Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám jobb belátásra...

Hogyan tudnám jobb belátásra bírni őket? 23/N

Figyelt kérdés
Még nyár elején jöttem össze a barátommal (aki 29/f) és csak múlthéten hoztam haza bemutatni szüleimnek. Előtte azért nem, mert azt hajtogatták, hogy biztos nem lesz tartós. Eltelt 3 hónap, most meg azt hozták fel, hogy miért pont egy rendőrrel kellett összejönnöm. De amikor kérdeztem, hogy ez miért akkora baj, semmi konkrét választ nem tudtak rá adni. Egész végig ellenségesen viselkedtek vele, konkrétan minden ok nélkül, barátom pedig próbálta oldani a hangulatot, mire apám odaszólt, hogy "mindig is tudtam, hogy a rendőröknek nincs humoruk". Majd miután elment, vagy 1 órán keresztül azt hallgattam, hogy minek hoztam ide, legközelebb ne legyen ilyen. Hogy elkerüljük a veszekedést, nem fogom hazahozni, de ha esetleg sokáig együtt leszünk és még komolyabbra fordul a kapcsolatunk, nem szeretném, ha továbbra is így állnának hozzá..
2023. szept. 11. 15:05
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Nem kell elvinned őt a szüleidhez.

Ha úgy alakul, téged fog elvenni, nem a szüleidet. Ha nekik ez nem tetszik, akkor ezek szerint kevesebbet fogjátok tartani a kapcsolatot. A te életed, és ha ez ennyire nem jön be nekik, az az ő bajuk.

2023. szept. 11. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Majd idővel lazítani kell a kapcsolatot, aztán majd idővel kiderül, mi a fontosabb nekik.
2023. szept. 11. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, sajnálom, hogy így égett a pofád anyádék miatt, nekem is volt már hasonlóban részem. Amit csinálni tudsz, hogy ha ne adj isten nem is lesz tartós evvel az ürgével, az utódját haza ne vidd ezek után! Ha megkérdeznék, miért dugdosod a partneredet előlük, megmondhatod:"Anya, apa. Azért nem hozom haza a Janit, mert emlékezzetek vissza milyen sültparasztok voltatok a Pistával előtte. Ezek után örüljetek, hogy önellátóként egyáltalán eszembe jutott felétek nézni, mert megtehettem volna, hogy felétek sem szagolok, ahogy máig megtehetném most is..." Ennek hatására nagyobb eséllyel fogják a hajadat leordítani még akkor is, ha a leírtnál asszertívebben mondod el, mintsem magukba nézni, de fene tudja, melyik történik meg a 2 közül. De legalább innen is fogod, mennyire számítasz nekik.
2023. szept. 11. 15:40
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Első barátod, akit bemutattál?

Szerintem azt emésztik meg nehezen, hogy egyáltalán van barátod. 23 évesen azt hiszik, még barbizol a gyerekszobában.

Lesznek itt még konfliktusok a párodtól függetlenül is!

És mit tegyél?

Ha egy mód van rá, kezdj el dolgozni és költözz el a szüleidtől. Egyrészt radikálisan csökkenni fog a konfliktus-lehetőség, másrészt tudatosulni fog bennük, hogy te felnőttél. Persze ez sem egyik napról a másikra, hónapok, esetleg évek kellenek hozzá.

Ha hosszabb távon sem változik a viselkedésük a pároddal kapcsolatban, akkor építsd le velük a kapcsolatot. Évente 2-3 telefon, évi egy találkozás és kész.

2023. szept. 11. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:
92%

Anyukám nekem is hasonlóan reagált a barátomra. Eleinte többször is mondta, hogy úgysem leszünk sokáig együtt, különösebb okot nem mondott rá, miért, meg én nem is láttam rajta, hogy utálná, vagy valami. Ez aztán egy jó időre ennyiben maradt, aztán egy idő után már azt mondta, nem bírja őt, és szeretné, ha nem lennék vele együtt. Ha szóba került valamilyen srác ismerősöm, mindig célozgatott rá, hogy járhatnék vele is, mert azt is megjegyezte, hogy az exemmel mennyire nagy volt köztünk az összhang (hát erre csak annyit mondanék, nem véletlenül az exem...)

Lényeg a lényeg, egy idő után ez abbamaradt, szerintem anyukám kezdte belátni, hogy úgysem fogok rá hallgatni. Remélem, a te szüleid is így lesznek majd, ha sokáig együtt maradtok a sráccal. Egyelőre tényleg ne vidd haza

2023. szept. 11. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
Két lányom van soha nem szóltam bele,hogy kivel barátkoznak. Ugy gondolom semmi jó nem származik belőle ha a párválasztásukba beleszól a szülő! Megbizom a lányaimban tudom nem olyan felelőtlenek,hogy mindenféle zürös alakokkal barátkozzanak. Nem is csalódtam bennük mindketten jól megvannak párjukkal. Ha pedig rosszul választanak akkor sem kell a fejükhöz vágni,na már megint kit hoztál ide! Nekem is volt barátnőm akivel még egyszer össze nem jönnék! Szerintem teljesen mindeggy kit hozol be senki nem fog nekik tetszeni! Ők ilyenek!
2023. szept. 11. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd csak rosszabb lesz.
2023. szept. 11. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kell tenned, ha nekik nem szimpi, akkor a fejed tetejére is állhatsz.

Lazíthatod és kell is! a kapcsolatot anyádékkal, mert megmérgezik a párkapcsolatodat, ha engeded beleszólni őket - márpedig az ilyen emberek kéretlen tanácsokkal bombáznak.

2023. szept. 12. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!