Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehet ezt a helyzetet...

Hogy lehet ezt a helyzetet elfogadni? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Anyósommal vannak gondjaim. Férjemmel 3 gyermeket nevelünk. 2 közös, 1 kisfiú pedig a férjem előző kapcsolatából született. Anyósom úgy tesz, mintha nem én lennék a fia felesége, hanem a másik nő. (a kisfiú anyukája) Mindenben támogatja, lányomnak szólítja. A 2 kisebb gyerekkel is érezteti, hogy őket nem szereti annyira. Velem egyfolytában morog, semmi nem jó neki, amit teszek. Ilyen helyzetben mit lehet tenni? Engem ez nagyon bánt. Több, mint 10 éve házasok vagyunk.
2017. aug. 9. 20:30
1 2
 1/16 anonim válasza:
33%
Mindennek két oldala van, én úgy erről nem tudok véleményt alkotni, hogy nem tudom anyósod véleményét.
2017. aug. 9. 20:32
 2/16 anonim ***** válasza:
8%
Tipikus szomszéd kertje mindig zöldebb.
2017. aug. 9. 21:29
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

Az anyóst ebben az esetben le kell szarni.

Az a kérdés,a férjed hogy gondolkodik, kihez hogy viszonyul. Ha támogat mindenben, nincs nagy baj, csak ignorálni kell az anyóst. Ha az ő pártján áll, na, az már baj.

2017. aug. 9. 22:08
 4/16 anonim ***** válasza:
85%
Férjed hogy viszonyul hozzá? Ez a legfőbb kérdés.
2017. aug. 10. 05:34
 5/16 A kérdező kommentje:
A férjem nem érti, hogy ez engem miért zavar. Ha a kisfiú meglátogatja az anyukáját, ajándékot küld neki a gyerek nevében. (Nem sokszor fordul elő, minden évben egyszer utazik az anyukájához) Anyós ennek ellenére inkább vele beszéli meg a gyerek dolgait. Azt, hogy hogy tanul, van-e valami gond vele. Én járok szülőire, én tartom a kapcsolatot a tanárokkal. Esténként én tanulok vele.
2017. aug. 10. 07:21
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván igaza van az egyik előttem szólónak, hogy nem ismerjük anyósod álláspontját, azt viszont nagyon érdekesnek tartom, hogy te neveled egy másik nő gyermekét mondhatni sajátodként, mégis a gyermek anyja a szent? Sajnos túl sok mindent nem tudsz tenni, a férjem családjában hasonló a helyzet, csak ott a férjem és az öccse között sikerült anyósnak olyan helyzetet teremtenie, pontosan az ilyen "téged nem szeretlek annyira" éreztetésével, hogy gyakorlatilag már szóba sem állnak egymással, ha mégis muszáj, akkor három perc alatt összekapnak. Húsz éve vagyok a férjemmel, egyre durvább a helyzet közte és a tesója között, anyós pedig megmondta kerek-perec, hogy nem lehet mindkét gyereket egyenlően szeretni. Ja, és anyósomnak is volt olyan heppje, hogy amikor a sógoromnak éppen új barátnője lett, akkor mindig kitette a régit a szekrényre, s őt méltatta, pedig addig ki nem állhatta. Húsz éve remekül szórakozom anyós húzásain, csak a férjemet sajnálom, mert őt is nagyon bántja, hogy nem egyenlően kezeli az anyja a testvérével. Amúgy nekem nincs anyóssal semmi bajom - ezt leszámítva - velem mindig normálisan viselkedett, ha kellett segített, s persze én is neki. A hosszú litánia után azt tudom csak mondani, hogy sajnos nem tudsz mit tenni, a férjed tudná esetleg helyrebillenteni kicsit a mamát, ha akarná.
2017. aug. 10. 09:17
 7/16 anonim ***** válasza:
56%
*mármint a régi barátnő képét tette ki :-)
2017. aug. 10. 09:18
 8/16 anonim ***** válasza:
73%

A férjed a gáz, "nem érti"?

Hát magyarázd el neki megint.

2017. aug. 10. 10:42
 9/16 anonim ***** válasza:
11%

A szülő anyjára is tartozik, hogy a gyerekkel mi történik. Anyósod tájékoztatja a gyerek anyját, ami végül is Te és a férjed kötelessége lenne.

Azzal ne foglalkozz, hogy anyósod és az első feleség jóban vannak. Az unokájának az anyja, ez pedig nagyon is korrekt dolog, hogy jó kapcsolatot ápol vele.

Az a lényeg, elsődleges, hogy neked milyen a kapcsolatod a gyerekkel.

2017. aug. 10. 13:21
 10/16 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, Te mikbe vagy? A kérdező neveli másnak a gyerekét becsülettel, foglalkozik vele és szereti. Te meg ilyeneket írsz, hogy még mi lenne a kötelessége. Úgy el vannak tévedve az emberek, hogy az valami hihetetlen.
2017. aug. 10. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!