Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám elfogadni a...

Hogyan tudnám elfogadni a helyzetet?

Figyelt kérdés
A lányom 27 éves, okos, az átlagosnál előnyösebb megjelenésűvfiatal nő. Kb. fél éve kapcsolatban van egy nála 10 évvel idősebb, pocakos, eléggé előnytelen külsejű férfival. Sajnos nehezen tudom ezt elfogadni, pedig szeretném. Ha volt valaki hasonló helyzetben, írja meg, hogyan alakult a dolog.
szept. 4. 17:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%

Ha a lányod csúnyácska lenne akkor örülnél ha egy jó pasi udvarol neki.

Ha csak a külseje a probléma akkor hagyd őket és örülj, hogy a lányodnak nem csak a külsőségek számítanak

szept. 4. 18:00
 12/27 anonim ***** válasza:
23%
Önreflexió segíthet.
szept. 4. 18:19
 13/27 anonim ***** válasza:
84%
Meg kéne próbálnod megismerni a párját. Lehet tök jó humora van, intelligens, fel tud nézni rá, megbecsüli a gyereked, támogatja, van közös témájuk. Ezek mind külön külön is érnek annyit, mint egy előnyös külső.
szept. 4. 19:26
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

Nézzük a másik oldalról - nálunk én vagyok a "csúnyácska", akit a párja "alul választott".

Megnyugtatlak - mi ugyan boldogok vagyunk, de nem, a párom családja soha nem fog elfogadni. Ha nekik így jó, legyen. Mi megoldottuk azzal, hogy nem találkozunk velük.

Neked ez jó lenne?!

szept. 4. 19:28
 15/27 anonim ***** válasza:
95%
Senki nem választ alul. Lehet, hogy a lányod szebb, de biztos van más, amiben a pasi az erősebb. Lehet, hogy okosabb, kedvesebb, több a pénze, stb.
szept. 4. 19:53
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat. Szombaton meglátogatnak, igyekezni fogok a pozitívumokat keresni.
szept. 4. 20:00
 17/27 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem az lehet a gond, hogy te a fejedben elképzeltél egy ideális partnert a gyerekednek. Más fejformával, soványabbat, stb. Ez komoly hiba. A saját fejeddel akartál választani, szinte helyette.

Valószínűleg nem tudtad kezelni magadban a lányod felnőtté válását. Utóbbiba az is beletartozik, hogy nem anyuci-apuci ízlése szerint választunk társat, foglalkozást, lakhelyet, ruhát, stb. Az énhatárokkal komoly gondjaid lehetnek.

Ha nem kedveled, ne találkozz sokszor vele. Nem vagy köteles kedvelni. De nincs jogod a lányodnak keresztbe tenni se.

Nyeld le a békát. Amúgy a mai világban nagy eséllyel nem örök életű lesz a kapcsolat.

Nem lehet, hogy te másoknak akarsz megfelelni és az izgat, mit szólnak a rokonok, ismerősök?

szept. 4. 22:19
 18/27 anonim ***** válasza:
51%

Van a fejünkben egy idea arról, hogy szépség. Szerintem ez sokkal szubjektívebb kategória, mint amennyire elhitetik velünk. És azt kell mondjam, hogy a szépségideálnak jelenleg elfogadott férfiak és nők könnyebben boldogulnak sokszor az életben - nem azért, mert ertekesebbek, vagy “felul” állnának másokhoz képest: hanem egyszerűen a kulsejuk miatt. Pedig tényleg nem hazugság, hogy a külső nem minden.

Egy kedvenc mondatom még ez, hátha segít: Minden szép, amire szeretettel tekintünk.

(Szerintem amúgy nincs általános szépség: mindenkinek jogában all valakit szépnek látnia akkor is, ha ő az egyetlen a földön, aki szépnek látja az illetőt. 🙂)

szept. 5. 00:08
 19/27 anonim ***** válasza:
23%

"Lehet, hogy a lányod szebb, de biztos van más, amiben a pasi az erősebb. Lehet, hogy okosabb, kedvesebb, több a pénze, stb."

Különösen az utóbbira gyanakodnék...

"Hogyan tudnám elfogadni a helyzetet?"

Ma már nem ritkaság a sugar daddy - sugar baby kapcsolat. Sokan csinálják.

"A lányom 27 éves, okos, az átlagosnál előnyösebb megjelenésűvfiatal nő. Kb. fél éve kapcsolatban van egy nála 10 évvel idősebb, pocakos, eléggé előnytelen külsejű férfival." Hát, nem a két szép szeméért. Ha megkérdezed a lányodtól, hogy mennyivel "támogatja" havonta a férfi, talán könnyebben fog menni az elfogadás is.

szept. 5. 09:27
 20/27 anonim ***** válasza:
45%

Ha a lányodnak van egy kis esze, akkor megszakítja veled a kapcsolatot, aztán majd kapkodhatsz a fejedhez, hogy miért voltál ilyen hülye.

Nálunk pontosan ez történt, most már közelednének, meg jaj nem úgy gondolták... bocs, nem érdekel. Nem fogadtátok el a barátomat, semmi baj, akkor engem sem kell látni.

szept. 5. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!