Édesanyám 80éves kezdödö demenciával küzd, komolyan nem tudom mit tegyek!?
Figyelt kérdés
Apám áprilisba halt meg, azóta 45kilóra fogyott, mert ő nem akar kövér lenni, parhónapja kicsaltak töle pézt, és ma ujra!
Sokkszor elfelejt dolgokat!
Számlákat nem fizeti.
Hogy tudom elvinni orvoshoz ha nem akarja!
Hogy tudom fizetni a dolgokat ha nem akarja! Mit tudok tenni?
Gyámságalá helyeztessem?
Vagy mi a megoldás?
okt. 13. 19:26
1/19 anonim válasza:
A gyámság nem könnyű ügy. Ahhoz orvosi javaslat kell.
Anélkül pedig nem tudsz tenni semmit.
2/19 anonim válasza:
Természetesen gondnokság alá kell helyezni, az nem érv, hogy nehéz. Fordulj a háziorvoshoz, és talán pénzért sikerül olyan pszichiátert találni, aki házhoz jön.
3/19 anonim válasza:
Gondnokság alá helyezési pert kell indítani. [link]
4/19 anonim válasza:
A háziorvossal beszélj szerintem is, ő majd mondja, hogy mit kell tenni.
5/19 anonim válasza:
Az a gond hogy egy ilyen gyámság alá helyezési ügy sem egy gyors eljárás. Addig bármit, akár az eddigieknél rosszabbat is tud produkálni anyukád
Magadhoz nem tudod költöztetni? Vagy idősek otthona?
6/19 anonim válasza:
1, el lehet indítani az eljárást orvosi szakvélemény nélkül is. Majd az eljárásban elrendelik
7/19 anonim válasza:
Eszedbe ne jusson magadhoz venni, az életed konkrétan addig fog tartani! El kell kezdeni otthont keresni, és édesgetni, hogy legyen hajlandó odaköltözni. Ha nem hajlandó, akkor csak a gondnokság alatt lehet erővel.
8/19 anonim válasza:
Gondozónő nem jár hozzá? Mert ő befizethetné a számláit. Max. 4 órára lehet igényelni a területileg illetékes gondozóhálózattól.
9/19 anonim válasza:
A gondozónő meg hasonló tudnivalók azok, amiket a háziorvostól megtudhatsz.
10/19 anonim válasza:
háziorvos holnap, indítsátok el a gondokságot, és kezdj el demenseknek való ápolóotthon keresni most. és nehogy magadhoz vedd, könyörgöm, te belerokkansz, ha nem nyír ki egy rossz pillanatában. nem véletlen hogy külön specializált ápolók vannak erre, mocsok egy betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!