Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek tényleg „bunkóság”...

Szerintetek tényleg „bunkóság” ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Külföldön tanulok, és nemsokára lesz egy számomra nagyon fontos eseményem, méghozzá egy szalagavató bálom. Ezt itt úgy kell elképzelni, hogy szmokingban, estélyiben kell jönni, elegáns rendezvény, és csak az érettségizők + a vendégeik kapnak asztalt.

Egy belépőjegy nagyjából 8000-9000 Ft, amit egyértelműen én és a családom (két külön részben, mert elváltak a szüleim) fog kifizetni.

Lényeg a lényeg, összeírtam azt, hogy kit szeretnék meghívni, és az unokatestvérem apum részéről is rajta van a listán, plusz neki a szülei (keresztszüleim). Apummal ma sikerült összevesznem, mert megsértődött azon, hogy az unokatesóm párját, akivel soha sem találkoztam életemben, nem írtam fel a listára. Tény, “illő lenne meghívni”, de szűk családi körben szerettem volna hogy jelen legyenek, és mint mondtam, közöm sincs hozzá, ezáltal nem terveztem meghívni és kifizetni rá is a belépőt.

Szerintetek én vagyok a bunkó emiatt?

szept. 26. 23:37
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
91%
Nekem is most lesz novemberben, csak nálunk korlátozottabbak a jegyek számai, nekem pedig ugyanúgy nagy családom van, muszáj voltam kihagyni embereket. Nem vagy bunkó egyáltalán, ha még nem ismered akkor főleg. Ha előtte viszont valamilyen okból találkoztok/vagy szeretnél vele találkozni tényleg illendő meghívni, amúgy pedig a te bálod, ez most rólad kell, hogy szóljon, apukádnak megértőbbnek kellene lennie. Sértődés pedig a partner részéről nem hiszem, hogy lenne, első találkozásnak tényleg nem a szalagavató a legideálisabb időpont
szept. 26. 23:44
 2/21 anonim ***** válasza:
86%
Az, hogy valakit meghívsz vagy nem hívsz meg egy rólad szóló eseményre, nem bunkóság kérdése, a te szíved joga valakit meghívni vagy nem meghívni. Annyiban igazat adok apukádnak, hogy ilyenkor illik meghívni a meghívottak párjait is.
szept. 27. 01:50
 3/21 A kérdező kommentje:

Egyértelműen ha ismerném, jó kapcsolatot ápolnék vele, akkor meghívnám. De az unokatestvéremmel sem ápolok szoros kapcsolatot, ritkán találkozunk, de én is ott voltam az ő szalagavatóján, ezért őt meghívtam, nem is kérdés.

De a párját addigra nem fogom megismerni, szóval nem hívom így el.

Apum pedig egyáltalán nem megértő, megkérdezte, hogy mégis miért hívom meg a saját páromat és a másik keresztapám párját (akit ismerek és szoros kapcsolatom van vele), de az unokatesómét meg nem. Szóval emiatt is kaptam egy “fejmosást” még tegnap, holott tényleg az én bálom és szerintem azt hívok meg, akit ott szeretnék látni.

Köszönöm nektek a válaszokat!

szept. 27. 06:17
 4/21 anonim ***** válasza:
80%
Először döntsd el, hogy szűk családot akarsz, vagy sem: a keresztszulo meg az unokatestver az nem szűk csalad. Hameg meghívod őket is, akkor evidensen az unokatestver párját is.
szept. 27. 06:31
 5/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell meghívni a keresztszülőket és az unokatesót se. Nálunk ugyanez volt, én csak a szüleimet és a bátyámat akartam meghívni, de anyám akciózott, alig pár héttel a szalagavató előtt hív a második unokatesóm, hogy a szülei betegek, nem tudnak menni. Én meg csak úgy benyögtem, hogy hisz meg se voltak hívva. Akkor derült ki, hogy anyám boldog boldogtalant meghívott, mint valami esküvőre(20embert!!!). Szóval én azt csináltam, hogy bekamuztam hogy 4fő tanulóként a maximum vendég, max jöhetnek gratulálni.
szept. 27. 06:47
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
A másik oldalról nézve,nekem rosszul esne, ha engem meghívnának,viszont a páromat nem. Őszintén szólva meggondolnám,hogy elmennék e így. Most ha az a plusz egy fő nem számít anyagilag,és nem is gyűlölöd,a meghívással az unokatesódak biztos örömet szerzel. Természetesen jogod van eldönteni,hogy ki menjen. Én csak beleképzeltem magam az unokatesód helyébe.
szept. 27. 08:03
 7/21 anonim ***** válasza:
68%
Az unokatestvéredhez hozzátartozik a párja. Felnőtt emberek, ha tartós párkapcsolatban vannak, együtt képeznek egy egységet, nem lehet őket elválasztani. Az unokatestvéredet nem lehet nem meghívni, ha te is ott voltál az övén. Nem értem, mért probléma, hogy ott ül még egy ember, akit eddig nem ismertél, de a rokonod hozzátartozója. Egyáltalán nem biztos, hogy ténylegesen el is jön. Apád nem megsértődött, hanem felhívta a figyelmedet az udvariasság szabályára.
szept. 27. 08:52
 8/21 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem is szoros a kapcsolatod az unokatesóval, akkor minek hívod meg?

Párokat együtt illik meghívni, mindegy, hogy te mennyire ismered a párját.

Ha nincs létszámkorlát, akkor miért ne mehetne a párja is?

szept. 27. 09:11
 9/21 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is illik a párokat meghívni. Szerencsétlen hogy érezné magát, ha egyedül kéne elmenjen, az anyjáékkal felnőttként? Megérteném, ha 16 éves lenne, nem hívjátok. De így gáz. Olvastam itt olyant, hogy ez fullra normális, volt olyan, hogy esküvőre a másiknak a férjét nem látták szívesen. Ez szerintem nem jó gondolkodás. Ha valaki valakivel együtt van, az azt jelenti, hogy ő szereti azt a személyt, és nem azért vannak együtt, hogy mások szétválasszák. Plusz egy fő nem oszt, nem szoroz.
szept. 27. 09:53
 10/21 anonim ***** válasza:
68%
Nem mennék el, hogyha a páromat - akivel már jóideje együtt vagyok - nem hívnák meg. Ennyire egyszerű a helyzet, pedig nem vagyunk egymásba gyógyulva.
szept. 27. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!