Mit lehet tenni egy pszichopata szülővel?
Teljes elkeseredésemben írom ezt, kérlek, adjatok tanácsot!
Próbálom rövidre fogni.
Az apám, aki egy egoista pszichopata, megpróbál teljesen elidegeníteni az anyámtól. 36 éves nő vagyok, már nem kislány, de eddig ezt ilyen mértékben nem csinálta, ez új, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak most.
Ő nem a vér szerinti apám, de ő nevelt fel. Nagyon rossz gyerekkorom volt, nagyon szigorú volt, sokszor megvert, terrorban tartott. Szociális fóbiás, elnyomott ember lett belőlem. Az anyám mindig neki adott igazat mindenben, a gyerekkori veréseket anyám letagadja, elbagatellizálja.
Sokszor hallgatom, hogy milyen ritkán látogatom őket, pedig amikor hazamegyek, mindig kikészítenek, és sokszor sírva, kiborulva jövök haza. Most utoljára karácsonykor voltam otthon. Márciusban akartam menni, de a korona közbeszólt. Végre lebeszéltük, hogy holnap utazunk a férjemmel. Erre apám ma kitalálta, hogy ő "beteg", "rosszul van". Ez régi szokása, mindig ezt csinálja, ha ki akar bújni valami alól. El is érte a célját, anyu ma aggódva telefonált, hogy ne menjünk mégsem, mert apu rosszul van. Egyáltalán nem veszi észre, hogy apám mekkora manipulátor. Úgy látszik, teljesen el akarja marni mellőlem az anyámat. Anyu szüleivel egyébként ezt már megcsinálta, elérte, hogy szinte teljesen elidegenedjenek egymástól.
Sajnos most ott tartunk, hogy csak akkor vagyok jó anyunak, ha épp unatkozik, akkor felhív, de amint apu hazaér, már rakja is le, leráz.
Ti mit tennétek a helyében?
1. Harcoljak tovább, hogy ne vegyék el tőlem az anyámat? Úgy, hogy én mindig a háttérbe voltam szorítva az apámmal szemben, és mivel nem is élek velük, így nem sokat tudok tenni az agymosás, a manipuláció ellen?
2. Szakítsam meg velük a kapcsolatot, ill. redukáljam a minimumra?
3. Egyéb tanács?
Igazából az érdekelne, hogy hogyan lehetne egy nárcisztikus, egoista, pszichopata emberrel megértetni, hogy egy anyát nem kellene elválasztani a lányától? Van erre módszer vagy reménytelen? Sajnos én egyáltalán nem értek a manipuláláshoz! De ezt már nem bírom tovább így! Segítsetek kérlek!
Eszedbe ne jusson odavenni magadhoz!!!!!!! Eszedbe ne jusson!!!!!!
Felejtős. Tekintsd úgy, hogy nincs. Hiányzik? Ez? Sose volt az anyád! Nem is lesz! Harcoljál tovább, hogy ne vegyék el??? Már rég elvette saját magát tőled! Te a saját életedet teszed tönkre, ha ehhez ragaszkodsz!
Mi szoktunk menni hozzájuk, ők nem, mert apu "nem tud vezetni, mert rosszul lesz".
Ha náluk vagyunk, akkor se tudok anyuval túl sokat beszélni. Régebben eljártunk nézelődni, vásárolgatni, de már nem lehet, mert akkor apám egyből haldokolni, hisztizni kezd. De eddig legalább oda tudtunk utazni hozzájuk. Most már úgy tűnik, hogy azt sem. :(
Anyu ide sosem költözne, mi egy csöves lakásban élünk, ők meg egy hatalmas családi házban. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!