Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti lepaktálnátok az ördöggel...

Ti lepaktálnátok az ördöggel a helyemben?

Figyelt kérdés
Borzasztó gyerekkorom volt, a nagypapám tartott el minket és 9éves koromtól kezdve molesztált és megtörtént,,az” is..Ami miatt eleve mindig szomorú vagyok. Az apám egy diagnosztizált pszichopata és egyszerűen nem tudom hogyan tudnám kivitelezni úgymond az életemet. 17éves vagyok,az anyámat teljesen kiforgatta minden pénzéből és ő már nem tud támogatni. A nyáron apám tartott el de borzasztó volt. Teljesen kicsinált idegileg pedig elég stabil ember vagyok. A végére már sokszor kajára se volt pénzem pedig jól keres és teljesen kikészültem. Amíg tudtam, dolgoztam de nem tudok tanulás mellet annyit keresni hogy lakast bereljek és a drága gyógyszereket is fizessem kolit sajnos nem tudok intézni. Mostanra teljesen kifogytam a pénzemből és elfogadtam hogy támogat és fizeti az (orvosi) egyetemet. Az az egyetlen dolog amire vágyom, és úgy érzem az tart életben hogy van egy célom, de nem tudom eldönteni hogy az életkedv teljes elvesztése, vagy egy őrülttől való kiszolgáltatottság a rosszabb. Ugyanis nélkule nagyon rossz körülmények között maradnék. Ti mit választanátok?

2020. ápr. 23. 19:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%

Ami történt megtörtént.

Próbálj a jelenre koncentrálni.

17 vagy hamar elszalad pár év aztán kicsit jobb lesz majd.

Találsz párt az egyetem közben kicsi buli stb..

Ehhez nem kell az ördöggel lepaktálni hisz az apád, fizesse csak nyugodtan a tanulmányaimat mivel ő csinált téged és nem te választottad ezt az életet...

Emiatt szerintem ne legyen bűntudatod.

2020. ápr. 23. 20:05
 2/14 anonim ***** válasza:
19%
Anyukád miért nem tud hozzájárulni a költségeidhez?
2020. ápr. 23. 20:05
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

23 éves vagyok, és nagyon hasonló helyzetben voltam, mint te, amikor elkezdtem az egyetemet. Az én szüleim nárcisztikusok, tehát ők is olyan alkatok, akiktől nem szívesen függ az ember, és én is olyan szakra mentem, ami mellett (kezdetben legalábbis) nem tudtam annyit dolgozni, hogy eltartsam magam.

Én úgy fogtam fel, hogy ha már a szüleimtől nem kaptam semmit lelkileg (sőt, mínuszból indultam), akkor az a legkevesebb, hogy legalább anyagilag segítsenek, ha megtehetik (és tuodm, hogy megtehették), és nekem bizony nem lesz lelkiismeret-furdalásom érte, főleg úgy, hogy tudtam, hogy egyébként határozott céljaim vannak, és nem "anyuapu eltart" felnőtt lesz belőlem.

Nem mindig volt egy leányálom, de elköltöztem koliba, kevesebbet voltam velük, lassan elkezdtem építeni a karrieremet is, van stabil állásom, és úgy néz ki, hogy ha ez a koronavírus-dolog lecseng, független tudok lenni tőlük.

Úgyhogy kitartás, lehet, hogy most ez a helyzet szívás, de lesz még jobb is!

2020. ápr. 23. 20:09
 4/14 A kérdező kommentje:
Igaziból csak attól félek hogy nem úszom meg a szivatást. Az egyetemet nagyon akarja, de azt nem tudom felméri-e hogy ha kínoz akkor nem fogom tudni elvégezni. A bátyámat teljesen tönkretette amikor beleegyezett hogy eltartsa, mondjuk ő akkor 13 volt. Otthagyta egyedul kaja es futes nelkul es azt mondta hogy csak ra szamithat latod semmid nincs nelkulem, a barataid mind ellened vannak. Csak akkor kapott pénzt kajára ha elismetelte: a barátaim meg akarnak ölni” Éjszaka borzasztó videókat nézetett vele. És azóta is térden csúszik előtte meg zavaros lett. Kedves hármas ! Én is úgy gondolom hogy ezek után ez a minimum.
2020. ápr. 23. 20:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Konkrétan anyukámnak volt a,,gazdag” fél, de a váláskor anyukám apja es apa osszefogtak és anyukam a penzen vette meg hogy ne formaljanak jogot láthatásra, és van egy vállalkozása, de a bátyám behízelgett neki, és mostmár a bátyám felmarkol minden bevételt és anyámat megfélemlítette.
2020. ápr. 23. 20:36
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
En ezt nem ertem. Mi az, hogy bele kell egyeznie az apadnak, hogy eltartson egy 13 eves gyereket meg teged? Ennek alapveto dolognak kene lennie. Amit irsz, az elkepeszto, ez nem normalis dolog. Az apad elmebeteg, a nagyapad gyerekbantalmazo. Nincs valaki, akihez tudnal fordulni, vagy hivatalos szerv, aki segiteni tudna? Mert ez az allapot tarthatatlan! Ennek minel elobb veget kell vetni, mielott meg nagyobb karokat okozna.
2020. ápr. 23. 20:38
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Tanulj rendesen, és akkor kapsz ösztöndíjat. Ha kell vegyél fel diákhitelt. Menj pszichológushoz. Anyádnak és apádnak kötelessége eltartani. Rokontartás mikor főiskolás leszel.
2020. ápr. 23. 20:44
 8/14 anonim ***** válasza:
79%

Teher alatt nő a pálma. Hát figyelj, egy dolgot tudok mondani, hogy hihetetlen erős ember lesz belőled,már az vagy,hogy így állod a sarat és tűröd. Nem lesz mindig így,egy idő után magad ura leszel,ás akkor probálj meg a kitűzött célok fele ,előre haladni. A múltba meg soha-soha ne kapaszkodj majd :/. Kitartást, szorítunk:)

Esetleg haverok,barátok? Ők nem tudnak lelkileg támogatni?

2020. ápr. 23. 21:46
 9/14 anonim ***** válasza:
32%
Kamu. 17 évesen az ember nem jár egyetemre max ha zseni. Akkor meg nem lennél fizetősön. Ha bármi közöd lenne az orvosihoz, tudnád, hogy diákhitelt lehet felvenni a tandíjra. Meg másra is. El lehet végezni úgy, hogy egy forintot nem fizet bele senki.
2020. ápr. 24. 08:20
 10/14 A kérdező kommentje:
Arról van szó hogy eleve az érettségiig is támogatna.
2020. ápr. 24. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!