Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mirol szol a mai vilagban egy...

Mirol szol a mai vilagban egy Apa szerepe?? Remelem nem csak a munkarol,es az anyagiak megteremteserol??

Figyelt kérdés

A mi csaladunkban egy 3 eves kisfiu van.Az igaz en mint Apa,nagyon sokkat dolgozok. Sokkat dolgozok,hogy a csaladnak mindene meglegyen !

A gyermek sokkal tobb idot tolt az Anyukajaval. Keresem az aranyutat a munka es a minel tobbet a csaladal tolteni ut kozott,azok akik ertik,tudjak mirol beszelek pontosan !!

Boszanto szamomra hogy szinte megfosznak a donteshozatalban, mit hogyan csinaljunk,sot a velemenyem hulyeseg.

Hatarozott karakan Ferfi vagyok. regen aze maskent volt.

a lenyeg az egyutertes, ha megtudjuk beszelni a problemakat,es kozos erdekeket kepviselunk,mind 1 hogy ki mibe hisz.ez egy egy jól funkcionáló család működésében lényeges, hogy a határok, a viszonyok átláthatóak, tiszták legyenek, és a család minden tagja számára biztosított legyen saját szerepeinek megélése.

szept. 14. 09:46
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
48%
Írni se tudsz rendesen, minek szaporodik az ilyen?
szept. 14. 14:32
 22/42 anonim ***** válasza:
65%

Jaaaaj az a helyesírás te jó ég.

Jatsz a gyerekeddel, sokat foglalkozz vele, de kérlek az anyuka tanulja vele a nyelvtant és a helyesírást, ne pedig te.

(Remélem legalább anyuka tud írni helyesen a családban)

szept. 14. 23:37
 23/42 SZTANN ***** válasza:
65%

Az APA most is lényeges szereplő a gyerek és a család életében, nem csak pénzkereső robot. Ezt neked kell a saját családodban helyretenni úgy, hogy részt veszel a gyerekkel kapcsolatos MINDEN dologban - a feleségeddel kell megbeszélni! Ezt nemigen tudja semmiféle jog másként szabályozni, mint TE MAGAD. Ne legyen nagy arcod, hanem vedd ki a részed a házimunkából, ez nem követelés, hanem szolgálat. (Ha az asszony nem érti, tanítsd meg neki, okosan és jó szándékkal, nem felháborodással.)

- Ámbár normális fejlett kultúrájú országokban ez pl. úgy kezdődik, hogy az újszülött érkezésekor azonnal kap az apa APASÁGI szabadságot (4 hónap fizetett szabi), amit köteles a gyerekével tölteni - innen már sínen van az apa szerepe a továbbiakban is. Jobb országokban az is természetes, hogy az iskolában a gyerekkel kapcsolatos CSALÁDOS megbeszélésen (az ofő, a gyerek és a SZÜLŐK) mindkét szülő jelen van, közösen beszélik meg a gyerek iskolai dolgait - minden tanévben 1 vagy 2 alkalommal.

szept. 15. 09:08
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez egy jó kérdés. Sajnos nem sok helyes apa figura van a világban.

Vannak gyereknevelési, pszichológiai könyvek, olvasd el őket. És igen, tudom, hogy azaz általános nézet, hogy ezek inkább nőknek szólnak, de nem. (Csak főleg nők veszik, mert minket jobban érdekelnek) Ezek uniszexek. Utat mutatnak, hogy te hogyan mutass jópéldát. Mert szerintem ez a legfontosabb. Egy apának és anyának jópéldát kell mutatnia. Nem számít mennyi időt vagy a gyerekeddel, ha csak napi fél-1 óra, de taníthatod. Pl játék közben arra, hogyan tanuljon meg veszteni, hogyan reagálja le. Hogyan viselkedjen a többi emberrel. Javíthatod az önbizalmát. A paletta széles, csak nézz körül. Előny, ha neked is van önismereted, de ehhez jóóóó sokat kell olvasni és tanulni.

szept. 16. 09:16
 25/42 Senior Séf ***** válasza:
Nos, az biztos, hogy én, akit a csemetéim csak látásból ismertek, nem vagyok a kérdésben kompetens. 40 évvel ezelőtt nagyon mélyről indultunk, a másod- és harmadállások mellett hétvégente még sírköveshez, meg kőműves mellé jártam. Az igazság az, hogy a gépszíj is elkapott, élveztem is a hajtást, a "teremtést".
szept. 16. 18:44
 26/42 anonim ***** válasza:
0%

Szívásról szól, nem tudom miért csinál valaki gyereket férfiként? Én inkább húznék dupla óvszert , hogy be ne csússzon.

Annyi klassz dolog van az életben, ami sokkal jobb annál, mint gürizni 5 perc gyerekmosolyért.

szept. 16. 23:29
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

Milyen döntéshozataltól fosztanak meg?

Elvégre te vagy a férfi, neked kell az első számú döntéshozónak lenni. Nyilván a gyereket és a feleséget figyelembe véve.

A feleséged milyen tipus?

szept. 17. 14:40
 28/42 anonim ***** válasza:
80%

"Elvégre te vagy a férfi, neked kell az első számú döntéshozónak lenni."

Nem, normáliséknál anyu és apu egyenrangú.

szept. 17. 15:33
 29/42 anonim ***** válasza:
35%

Pont hogy nem...

Evezredekig nem igy volt es mukodott 😁

Most meg szanaszet a tarsadalom

De legalabb anyu megvalositja onmagat 🥳

szept. 17. 20:39
 30/42 anonim ***** válasza:
72%

Ja, évezredekig szava se volt a nőnek, de kva jó volt. Biztos minden probléma forrása az hogy ez már nem így van. Véletlenül se az hogy apukaknak is fejlődni kellene.

Most mi megy általában? Anyuka dolgozik és 8 óra munka mellett viszi a háztartást meg foglalkozik a gyerekkel. Apuka hazaer a munkából és mivel azt hiszi ő a teremtés koronája, leul az asztalhoz és várja a kaját, aztán ha tele a hasa bemegy a tv elé egy sörrel.

Na akkor vajon miért ragaszkodnak a gyerekek általában inkább anyuhoz? Na vajon miért....

Ezért mondom hogy azokon a kevés normális helyeken ahol apuka ugyanúgy kiveszi a részét mindenből harmónia van. Ahol anyuka nem gürizi ki a belét otthon is és munkahelyen is, hanem elobbiben van segítsége ott egy kiegyensúlyozott kapcsolat lesz. Ahol apuka kiveszi a részét a gyereknevelésből és nem derogál neki leülni vele és segíteni a leckeben, elvinni kulonorara vagy szülőire elmenni, ott ugyanolyan kapcsolat lehet apa gyerek között is mint anya gyerek között.

És ennek kellene a normálisnak lennie. Nem annak hogy apuka a megmondo ember mert fsz van a lába között és akkor felsőbbrendű lény.

szept. 18. 07:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!