Szerintetek tényleg „bunkóság” ez?
Sziasztok!
Külföldön tanulok, és nemsokára lesz egy számomra nagyon fontos eseményem, méghozzá egy szalagavató bálom. Ezt itt úgy kell elképzelni, hogy szmokingban, estélyiben kell jönni, elegáns rendezvény, és csak az érettségizők + a vendégeik kapnak asztalt.
Egy belépőjegy nagyjából 8000-9000 Ft, amit egyértelműen én és a családom (két külön részben, mert elváltak a szüleim) fog kifizetni.
Lényeg a lényeg, összeírtam azt, hogy kit szeretnék meghívni, és az unokatestvérem apum részéről is rajta van a listán, plusz neki a szülei (keresztszüleim). Apummal ma sikerült összevesznem, mert megsértődött azon, hogy az unokatesóm párját, akivel soha sem találkoztam életemben, nem írtam fel a listára. Tény, “illő lenne meghívni”, de szűk családi körben szerettem volna hogy jelen legyenek, és mint mondtam, közöm sincs hozzá, ezáltal nem terveztem meghívni és kifizetni rá is a belépőt.
Szerintetek én vagyok a bunkó emiatt?
Egyértelműen ha ismerném, jó kapcsolatot ápolnék vele, akkor meghívnám. De az unokatestvéremmel sem ápolok szoros kapcsolatot, ritkán találkozunk, de én is ott voltam az ő szalagavatóján, ezért őt meghívtam, nem is kérdés.
De a párját addigra nem fogom megismerni, szóval nem hívom így el.
Apum pedig egyáltalán nem megértő, megkérdezte, hogy mégis miért hívom meg a saját páromat és a másik keresztapám párját (akit ismerek és szoros kapcsolatom van vele), de az unokatesómét meg nem. Szóval emiatt is kaptam egy “fejmosást” még tegnap, holott tényleg az én bálom és szerintem azt hívok meg, akit ott szeretnék látni.
Köszönöm nektek a válaszokat!
Ha nem is szoros a kapcsolatod az unokatesóval, akkor minek hívod meg?
Párokat együtt illik meghívni, mindegy, hogy te mennyire ismered a párját.
Ha nincs létszámkorlát, akkor miért ne mehetne a párja is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!