól beszélek angolul és ehhez lenne is kedvem,önkéntes segítésen tartanám ezeket,hogy újra örömet érezzek,hogy számítok valamit,szerethető vagyok.De így ezeket leírvajesztő lehetek,pedig egyáltalán nem vagyok az és lenne egy számomra értékes és segítő élmény.

tegnap 12:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A pszichiaterrel kellene megbeszélni, hogy lehet-e csökkenteni a frontin adagot, már ha ez a cél. A munka jó ötlet és szerintem tálálnál is. Lehet jobb lenne olyan munka, amit nem emberek között kell végezni a leírásod alapján.
tegnap 12:43
 16/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod,a munkára kitérve lehet,hogy megváltozna a viselkedésem valamilyen eset folytán és akár veszélyes is lehetnék?

Írták a határozatban,hogy munkát nem végezhezek közszolgásti ellátásban.Pedig gyógyszert is szedek(bipoláris depresszió)hirtelen nyugodt helyzetből átvázhst s helyzetem agróesszívvá igy is hogy beveszem a gyógyszert?

tegnap 12:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Én nem tudom erre a választ, de a pszichiáter biztosan tud valaszolni és a munkavállalást is fogja támogatni, van olyan munka ahol nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy másokkal együtt kelljen működni.
tegnap 14:30
 18/19 A kérdező kommentje:
angol nyelvű fordíás és egyéni vagy online oktatás.
tegnap 14:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Érzelemszabályozási problémáid vannak.

Próbáltad már a sportot? Futás, de akár a bunyózás is jó lehet. Relaxációs gyakorlatok, relaxációs zene? Jóga?

tegnap 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!