Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Több éve frontin függő vagyok,...

Több éve frontin függő vagyok,ez helyes megközelítés?

Figyelt kérdés

Több évig a szüleimmel éltem ilyen állapotban,mindenhova eljöttek velem,a nagy dózisú frontin szedés teljesen kifordítottt magamból és szó szerint nem lehetett velem bírni,a kezelések után javulás nem történt.Már külön élek tőlük 5 éve.Volt 2 tiszta évem,amúgy kórház kórház után.A függőségem,mint szer által megváltozott viselkedés mind a 4-ünkre (nővérem,Anyu,Apu)hatással volt és van.Nővérem meg sem kérdezi,hogy vagyok?én mindig szoktam.Felszínes a kapcsolatunk de nagyon féltenek,hogy itthon nehogy sokkal több gyógyszert vegyek be,nehogy valami bajom legyen!A legjobb kapcsolatom eddig Anyuval volt,vele beszéltünk meg megint,de ő szereti megmondani,hogy mit kell csinálni plusz agyonféltés még mindig!egyik nap azt mondja,hogy ettől,hogy megint visszaestem teljesen tönkreteszem idegileg!Nagyon félek,hogy valami bajod lesz!

Tudni kell róla,hogy mindig is túlféltő anya volt.Ez ott alakult nála ki amikor egy volt kolléganőjének a kisfiát egy teherautó halálosan elütötte és ezt el is mesélte hogy miért ilyen féltő és hogy ez nem jó ő is tudja de mégis félt minket bármi van!Tudok valamit kezdeni az ő túlzott féltésével?Pl.Voltam Londonban és tiszta ideg volt hogy nehogy bajom legyen a gépen mert többféle mentális bajom van.

Én értem és tudom,hogy a frontin mit tesz és mit tett!Egyelőre képtelen vagyok letenni mert nélküle nem tudok működni(koncentrálni,higgadtnak maradni,kórosan ideges és fruszrált vagyok,társas helyzetekben zavarban vagyok).

Nagyon érdekel és keresem a függőség mint betegség kezelését szairodalmakból,pszichológiai írásokból tehát szeretnék végleg talpra állni és áldásnak érzem,hogy egyedül élek mert fejlődésnek és előrehaladásnak élem meg.Egyszer olvastam,hogy egy család nem helytelenül ítél meg egy függőt vagy ha azt teszi elkezdődik a viselkedésminták,el-megítélések,félelem,aggódás veszi át a helyet egyre inkább(haragudás,szedjél már kevesebbet,elutazunk majd ott biztos kevesebbet fogsz szedni,szedd össze magad)formák,amikor ezeket elmondom,hogy a függőség nem így működik,ők a mérgesek és legyek kitartóbb.Ami megérintett az a családmodell miszerint a családtagok is részesei a függő állapotának,azaz függőségének.

Az én családom fele pl.viselkedéses és szer függő.És én vagyok a feketebárány,már megint visszaestem,tönkreteszem a szüleimet megint.Ez helyes nyomásráhatás a másikra,azaz rám?Nyomásként és rossz érzésnek érzem hogy épüljél fel mert az a tét hogy mi bele ne rokkanjunk a függőségedbe.

Harag van bennem anyu miatt mert azt érzem,hogy azt akarja,hogy irányítson,önvádat alakítson ki.

A túlzott aggódása meg engem tesz tönkre csak én máshogy gondolkozok ebben a témában,csak úgy hogy zavaró.

Köszönöm,ha elolvastad,tudsz véleményt írni?

tegnapelőtt 20:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

Tudok véleményt írni.

A legtöbb szakember elmondja, hogy az ilyen függőségek mögött rendszerint egy túlféltő, a gyerekét leválni nem engedő - azaz ne legyen saját autonómiája, identitása, stb -, anya áll, aki a saját szorongását vetíti rád.

Ő túlfélt, kontrollál, hogy aztán az ilyen módon kialakuló függőség miatt féltsen túl és kontrollálhasson.

Jársz terápiára? Vagy csak a gyógyszert kapkodod?

Fel kellene dolgoznod ezt az egészet, és anyáddal kapcsolatban meghúzni a határaidat.

tegnapelőtt 20:38
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

Én is tudok.

Pszichoterápiát kell elkezdened. Nagyon hosszú, fájdalmas lesz, de muszáj belenézned a valóságba.

tegnapelőtt 20:46
 3/19 anonim ***** válasza:
60%

Tehát anyád szorong és megnyomorítja a környezetét. Ok. Hát ez nem a te gondod hanem az övé.

A frontint meg úgy tudod letenni ahogy én: fogod magad és nem veszel be többet.

Az hülyeség amit írtál, h segít koncentrálni. Nem segít, rombolja a kognitív képességeket, rontja a memóriát. Olyan leszel mint egy saláta ha azt a vacakot eszed. Nem veszel be többet és kész, nem kell ezt így túlfújni meg leírni az életed az ősrobbanástól.

tegnapelőtt 21:06
 4/19 anonim ***** válasza:
76%

Próbáltad, 3-as? Nem véletlenül addiktív szer!

A különköltözés nagyszerű, most már az kell, hogy lélekben is elköltözz tőle, nincs rád jó hatással. Az anyád tulajdonképpen nem azt akarja, hogy ne legyen bajod, hanem hogy legyen, mert akkor ő aggódhat és kioktathat. Ez róla szól, nem rólad. Tulajdonképpen a teljes anya-absztinencia lenne a legjobb, ahogy a 3-as a gyógyszerre mondta ugyanezt. Szerintem az anyádról könnyebb leszokni, és legalább olyan káros. Ne menj haza, ne beszélj vele. Légy a saját felnőtt önmagad. A gyógyszerleszokás majd azután jöhet. Ha nem leszel marcangolva, érzelmi zsarolással tönkretéve lelkileg, könnyebb lesz. Dolgozol? Kapcsolataid vannak?

tegnapelőtt 21:28
 5/19 anonim ***** válasza:
75%
Mit próbáltam? Nem próbáltam hanem LETETTEM A FRONTINT. Nem picsogni kell hanem csinálni.
tegnapelőtt 21:53
 6/19 anonim ***** válasza:
59%
Ha ilyen állapotban vagy, akkor nem csoda, hogy aggódik anyád. Minden szülő ezt tenné. Ez nem túlféltés, hanem teljesen reális dolog. Ne fogdd rá, hogy függő vagy. Ne magadat akard kúrálni, keress szakembereket, akik nem csak a fizikai függőséget szüntetik meg, hanem rendbe raknak. Valaki már említette a pszichoterápiát.
tegnapelőtt 22:05
 7/19 anonim ***** válasza:
86%
Milyen mentàlis betegséged van és hány éves vagy? Fosod a szót tök zagyván de a lényeget nem írod le.
tegnapelőtt 22:11
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is letettem a frontint (is).

Most lesz éppen a hétvégén 13 éve hogy semmit se szedek. Előtte meg úgy ettem, mint a tökmagot vagy 5 évig. Előtte kb 2 évig rivotrilt (is), azelőtt meg drogokat a fűtől az amfetaminon át a heroinig évekig. Mondjuk annyira egyikre sem csusztam rá, (mármint az illegalisok közül… de azt sem mondom, hogy veszélytelen / ártalmatlan volt a dolog)

Gyakorlatilag 15 éves koromtól szedtem valami szart.

8 éve már dohányozni se dohányzom, inni meg sosem szerettem, így nem is ittam.

A frontin volt az utolsó amit letettem ha a cigit nem nézzük. Nem volt könnyű, de elhatározás kérdése volt.

Maga az elvonás undorító volt. Olyan kellemetlen idegen érzés, de ezt biztos tudod, ha voltál 2 évig tiszta.

Javaslom próbáld ki magadért.. ne anyukádért.. hanem magadért.

tegnapelőtt 22:45
 9/19 anonim válasza:
Hány éves vagy? Fiú vagy lány?
tegnapelőtt 23:03
 10/19 anonim ***** válasza:
És mennyi az a nagyon sok frontin, amit szedsz?
tegnapelőtt 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!