Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél szülőként, ha...

Mit tennél szülőként, ha tudod, hogy a gyereked bántalmazó kapcsolatban él?

Figyelt kérdés

A lányod a sokadik rossz kapcsolatban van, de ez az első, hogy verik is. Mivel állandó anyagi gondjai is vannak, megengeded, hogy a tulajdonodban lévő, üresen álló lakásba költözzön. Az élettársa ugyan sosem volt szimpatikus, de elviselted, az ő döntése. Aztán alig pár hét után, hogy odaköltöztek albérletből, sírva hív a gyereked, hogy a pasas megverte, meg is sérült, hallgatod, hogy ordít a lányoddal a háttérből. Kimegy a rendőrség, mentő, a lányod távoltartási végzést kap. A lányod elmondja, 1x már albérletben is bántotta, de nem ennyire. Fogadkozik, hogy vége, sosem akarja a pasast többé látni. Most úgy néz ki, a pasas békülni próbál, sajnos tartasz tőle, hogy visszafogadja, mert hát "megváltozik".

Mit tennél? Hagynád, hogy ezentúl is ott lakjanak? Vagy azt mondanád, ok, akkor a lányod így döntött, de te egy olyan embernek nem biztosítasz fedelet a feje fölé, aki veri a gyereked, menjenek albérletbe.

okt. 28. 05:53
1 2 3 4
 21/31 Pomazi73 válasza:
47%
Én biztos agyonverném azt aki bàntja a gyerekeim. Ennyi. Lehet nem leszek szimpi de a kert nagy, àsó még akad
okt. 30. 14:44
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Volt itt egy válasz, csak sokkal több tapasztalata van mint nekem, mégpedig abban hogx igenis van olyan nő lány, aki valamiért(1000ok lehet), szereti vagy élete része ha verik. 100x hamarabb van olyan kapcsolatban ahol néha kikap mint olyanban ahol édes mázasan meg kap mindent. Neki az olyan nem férfi.
nov. 1. 06:32
 23/31 anonim ***** válasza:
Elég alacsony és kicsi nő vagyok de ha a lányomat bántják akkor tuti megverem az illetőt
nov. 1. 21:54
 24/31 anonim ***** válasza:

Pszichiáterhez cipelném, de marha gyorsan. Ha van távoltartási, akkor minden alkalommal feljelenteném a csàvót, ha a közelébe megy. Random odamennék ellenőrizni, hogy minden oké-e vele.

Vagy van az a szitu, hogy marha messzire elköltöztetni a lányt és ott menjen szépen terápiára, új munkahely, stb.

Bántalmazott nőkkel foglalkozó egyesületekhez is bejelenteném önkénteskedni.

nov. 16. 09:25
 25/31 A kérdező kommentje:

Akkor egy kis update: a pasi már visszaköltözött. Ő megváltozik, pszichológushoz jár majd... 🙄

Anyámék pedig az ég világon semmit nem tesznek. Nem adtak ultimátumot, eltűrik, hogy a húgom ilyen alakkal lakjon anyám lakásában.

Most még azt mondja anyám, nem mehet hozzájuk a pasas, de gyanítom, karácsonykor ott fognak jópofizni anyáméknál, mintha mi sem történt volna.

Én bejelentettem, a húgommal sem kívánok találkozni, amíg ilyen életet folytat. Megmondtam anyámnak nem a legkedvesebb stílusban, ők most asszisztálnak ahhoz, hogy a húgom bántalmazó kapcsolatban éljen, és ha egyszer kinyírja a faszija, ők bűnrészesek lesznek.

nov. 16. 09:41
 26/31 A kérdező kommentje:

Húgom rámírt, mit vegyen a gyerekemnek karácsonyra, visszaírtam, hogy inkább arra koncentráljon, hogy tegye rendbe az életét, takarítsa el azt a férget az életéből, ne legyen naiv és ne higgye, hogy az ilyen megváltozik.

A válasza az volt, hogy ő nem kért tanácsot, ez az ő dolga.

Remélem, ha legközelebb veri a faszija, sem anyámékat, sem a rendőröket nem hívja. Tűrjön, és viselje olyan büszkén a helyzetet, amilyen büszkén kikéri magának, hogy beleszóljanak az életébe.

Őszintén szólva egy szemernyit sem sajnálom. És amikor esetleg nyomorékra veri a pasija, az is az övé lesz.

nov. 16. 09:46
 27/31 anonim ***** válasza:

Nehogy a gyerekeid közelébe engedd!!!

Mondd meg neki, hogy nem kérsz belőle, neked fontosabbak a gyerekeid, mint a húgod karácsonyozgatása.

Ha ott lesznek anyudéknál, akkor sarkon fordultok és hazamentek. Nulla kontakt, a gyerekeknek pedig meg kell magyarázni, hogy a tántit sajnos bántja az az ember és nem mehetnek a közelébe, mert veszélyes.

Az én gyerekem is tudja, hogy azért van csak egy mamája, mert az én anyám veszélyes. Pedig csak négy éves a kisfiam!

nov. 16. 10:13
 28/31 A kérdező kommentje:
Egy gyerekem van, de egyetértek veled. Amúgy sem találkozott a pasassal soha, ahogy én sem, a férjem sem, tudatosan. Mivel nekem zsigerből unszimpatikus volt mindig is, az alapján, amit a verésig tudtam róla, hát így meg pláne. Húgom persze anno elmondott minden szarnak, hogy én biztos "ismeretlenül" ítélkezem a külseje miatt, stb, pedig igenis jó ember. Aha, látjuk.
nov. 16. 11:03
 29/31 A kérdező kommentje:

Szerencsére a kisfiam még kicsi (21 hónapos), a húgom meg amúgy is ritkán látta, nincs szoros kontakt köztük.

Ha megjelennek anyáméknál, megyünk haza. Ezt megmondtam anyámnak is. Mert azzal próbált manipulálni, hogy ő karácsonyra azt kéri, béküljek ki a húgommal. Megmondtam, hogy amíg ezzel az állattal él, szó sem lehet róla.

nov. 16. 11:05
 30/31 anonim ***** válasza:

Na várj, az kimaradt, hogy anyukádék még elvárják, hogy jópofizzatok velük?! Miközben ők tűrik, hogy a faszi veri a lányukat?

Ezek után az egész családdal nem tartanék kapcsolatot, max havi egy telefonnal… Aztán csodálkozhatnak, amikor az unoka se nyitja rájuk az ajtót.

nov. 16. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!