Mit kéne tennem? Mit tanácsoltok? Nem tudom meddig fogom ezt bírni
Elsősorban szeretnék őszintén gratulálni hogy ezt ki írtad magadból, és hogy eddig is kibírtad az anyád mellett.
Hihetetlenül sokkoló hogy egy anya hogy tud így viselkedni a saját gyerekével.
Számodra szerintem az lenne a legjobb ha valamilyen úton módon kiszabadulnál a mérgező környezetedből.
Esetleg egy kollégiummal, vagy egy szállóval.
Az esti sulit mindenképp kezd el, tedd le az érettségit, és azzal már eltudsz indulni.
Külföldet tudnám még ajánlani, ott általában adnak szállást.
Akár egy szoba lánynak, mosogatónak.
Jól is keresel, mellette pedig tudnál tanulni akár levelezőn.
Rendesen meg tudod kint szedni magadat.
De elsősorban kerülj ki anyádtól, és kezd neki dolgozni akar egy gyárban.
Csoda, hogy eddig kibírtad.
Elsőként azt tanácsolnám, hogy lépj le minél hamarabb. Bolti eladónak pl simán mehetsz érettségi nélkül is, ha már megvan a fix meló akkor bérelnék a helyedben szobát, de kb az ország másik végében. Ez nyilván hely függő is, de felénk már vannak 60-70 ezer körül rosszabb állapotú szobák rezsivel együtt (Szeged). Mellette estin próbálnék leérettségizni a helyedben. Ha tudsz valamilyen idegen nyelven akkor pedig külföld.
Van pszichológus TB alapon, valószínűleg szükséged lesz rá.
Én is a fővárost javasolnám, vannak azért olcsó albérletek is:
Továbbá biztos találsz akár árufeltöltői melót is valamelyik nagy áruházban. Ahhoz nem kell érettségi.
Minigarzon, 50 ezer/hó, amiben közösköltség és víz is benne van, 1 havi kaució kell, 100-ból már költözhetsz is:
Elindulásnak jó.
"12 órában kapnék minimálbért úgy hogy a belemet is kidolgozom"
Hát az persze illegális, nehogy ilyen helyre elszegődj, mert cseberből vederbe.
Hány éves vagy?
"felvettek egy erős gimnáziumba"
Figyelj csak, egy gyengébb gimi nem lenne megfelelőbb? Nem a képességeid, hanem a körülmények miatt, mert így nincs elég kapacitásod az iskolára.
25 éves korodig, ha nappalis vagy, jár neked még az állami gondozás is.
Kérdezd meg!
Menj be a Családsegítőbe, és még a Gyámhivatal is kompetens, ott is érdeklődj, és mondd el, hogy otthon vernek és nem tudnak eltartani, közművek sincsenek a házban, és te meg tanulni szeretnél.
Kiváncsi vagyok, mit mondanak.
Azt hiszem, itt egy lelki nagytakarításra lenne szükség. Biztos vagyok benne, hogy a valódi sérelmeid csak kis részét osztottad meg - tán mert nem akartál mindent leírni, tán mert elfojtod magadban, esetleg mindkettő. Mindenképp vedd ezeket komolyan, mert ha érzelmileg stabilabb leszel, könnyebben fogsz tudni érvényesülni.
Ha úgy érzed, megosztanál valamit, nyugodtan írd meg itt vagy akár privátban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!