Mit tanácsoltok ?
Felvázolom a helyzetet. Szüleim egy kis faluban élnek, tőlünk 60km-re. Édesapám még dolgozik biztonsági őrként, 61 éves. Édesanyám már évek óta nyugdíjas, 75 éves. Igen, korkülönbség van köztük. A minap édesanyám panaszkodott, hogy már nem bírja, hogy "minden rá marad" (mindig is így volt, de volt ereje édesapám helyett is megcsinálni, vagy intézni). Tudjátok a szokásos felállás, férfi hazamegy a melóból és nem csinál semmit. Régebben még barkácsolt, rendezte a kertet most már semmi. Most már konkrétan a ház körül semminek nem áll neki. Múltkor mondta édesanyám, hogy hónapok óta nem tud mosogatni, mert nem jó a lefolyó, mert folyton eldugult. Kicsi a cső, folyton tisztogattuk. Most lemértük, hogy vegyenek másikat és akkor kicseréljük. Megvenni a csövet, édesanyám ment be, és utána édesapám meg veszekedett vele, hogy nem jó. Konkrétan ránk (férjemre) várnak. Felajánlottuk, hogy akkor segítünk felásni, feltörni a betont és kicserélni. De már a füvet is mi vágjuk, meszelni is mi meszeltünk ki. És valószínűleg kell majd villamos hálozatot is cserélni, mert a múltkor mintha rázott volna a zuhanyrózsa (garázsban ment a flex). Nekünk is itt van két gyerek és még onnan is hallgatni a sok mindent, illetve majdnem hogy két "háztartást" tartunk fent, vásárlásban segítés stb.
Nem tudom mit tegyek, úgy érzem összeroppanok.
Sok ilyen ember van, akinek fáj a munka, én csak addig segítenék, amíg nem érezném megterhelőnek.
Egyik nagyapám 82 éves, az utolsó, 4. kemó utáni nap már fűkaszálta a gazt a telek sarkában. Párszor sikerült lenyírnom idén náluk a füvet, de mindig mondta, hogy neki ez nem tetszik, mert szégyen, hogy a lány unokája csinálja, majd amint jobban lett, már megelőzött vele, mire mentem, már le volt vágva a fű. Mindezt úgy, hogy egy emelet neki 10 perc volt, annyira nem kapott levegőt.
A másik nagyapám már nem él, de ő mindig csak ücsörgött vagy ment a tóra horgászni, sose láttam házimunkát végezni...
Van két testvérem. Nem tartják a kapcsolatot.
Idősek otthona... Fel se vennék őket, mert sem a koruk sem az egészségügyi állapotuk nem kritikus. Amúgy is kemény várólista van ott. Ismerős 80 éves demens beteg nagymamája egy éve van várólistàn... Neki komoly felügyeletre lenne szüksége.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
12. És ha igen? Egyik sem lesz fiatalabb, és a kérdező sem gazdagabb.
Ráadásul vannak olyan apartman idősotthonok, hogy én most, 27 évesen beköltöznék oda.
"Felajánlottuk, hogy akkor segítünk felásni, feltörni a betont és kicserélni."
Na mondjuk ez baj
Ilyenkor nem ilyet kell felajánlani, hanem ha nagyon segíteni akarsz akkor max annyit hogy keresel rá szakembert aki megcsinálja
Te le beszéled vele, szüleidnek csak annyi dolga lesz hogy beengedik, hagyják dolgozni és kifizetik
Lehet ha ezt meghallaná apukád, akkor inkább ő állana neki a dolgoknak mert tudja hogy ha ő nem csinálja meg akkor nem az lesz hogy ugrik a gyerek és csinálja hanem szakembernek kell fizetni érte
"Idősek otthona... Fel se vennék őket, mert sem a koruk sem az egészségügyi állapotuk nem kritikus"
Az idősek otthonába a nyugdíjkorhatárt betoltott személyeket veszik fel. A 75 éves már rég betoltotte, a férje meg mehet vele.
Nem adnám be őket, mert nem szorulnak rá. A másik, hogy ki fizetne meg ennyit? Édesanyám nyugdíja fele összegre lenne elég....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!