Mit tennél szülőként, ha tudod, hogy a gyereked bántalmazó kapcsolatban él?
A lányod a sokadik rossz kapcsolatban van, de ez az első, hogy verik is. Mivel állandó anyagi gondjai is vannak, megengeded, hogy a tulajdonodban lévő, üresen álló lakásba költözzön. Az élettársa ugyan sosem volt szimpatikus, de elviselted, az ő döntése. Aztán alig pár hét után, hogy odaköltöztek albérletből, sírva hív a gyereked, hogy a pasas megverte, meg is sérült, hallgatod, hogy ordít a lányoddal a háttérből. Kimegy a rendőrség, mentő, a lányod távoltartási végzést kap. A lányod elmondja, 1x már albérletben is bántotta, de nem ennyire. Fogadkozik, hogy vége, sosem akarja a pasast többé látni. Most úgy néz ki, a pasas békülni próbál, sajnos tartasz tőle, hogy visszafogadja, mert hát "megváltozik".
Mit tennél? Hagynád, hogy ezentúl is ott lakjanak? Vagy azt mondanád, ok, akkor a lányod így döntött, de te egy olyan embernek nem biztosítasz fedelet a feje fölé, aki veri a gyereked, menjenek albérletbe.
Pszichiáterhez cipelném, de marha gyorsan. Ha van távoltartási, akkor minden alkalommal feljelenteném a csàvót, ha a közelébe megy. Random odamennék ellenőrizni, hogy minden oké-e vele.
Vagy van az a szitu, hogy marha messzire elköltöztetni a lányt és ott menjen szépen terápiára, új munkahely, stb.
Bántalmazott nőkkel foglalkozó egyesületekhez is bejelenteném önkénteskedni.
Akkor egy kis update: a pasi már visszaköltözött. Ő megváltozik, pszichológushoz jár majd... 🙄
Anyámék pedig az ég világon semmit nem tesznek. Nem adtak ultimátumot, eltűrik, hogy a húgom ilyen alakkal lakjon anyám lakásában.
Most még azt mondja anyám, nem mehet hozzájuk a pasas, de gyanítom, karácsonykor ott fognak jópofizni anyáméknál, mintha mi sem történt volna.
Én bejelentettem, a húgommal sem kívánok találkozni, amíg ilyen életet folytat. Megmondtam anyámnak nem a legkedvesebb stílusban, ők most asszisztálnak ahhoz, hogy a húgom bántalmazó kapcsolatban éljen, és ha egyszer kinyírja a faszija, ők bűnrészesek lesznek.
Húgom rámírt, mit vegyen a gyerekemnek karácsonyra, visszaírtam, hogy inkább arra koncentráljon, hogy tegye rendbe az életét, takarítsa el azt a férget az életéből, ne legyen naiv és ne higgye, hogy az ilyen megváltozik.
A válasza az volt, hogy ő nem kért tanácsot, ez az ő dolga.
Remélem, ha legközelebb veri a faszija, sem anyámékat, sem a rendőröket nem hívja. Tűrjön, és viselje olyan büszkén a helyzetet, amilyen büszkén kikéri magának, hogy beleszóljanak az életébe.
Őszintén szólva egy szemernyit sem sajnálom. És amikor esetleg nyomorékra veri a pasija, az is az övé lesz.
Nehogy a gyerekeid közelébe engedd!!!
Mondd meg neki, hogy nem kérsz belőle, neked fontosabbak a gyerekeid, mint a húgod karácsonyozgatása.
Ha ott lesznek anyudéknál, akkor sarkon fordultok és hazamentek. Nulla kontakt, a gyerekeknek pedig meg kell magyarázni, hogy a tántit sajnos bántja az az ember és nem mehetnek a közelébe, mert veszélyes.
Az én gyerekem is tudja, hogy azért van csak egy mamája, mert az én anyám veszélyes. Pedig csak négy éves a kisfiam!
Szerencsére a kisfiam még kicsi (21 hónapos), a húgom meg amúgy is ritkán látta, nincs szoros kontakt köztük.
Ha megjelennek anyáméknál, megyünk haza. Ezt megmondtam anyámnak is. Mert azzal próbált manipulálni, hogy ő karácsonyra azt kéri, béküljek ki a húgommal. Megmondtam, hogy amíg ezzel az állattal él, szó sem lehet róla.
Na várj, az kimaradt, hogy anyukádék még elvárják, hogy jópofizzatok velük?! Miközben ők tűrik, hogy a faszi veri a lányukat?
Ezek után az egész családdal nem tartanék kapcsolatot, max havi egy telefonnal… Aztán csodálkozhatnak, amikor az unoka se nyitja rájuk az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!