Mit tanácsoltok ?

Figyelt kérdés

Felvázolom a helyzetet. Szüleim egy kis faluban élnek, tőlünk 60km-re. Édesapám még dolgozik biztonsági őrként, 61 éves. Édesanyám már évek óta nyugdíjas, 75 éves. Igen, korkülönbség van köztük. A minap édesanyám panaszkodott, hogy már nem bírja, hogy "minden rá marad" (mindig is így volt, de volt ereje édesapám helyett is megcsinálni, vagy intézni). Tudjátok a szokásos felállás, férfi hazamegy a melóból és nem csinál semmit. Régebben még barkácsolt, rendezte a kertet most már semmi. Most már konkrétan a ház körül semminek nem áll neki. Múltkor mondta édesanyám, hogy hónapok óta nem tud mosogatni, mert nem jó a lefolyó, mert folyton eldugult. Kicsi a cső, folyton tisztogattuk. Most lemértük, hogy vegyenek másikat és akkor kicseréljük. Megvenni a csövet, édesanyám ment be, és utána édesapám meg veszekedett vele, hogy nem jó. Konkrétan ránk (férjemre) várnak. Felajánlottuk, hogy akkor segítünk felásni, feltörni a betont és kicserélni. De már a füvet is mi vágjuk, meszelni is mi meszeltünk ki. És valószínűleg kell majd villamos hálozatot is cserélni, mert a múltkor mintha rázott volna a zuhanyrózsa (garázsban ment a flex). Nekünk is itt van két gyerek és még onnan is hallgatni a sok mindent, illetve majdnem hogy két "háztartást" tartunk fent, vásárlásban segítés stb.

Nem tudom mit tegyek, úgy érzem összeroppanok.

szept. 6. 14:14
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%

Őrködtem, tudom, hogy rohadt kimerítő, a sokak szerint "Csak döglenek a pízé!" dolog.

ÉN, a te helyedben ezt tenném: Házukat eladnám, és egy városi lakásba költöztetném őket.

szept. 6. 14:21
 2/25 anonim ***** válasza:
10%
Segíts nekik, ami drága, fárasztó és idegesítő lesz, de ennyivel tartozol magadnak. Egyszer meghalnak, 1 vagy 20 év múlva és akkor is tükörbe kell tudjál nézni.
szept. 6. 14:25
 3/25 anonim ***** válasza:
73%
2. Ez oké, de leírhatnád, hogy mivel, és miből! Mert egy komplett víz és villany csere az SOK milliós tétel ám. 1.-nél a pont!
szept. 6. 14:27
 4/25 anonim ***** válasza:
90%

Az a gáz hogy előbb utóbb úgyis a te nyakadba fog szakadni teljesen, amikor már egyik vagy mind a két szülőd nem lesz.

Itt ha le veszed róluk a kezed első sorban anyuddal tolsz ki, de azt sem teheted hogy te roppansz bele.

Itt apukádnak kéne változtatni. Beszéltél már vele komolyabban?

"illetve majdnem hogy két "háztartást" tartunk fent, vásárlásban segítés stb."

Ezt úgy kell érteni hogy te bevásárolsz nekik és ők oda adják a vásárolt termék árát, vagy ti kifizetitek és pont?

Nagyon kedves és tiszteletre méltó hogy eddig segítettegek nekik sok mindenbe de két gyerek mellett ők már nem elsőszamú prioritás.

Van tesód? Vagy valaki aki be tudna segíteni?

szept. 6. 14:31
 5/25 anonim ***** válasza:
77%

Ha H-V 0-24 órában szabad lennék, akkor se állnék neki az elektromos vezeték cseréjének. Ha meg ráz valahol, akkor meg csöppet se biztos, hogy az ettől fog megoldódni.

Nem kell az ezermestert játszani nektek sem: anyukádék hívjanak villanyszerelőt és kész.

A beton feltörése, és az újrabetonozás meg a kőműves feladata.

A dugulás elhárításánál viszont, ha meg tudom csinálni én, akkor a legegyszerűbb, ha az alkatrészt is én veszem meg hozzá. Mert én tudom, milyet kell, ha bárki másnak elmondom, vagy félreérti, vagy nem.

A fűnyírást egyszer-kétszer megcsinálnám helyettük, de ha mindig rám maradna, akkor valóban a megoldás: családi ház helyett társasházi lakásba kell költözniük.

szept. 6. 14:38
 6/25 anonim ***** válasza:
62%

"ÉN, a te helyedben ezt tenném: Házukat eladnám, és egy városi lakásba költöztetném őket."

Izgi. A kérdező az ingatlan tulaja?

szept. 6. 14:39
 7/25 anonim ***** válasza:
19%
6. Ő lesz. És gondolom nem idióták a szülők.
szept. 6. 14:45
 8/25 anonim ***** válasza:
63%

7

Ő lesz? Majd ha meghalnak és a kérdező örökli az ingatlant. Nem kell idiotanak lenni ahhoz, hogy valaki ragaszkodjon a saját házához. A 75 éves kor pl épp elég hozzá

szept. 6. 14:48
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Hívjanak szakembert az adott munkához. Neked is megvan a saját életed, de nehogy már egy betonfeltörést tőletek várjanak. Gondolom párod is dolgozik és te is, ha otthon vagytok akkor vagy a saját otthoni dolgaitokat végzitek vagy a gyerekekkel vagytok. 60 km pedig nem a szomszédban van.
szept. 6. 14:50
 10/25 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagytok normálisak!

Én ezt nem csinálnám.

szept. 6. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!