Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha apám ezt nem...

Mit csináljak ha apám ezt nem érti meg?

Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, már szinte majdnem külön élek a szüleimtől. Apám ennek ellenére folyamatosan erőszakkal kötelez hogy menjek el a rokonaimhoz. Nem kérdezi meg, hogy ráérek-e vagy valami. Ha nemet merek neki mondani akkor megy a kiabálás. Lelki terrorban tart. Mondván, hogy a rokonaim ki tudja meddig élnek azért kell kötelezőszerűen mennem. Tökre elveszi a kedvem ezektől a látogatásoktól. Már-már keserű szájízzel megyek a rokonaimhoz apám hülyesége miatt. Nem tiszteli az időmet, sem engem mint egyént.

szept. 16. 07:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Hogy lehet majdnem külön élni tőlük?
szept. 16. 08:06
 2/25 anonim ***** válasza:
69%

Elöször is, most külön élsz vagy sem? Olyan, hogy "majdnem" nincs!

Másodszor hogy lehet egy felnött embert rokonlátozgatásra "kötelezni"???

Ha nem akarsz, nem mégy és ennyi.

Nem apáddla van baj, hanem veled, neked kell megtanulni nemet mondani.

szept. 16. 08:09
 3/25 anonim ***** válasza:
95%

Azért, ellentétben a többiekkel én azt vallom hogy az sem normális hogy az embernek örökké védekezni kell, nem tartják tiszteletben a határait.

Abban viszont igazat adok és magam is felkérdezek: kivel és hogy laksz? Külön vagy a szülőkkel? Ebben nem tudok elképzelni köztes állapotot.

szept. 16. 08:12
 4/25 anonim ***** válasza:
57%

3-as: ha a kérdezö EGYSZER közölné az apjával, hogy nem megy, akkor esetleg még egyszer jönne ilyennel, ha MÁSODSZOR sem megy, akkor abbahagyná.

A gond az, hogy a kérdezö itt pattog, az apjának meg nem mer nemet mondani, neki kellene meghúzni a határt

szept. 16. 08:22
 5/25 A kérdező kommentje:
mondtam már nemet akkor is ugyan ezt csinálja
szept. 16. 08:26
 6/25 anonim ***** válasza:
79%
A "nemet mondtam" nem azt jelenti, hogy azt mondod neki, nem, de azért elmégy vele! Akkor lenne tényleg az, ha megmondod, hogy nem mégy és maradsz otthon
szept. 16. 08:32
 7/25 anonim ***** válasza:
88%

Lehet úgy van vele hogy amíg az ő házában élsz addig az van amit ő mond. Ha elköltözöl jobb lesz, hiába mond bármit is, mivel már nem függsz tőle, nyugodtan mondhatsz nemet és ő hiába vergődik és próbál lelkileg zsarolni akkor sem engedsz.

Majd elvész rokont látogatni amikor neked kedved van. Egyeztettel az adott rokonal és elmész. Nem kell közösen menni apukáddal.

Mihamarabb költözz és tanulj meg nemet mondani és ahoz tartani magad.

szept. 16. 08:32
 8/25 anonim ***** válasza:
92%
Először is: ne majdnem lakj külön, hanem teljesen. Ha felhív, hogy hétvégén mennetek kell Mariskához Piropócsra, akkor közlöd vele, hogy bocs apa, de nem érek rá, és nem mész. És ha utána is köti az ebet a karóhoz, akkor higgadtan mindig csak annyit mondasz, hogy nem érsz rá. Ne tudjon kibillenteni. A határok meghúzása néha nem egyszerű, de ha szilárdan tartod magad, akkor te nyered meg a csatát.
szept. 16. 08:34
 9/25 anonim ***** válasza:
71%
Kiabál. És? Akkor mi van? Kicsit kellemetlen hallgatni, de annyira azért nem! Nem halálos! Semmi bajod nem lesz tőle. Apád nem szeret. Bátorkodom kimondani: gyűlöl. Apád rossz ember. Mért akarsz megfelelni egy téged nem szerető gonosz, agresszív embernek? Ki vagy szolgáltatva? Hát ne legyél!
szept. 16. 09:05
 10/25 anonim ***** válasza:
69%

Én is ott kezdeném, hogy ne majdnem lakjál külön, hanem teljesen.

Tudod, ha az ember majdnem elérte a buszt, az azt jelenti, hogy nem érte el. Ez a véleményem a "majdnem külön" lakásról is.

A másik: természetesen nem vagy köteles mindenhova menni, ahová a szüleid mennek. Pláne, ha az utolsó pillanatban szólnak, amikor már te elterveztél valamit arra a délutánra.

Viszont nem értem ezt a nálad, és sok más gyakoris válaszolónál fellépő, rendkívül erős rokonutálatot. Ha konkrétan X. néninek nem bírod a stílusát, akkor hozzájuk ne menj. De minden rokonod ellenszenves, minden rokonodat utálod? Csak mert akkor szinte bizonyosan a te készülékedben van a hiba. Ezen azért el kéne gondolkodnod.

Ha azzal van a gond, hogy szüleid az utolsó pillanatban szólnak, akkor beszéld meg velük, hogy neked nincs kifogásod az ellen, hogy Y-ékhoz elmenj, de neked is megvan a magad élete, a magad programjai. Jó lenne, ha már akkor szólnának, amikor tervezgetni kezdik ezt, és akkor több esély van, hogy te is velük tudsz tartani.

szept. 16. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!