Mit lehet tenni egy ilyen szülővel?
Folyton minden mindegy neki, probléma esetén a homokba dugja a fejét, nem lehet vele megbeszélni semmit, ha már dühbe gurulok, akkor persze vérig sértődik.
Mint valami élőhalott olyan.
Nem szeret engem sajnos, ebben biztos vagyok. Ha meghalnék se érdekelném őt.
"az hogy meglátogasson már luxus, félóra kocsi út"
Ja, szóval felnőtt ember vagy, már külön is élsz... Akkor meg mi a baj? Csak annyira tartod vele a kapcsolatot, amennyire neked is jó és kész.
"Folyton minden mindegy neki"
Az az ő dolga, ne törődj vele! Ha neki úgy jó, élje úgy az életét! Te attól még élheted a saját életedet máshogyan, ha akarod.
"probléma esetén a homokba dugja a fejét, nem lehet vele megbeszélni semmit, ha már dühbe gurulok, akkor persze vérig sértődik"
De miért vele akarod megbeszélni a problémáidat, ha tudod, hogy ilyen? Beszéld meg mással! Ha meg az ő problémáira gondolsz: azokat ne vedd a nyakadba, hagyd meg neki, majd megoldja ő!
"Mint valami élőhalott olyan."
Nyilván nem pörög már úgy, mint te, hiszen több mint kétszer olyan idős... Hogyhogy élőhalott?
"Nem szeret engem sajnos, ebben biztos vagyok."
Annyira azért mégiscsak szeretett, hogy felnevelt, sőt, talán még abban is segített, hogy a saját talpadra állj. Másnak ennek a töredéke sem jut, úgyhogy még így is hálás lehetsz a sorsnak.
Nem hinném egyébként, hogy nem szeret, de ha tegyük fel mégsem, akkor is: attól még te szeretheted őt! Jobban fogod úgy érezni magad a bőrödben, hidd el. De hogy szereted, az nem kell, hogy azt jelentse, hogy folyton a nyakán lógj, és azt várd, hogy viszonozza is a szeretetedet, mégpedig pont úgy, ahogyan te szeretnéd, ha viszonozná. Ő olyan, amilyen. Úgy szeresd őt, ahogy van - és ne várj érte cserébe semmit. Az igazi szeretet nem érdekből van.
"Ha meghalnék se érdekelném őt."
Ez már végképp csak hiszti a részedről, lásd be... De még ha úgy is lenne: felnőtt férfi létedre ne hagyd, hogy másoktól függjön a boldogságod, vagy egyszerűen csak a jókedved!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!