Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek különleg...

Van itt olyan, akinek különleges, nem hétköznapi a kapcsolata a gyermekével? Elsősorban pozitív értelemben

Figyelt kérdés
Gondolok itt valamilyen fura szokásra, rutinra, de tényleg bármi szóbajöhet, aki szeretne, írhat privátban is. Én is anyukaként írok, egy lányom van akit egyedül nevelek.

okt. 7. 18:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
76%
Én is ilyesmire gondoltam, csak nem a kiváncsisággal kapcsolatban. Bocsánat, ha tévedtem, de azt szokták "különlegesnek" nevezni, ami a megszokottól eltér.
okt. 10. 13:59
 22/29 A kérdező kommentje:

21

Ez így van, ugyanakkor nem feltétlen helyes az a megállapítás, hogy a megszokottól eltérő dolog minden esetben negatív lenne vagy káros, netán abnormális, beteges

okt. 10. 14:03
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
22. Ez így van. Örülnék, ha felvilágosítanál, hogy nálatok miben nyilvánul meg a kapcsolat különlegessége.
okt. 10. 14:08
 24/29 A kérdező kommentje:

22

Pl abban, hogy mivel egyedül nevelem és ketten élünk, nagyon sokat vagyok vele, kirándulunk, beszélgetünk, tanulok vele, de van hogy együtt is alszunk amikor kéri

okt. 10. 14:59
 25/29 anonim ***** válasza:
75%
És hajszálra be is jött a 6-os válaszom. A kirándulás, beszélgetés OK, a tanulás már kevésbé: arra csak akkor van szükség, ha problémája van, de egy átlagos képességű gyereknek bírnia kell önállóan a tananyagot. Az együttalvás már nagyon nincs rendben, az alvóhely abszolút személyes tér, ahova partnerkapcsolaton kívül másnak nincs bejárása. Te a saját magányodat a gyerekkel akarod elfedni. Nagyon rossz irány, az a gyerek fel fog nőni. Gyakorolj rá! Ha pedig nem hagyod, mert rátapadsz, mint egy kullancs, tönkreteszed az egész életét.
okt. 10. 17:33
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
24# Ebben én -normál esetben- nem látok semmi különlegeset, más is így csinálja, anélkül, hogy különlegesnek tartaná. De részben osztom a 25-ös véleményét.
okt. 10. 17:51
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
25-26# Pontosan, ez egyáltalán nem különleges. Kivétel az együtt alvás na az különlegesen beteges. A nárcik szokták így debilizálni a gyermekeiket, és ők a debilizálást különlegesnek nevezik vagy csodálatos kapcsolatnak.
okt. 22. 17:44
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Az exem mondta 43 évesen, hogy neki különleges kapcsolata van az édesanyjával. Szimbiózisban éltek a 72 éves mama meg a 43 éves "kisfia". Nem véletlenül az exem.

Ez a következménye, ha valaki gátolja a gyermek autonómiáját. Pán-Péter lesz belőle.

okt. 22. 23:14
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Én most “gyerekként” válaszolnék. Bár már felnőttem és elköltöztem, de mindig nagyon jó kapcsolatom volt/van a szüleimmel. Olyan tisztelettel és szeretettel voltunk és vagyunk egymás felé, ami azt gondolom, hogy ritka. Nem majom szeretettel szerettek és neveltek, tehát ha bármi olyat tettem vagy mondtam ami szerintük nem volt helyes, akkor leültek velem és normális hangnemben elmondták a véleményüket. De azt fontos kihangsúlyoznom, hogy mielőtt leültünk volna megbeszélni, mindig megkérdezték, hogy akkor abban a pillanatban alkalmas-e a beszélgetés vagy inkább később térjünk vissza rá. Ha nem akartam éppen akkor beszélni, akkor csak annyit mondtak, hogy szóljak ha már készen állok beszélni a dologról. Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni, pl. ha csak egy rossz jegyet kaptam. Miután átbeszéltük a dolgot, akkor ha kértem mindig segítettek megoldást találni. Mindig bíztak bennem maximálisan, elengedtek gyakorlatilag bárhova, ahova menni szerettem volna. Elmondtam hova megyek, kikkel megyek, meddig maradok. Amúgy annyira extra jó fejek, hogy mikor egy buli után full részegen hazaállítottam, segítettek bemenni a szobámba, de folyt a könnyük a röhögéstől, aztán miután felkeltem azt hittem, hogy valami krva nagy lebszást fogok kapni, de végül csak nevetve azt mondták, hogy egészségemre, viszont legközelebb úgy igyak, hogy ha hazaérek akkor a szobámig legalább találjak el. :D Azt szerintem kijelenthetem, hogy sokat számít(ott), hogy jó házasságban élnek a szüleim, mert így jó mintákat hozok tőlük, otthonról és mindig biztonságban éreztem magamat gyerekként is és most is. Az is sokat számít, hogy hagyták megélni a tini koromat, tehát a tini kori szabadságot, hagytak “leválni” magukról, hagytak felnőtté válni és ami szintén nagyon fontos: mindig hagyták, hogy legyen SAJÁT gondolatom, sosem akartak befolyásolni és/vagy irányítani.

Lehet, hogy ez másnak nem különleges kapcsolat, de én hálás vagyok a szüleimnek a gyerekkoromért és a nevelésükért, mert (minden egó nélkül) azt gondolom, hogy jó embert neveltek belőlem. :)

okt. 22. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!