Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám 80éves kezdödö...

Édesanyám 80éves kezdödö demenciával küzd, komolyan nem tudom mit tegyek!?

Figyelt kérdés

Apám áprilisba halt meg, azóta 45kilóra fogyott, mert ő nem akar kövér lenni, parhónapja kicsaltak töle pézt, és ma ujra!

Sokkszor elfelejt dolgokat!

Számlákat nem fizeti.

Hogy tudom elvinni orvoshoz ha nem akarja!

Hogy tudom fizetni a dolgokat ha nem akarja! Mit tudok tenni?

Gyámságalá helyeztessem?

Vagy mi a megoldás?

okt. 13. 19:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Az volt az utolsó csepp hogy megvádolt hogy elloptam a pénzét!

De ahogy olvasgatok ez is gyakori tünet...

okt. 14. 06:22
 12/19 anonim ***** válasza:
92%

1. Háziorvos

2. Családsegítő

3. Pszichiátriai kényszerkezelés, ami elindítható ha elkezd közveszélyes is lenni...

4. pszichiátriai szoc. otthoni elhelyezése, mert szakggondozást igénylő beteg első olvasásra.

Részvétem apád miatt.

okt. 14. 06:27
 13/19 Platypus ***** válasza:
39%
Egy dologra legalább van könnyű megoldás: A szolgáltatókhoz írsz egy meghatalmazást, mama aláírja, és onnantól tudod fizetni a számláit. Akár azt is megteheted, hogy az applikációban követed a befizetéseket, de közben rendben érkezik a sárga csekk a mamához, mint eddig.
okt. 14. 08:48
 14/19 anonim ***** válasza:
61%
Az idősotthonoknál - különösen ahol van külön erre képzett ápoló - várólista van. Sajnos oda se könnyű ám bekerülni, mert egyszerűen nincs hely.
okt. 14. 09:04
 15/19 anonim válasza:
77%

Szomszéd nèni kilencvenes èveiben járt amikor elkezdődött nála.Nagyon megèrintett,mert ikerház,közös udvar miatt sokat beszélgettünk.Eleinte naponta jött egy gondozónő,rendberakta, mindenfelé cèdulák voltak,nagy nyomtatott betűkkel.

Másfèl èvig tarthatott ez, amikor már a vègèn a nèni nem tudott enni,inni, nem tudta milyen nap ès napszak van.Átjött ilyenkor,hogy segítsünk neki valamiben.Olyan volt mint egy gyerek.Segítettem amiben tudtam,de állandó felügyeletet igényelt, sajnos.A gondozó ès a család javaslatára idősotthon lett belőle.

Egyszer hallottuk,hogy eltört a bordája.Majd egy èven belül meg is halt...Nem feltètlenüljó helyek az otthonok.A vègèn már nèmetül beszélt, nem ismerte fel a családtagjait sem.

Sokszor eszembe jut,ès nagyon kiábrándító, elszomorító,hogy így èrt vèget az èlete egy okos,èrtelmes kedves nőnek.

okt. 14. 09:05
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

90 év fölött sajnos már bárhol is van, szenvedhet balesetet és ebből eredően törést. Ettől az az otthon nem biztos, hogy rossz volt.

A vég senkinél sem szép. Nagyon kevés az, aki 90+ évig él és aztán teljes szellemi, testi egészségben lehunyja a szemét, és álmában békésen meghal. Az említett néninek hosszú, teljes élete volt, a végén leépült, de élete végéig gondoskodtak róla.

okt. 14. 10:33
 17/19 anonim ***** válasza:
23%

És ha csak depressziós a férje halála miatt?

Ki csalt ki pénzt tőle? Hogyan? És ha csak önként adott? Nem kötelező ám 70 felett minden fillért oroksegként hagyni?

A számlákat automatikusan is lehet utálni.

Nem fognak kérésre senkit gondnokság alá helyezni.

okt. 14. 11:30
 18/19 A kérdező kommentje:

Már ott tartunk hogy nem áll velem szóba, nem megy el orvoshoz, nem enged be a lakasba, amikor utoljára ott voltam a lakás merö fertö volt.

A wc össze fo..va van egy kutyája tölem kapta, már nem viszi sétálni kutya szar kutya hugy mindenhol.

Teljesen bezárkozott..

okt. 15. 10:52
 19/19 anonim ***** válasza:
A kutyát kötelező kimenekítened. Anyádra hívd ki a háziorvost, intézkedjen. Szó nincs kezdődő demenciáról, nem maradhat egyedül.
okt. 15. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!