Édesanyám 80éves kezdödö demenciával küzd, komolyan nem tudom mit tegyek!?
Apám áprilisba halt meg, azóta 45kilóra fogyott, mert ő nem akar kövér lenni, parhónapja kicsaltak töle pézt, és ma ujra!
Sokkszor elfelejt dolgokat!
Számlákat nem fizeti.
Hogy tudom elvinni orvoshoz ha nem akarja!
Hogy tudom fizetni a dolgokat ha nem akarja! Mit tudok tenni?
Gyámságalá helyeztessem?
Vagy mi a megoldás?
Köszönöm.
Az volt az utolsó csepp hogy megvádolt hogy elloptam a pénzét!
De ahogy olvasgatok ez is gyakori tünet...
1. Háziorvos
2. Családsegítő
3. Pszichiátriai kényszerkezelés, ami elindítható ha elkezd közveszélyes is lenni...
4. pszichiátriai szoc. otthoni elhelyezése, mert szakggondozást igénylő beteg első olvasásra.
Részvétem apád miatt.
Szomszéd nèni kilencvenes èveiben járt amikor elkezdődött nála.Nagyon megèrintett,mert ikerház,közös udvar miatt sokat beszélgettünk.Eleinte naponta jött egy gondozónő,rendberakta, mindenfelé cèdulák voltak,nagy nyomtatott betűkkel.
Másfèl èvig tarthatott ez, amikor már a vègèn a nèni nem tudott enni,inni, nem tudta milyen nap ès napszak van.Átjött ilyenkor,hogy segítsünk neki valamiben.Olyan volt mint egy gyerek.Segítettem amiben tudtam,de állandó felügyeletet igényelt, sajnos.A gondozó ès a család javaslatára idősotthon lett belőle.
Egyszer hallottuk,hogy eltört a bordája.Majd egy èven belül meg is halt...Nem feltètlenüljó helyek az otthonok.A vègèn már nèmetül beszélt, nem ismerte fel a családtagjait sem.
Sokszor eszembe jut,ès nagyon kiábrándító, elszomorító,hogy így èrt vèget az èlete egy okos,èrtelmes kedves nőnek.
90 év fölött sajnos már bárhol is van, szenvedhet balesetet és ebből eredően törést. Ettől az az otthon nem biztos, hogy rossz volt.
A vég senkinél sem szép. Nagyon kevés az, aki 90+ évig él és aztán teljes szellemi, testi egészségben lehunyja a szemét, és álmában békésen meghal. Az említett néninek hosszú, teljes élete volt, a végén leépült, de élete végéig gondoskodtak róla.
És ha csak depressziós a férje halála miatt?
Ki csalt ki pénzt tőle? Hogyan? És ha csak önként adott? Nem kötelező ám 70 felett minden fillért oroksegként hagyni?
A számlákat automatikusan is lehet utálni.
Nem fognak kérésre senkit gondnokság alá helyezni.
Már ott tartunk hogy nem áll velem szóba, nem megy el orvoshoz, nem enged be a lakasba, amikor utoljára ott voltam a lakás merö fertö volt.
A wc össze fo..va van egy kutyája tölem kapta, már nem viszi sétálni kutya szar kutya hugy mindenhol.
Teljesen bezárkozott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!